Match: Roma-Porto (Champions League) | Speltips: Roma | Odds: 2,00 | Spelstopp: 20:44 | Spelbolag: Bethard

Himla skönt att sätta fjärde raka reken under gårdagen efter en lite tyngre period, både Halmstad och Malmö tog varsin komfortabel seger. Idag är spelutbudet lite sämre men i Champions League kvalet bör vi kunna skaka fram ett par godbitar som får duga för kvällen!

Första mötet mellan lagen slutade 1-1 i en väldigt jämn match som egentligen kunde ha slutat hur som helst i mina ögon. Roma tog tidigt ledningen tack vare ett självmål från Portos Felipe Monterion efter 21 spelade minuter, turen vände dock fort. Strax innan halvlek drog Vermaelen i Roma på sig sitt andra gula kort i matchen och fick gå direkt ut i omklädningsrummet för att duscha. Efter det orkade inte Roma få in något ytterligare mål och hoppades nog istället på att få behålla resultatet men i 61:a minuten blåser domaren straff för Porto där Silva enkelt sätter dit bollen.

Nu får istället Roma spela på hemmaplan där man är riktigt starka samtidigt som man fick med sig ett bra resultat på bortaplan trots ett rött kort. På hemmaplan så spelar man som bäst och det såg vi inte minst i ligapremiären i helgen mot Udinese där man körde över motståndet och slutresultatet skrevs till hela 4-0. Formen är med andra ord på topp för laget och man vill nog helst punktera matchen så fort som möjligt. I laget har vi spelare som håller hög kvalité på internationell nivå, spelare som Dzeko, Perotti, Totti, Iturbe. Utöver dessa finns det även ett till gäng spelare som håller hög kvalité och jag ser framförallt offensiven som Romas starka sida där man spelar med Salah, Dzeko och El Shaarawy på topp. Om Roma spelar som man brukar på hemmaplan så bör detta lösa sig utan några större problem.

Porto då? Jo det finns allt kvalitér här med på vissa positioner men överlag så ska man vara någon nivå under Roma. Man spelade sin andra ligamatch i helgen mot Estoril, ett lag som slutade i mitten av tabellen under den föregående säsongen. Trots ett massivt övertag mot ett rätt dåligt Estoril så lyckades man inte vinna med mer än ett mål och det dröjde fram tills slutet innan avgörandet kom. Jag vet inte riktigt om man hade tankarna på annat eller om det var rent av att man var dåliga, oavsett så gjorde man en dålig match.

Nu blir det desto svårare för Porto, man möter hemmastarka Roma med toppspelare på flera positioner och då lär det bli tufft att utmana om segern. Om Roma spelar som man brukar så ska detta gå vägen!