Publicerad: 25 april 2021 kl 15.00

Lördagen den 24/4 har Svenska Spel slagit på den stora trumman och delar ut hela 14 miljoner till den som får 13 rätt på Stryktipset. Det är den andra stora jackpotten på kort tid vilket gör att spelarna flockas till såväl fysiska ombud som till internet för att diskutera sina Stryktipset tips.

Att stå ensam med 13 rätt på Stryktipset är väldigt svårt och något som bara ett mindre antal spelare lyckats med genom åren. Många ombud storsatsar dessutom inför jackpottomgångarna med extra system och i många fall större system än vad man vanligtvis erbjuder. Det gör det extra svårt för de vanliga spelarna att faktiskt vara med och slåss om de stora pengarna, men faktum är att det titt som tätt sker att mindre system vinner stora summor.

128 kronor på Stryktipset blev 1.2 miljoner

Ett exempel på en person som haft turen att kamma hem en större vinst med ett mindre system på Stryktipset är en kille från Örebro som i mars vann 1.2 miljoner. 20-åringen satsade den populära insatsen 128 kronor vilket innebär noll helgarderingar och sju halvgarderingar, något som är lite av en klassiker i Stryktipset sammanhang.

Vinnaren berättar i en intervju med Svenska Spel att favoritlaget Manchester City avgjorde allt i kvällens sista match där han spikat favoritlaget som sedan gjorde jobbet och vann med 3-0. Om Manchester City hade tappat poäng så hade 20-åringens vinst istället landat på drygt 40 000 kr.

Lördagens jackpottomgång startar kl 15.59 och innehåller nio matcher från Championship, två matcher från Premier League och två matcher från League One.