Match: Örgryte-GAIS (Superettan) | Speltips: X2 | Odds: 1,75 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Idag är det dags för ett derby i Göteborg där två lag som inte är med i toppen möts, Örgryte-GAIS. Enligt oddsen så är Örgryte favoriter men jag håller inte riktigt med där, här bör det vara 40/60.

Historiken talar för en målsnål historia och under 2,5 mål ger hela 2,15x pengarna vilket jag tycker är väldigt bra. Men jag väljer ändå att ta GAIS rygg med tanke på att lagen spelat en hel del matcher som varit målrika och det kan mycket väl hänga med in i dagens match.

3,50x pengarna ger en rak tvåa, ett odds som jag tycker är väldigt bra men jag vågar ändå inte spela rak här. Istället tar jag X2 då GAIS väldigt ofta spelar oavgjort eller vinner men sällan förlorar, man har endast förlorat 2 matcher på de 12 senaste. Dagsformen ser fantastiskt ut och man kommer i bagaget med tre raka segrar när man slagit Assyriska, IK Frej och Varberg. Kanske inga jättemotstånd men det är inte Örgryte heller och derbyn slutar inte alltför sällan oavgjort. GAIS ligger fyra poäng före Örgryte, man spelar på neutral plan och GAIS form är bra mycket bättre än Örgrytes. Varför är oddset då så högt på GAIS? Svårt att säga, skadeproblemen är väldigt få och det tillkommer ett par spelare som håller bra kvalité sedan sist match när man slog Assyriska med 4-0.

Örgryte då? Jodå, man har en sämre trupp i mina ögon än GAIS men man är nykomlingar och med tanke på det har man gjort det bra. Man ligger en bit ifrån nedflyttningsplats och jag tror faktiskt man grejar ett nytt kontrakt i Superettan. Med det sagt tror jag inte man är bättre än GAIS och nu är det dessutom derby vilket ofta gör det svårare. Örgryte har haft en bättre period på slutet trots att man förlorade senast, man har vunnit tre matcher efter att man hade 6 raka förluster. Men grejen är att segrarna har kommit mot bottenlag och det är lag som GAIS är bättre än.

X2 känns väldigt bra här, GAIS kommer med bra form och en nästintill ordinarie trupp som jag vet håller bra klass när man väl presterar. Dessutom kommer man stärkta med 3 raka segrar medan Örgryte kommer med en förlust i bagaget. Vi testar!