Match: Rosenborg-APOEL Nicosia (Champions League) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 2.05 | Spelstopp: 19:15 | Spelbolag: Bethard

Efter att Rosenborg slagit ut Norrköping i Champions League-kvalet fortsätter äventyret när man tar emot cypriotiska APOEL Nicosia.

Trots 3-2-förlusten mot Norrköping kunde Rosenborg ta sig vidare i CL-kvalet. Tre dagar efter förlusten krossade man Haugesund i ligan med hela 6-0, så mycket påverkades norrmännen av förlusten. Förlusten var lagets enda på de sex senaste matcherna. APOEL kommer från en bekväm 3-0-seger mot TNS i kvalet efter att första mötet slutat mållöst.

Det var ett tag senast vi fick se Rosenborg i Champions League, är det dags igen nu? Man ser riktigt starka ut, speciellt på hemmaplan där man har elva raka segrar. I nio raka hemmamatcher har man lyckats göra två mål eller mer, ingen statistik man ska vifta undan. För APOELs del var man med i Champions League så sent som 2012 och då lyckades man ta sig till kvartfinal, inget lag att underskatta och räkna bort med andra ord. Lagets akilleshäl är bortaspelet där man inte är lika målglada jämfört med spelet på hemmaplan, men visst borde man kunna få in ett viktigt bortamål om man ska ha en rimlig chans att kvalificera sig.

Rosenborg är ganska stora favoriter men jag finner inget värde i oddsen på raka ettan, jag väljer att fokusera på överspelet istället. Här har vi två lag som ofta är inblandade i roliga målrika matcher och vi får hela 2,05 på över 2,5 mål, ett odds jag måste syna. APOEL kan absolut göra mål men Rosenborg ska på egen hand kunna göra minst 2-3 mål hemma om allt stämmer. Vi testar överspelet och hoppas på en rolig och underhållande match. Lycka till vid rygg!