I väntan på landslagens inträde kliver vi ner i fotbollsmyllan i Sverige, Tyskland, Danmark, Spanien och Portugal. Där lyfter vi på alla stenar för att ringa in rätt resultat. Argentina avslutar veckans första kupong och kanske även veckans första fullpottare!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brage – Öster | Speltips: X2

På klassiska Domnarvsvallen tog Brage i torsdags en syregivande trea mot jumbon Vasalund, men det osar fortfarande katt om IKB. Nedflyttningsstriden plågar de grönvita i allra högsta grad trots att Leonard Pllana fortsätter att stänka in mål. Gästerna från Småland är i mycket bättre slag mycket tack vare firma Jesper Westermark/Nicolas Mortensen som kompletterar varandra väl i den offensiva tredjedelen. Flytet talar för att ÖIF kniper minst en pinne i Borlänge!

Match 2: Vasalund – Värnamo | Speltips: 12

En bit längre ner i landet ligger Skytteholms IP där jumbon Vasalund hemmalirar. På denna matta har VIF tagit större delen av sina 21 pinnar, och det är lite märkligt att stockholmarna inte får ut mer av spelare som Denni Avdic och Nikola Vasic. Serieledarna IFK Värnamo segrade i Trelleborg i sin senaste bortafajt, men endast vid ett tillfälle denna säsong har smålänningarna lyckats vinna två kamper i följd på främmande gräs och kryssen är sällsynta. En relativt lång resa för besökarna gör att rensarettan ligger nära till hands. Gardera dock omgående med tvåan då kvalitén i Värnamo är svår att snacka bort.

Match 3: Karlstad – Forward | Speltips: 2

Västlig är riktningen när Superettan blir Division 2 Norra Götaland. BK Forward är som väntat med och fajtas om uppgradering till Ettan vilket till stor del är Tidjana Diawaras och Josef Ibrahims förtjänst. Duon har prickat in 27 av örebroarnas 51 baljor så här långt. Bottenlaget Karlstads bäste målskytt heter Govand Haidar på sju strutar, och med sådana styrkeförhållanden behöver man inte vara raketkirurg för att spika tvåan!

Match 4: Magdeburg – Türkgücü | Speltips: 1X2

Toppen mot mitten i den relativt sammanpressade tabellen i 3. Liga. Magdeburg har efter två raka nollpoängare tappat styrfart uppe i den absoluta toppen, och Cupvinnarcupmästarna från 1974 har bara två nollor på åtta ligamatcher och en DFB-Pokal-kamp. Stämningen lär inte heller vara på topp efter nederlaget mot rivalen Hallescher FC. Besökarna från München blandar och ger, men har redan bevisat att exempelvis Dortmunds utvecklingslag inte var för svåra. Yttern Albion Vrenezi är med sina fyra strutar och två assist en av seriens absolut bästa på sin position och kommer att ge värdarnas försvar migrän. Tvåan rensar magiskt och plockas med, även om helgarderingen passar bra.

Match 5: Esbjerg – Köge | Speltips: 1

Den danska andradivisionens toppstrid är långt bort för dessa två kombattanter vars tabelläge och form är snarlika. Esbjerg har dock på sistone blivit bättre på att plocka poäng på Blue Water Arena, delvis tack vare sommarförvärvet Elias Sørensen, fostrad i Köge som han tidigt lämnade. Han lär vara taggad till tänderna denna måndag. Köge har inte bortasegrat sedan juli och Oskar Snorre i gästernas mål kröker rygg alldeles för ofta för att det ska räcka för att klättra. Spika den säkra ettan vid Nordsjön!

Match 6: Girona – Almeria | Speltips: 1X2

Säsong nummer två i Segunda sedan Gironas degradering 2019 har delvis varit en prövning för katalanerna, men i de senaste två omgångarna har de rödvita i alla fall spikat igen målet. Kan kapten Cristhian Stuani komma tillbaka till formen från 2019/20 då det blev 29 strutar på 36 strutar är Gironistes chanser till uppflyttning goda. Almería har tidigare kritiserats för att vackla på resande fot. 4-0 på Alcorcón tystade i alla fall ett par elaka tungor. Nigerianen Umar Sadiq prickade då in två och ytterligare en i den efterföljande omgången, och La Unións murbräcka hade få lag tackat nej till. Jämnt så det förslår och då blir en helgardering den bästa lösningen.

Match 7: Trofense – Nacional | Speltips: 1X

Vidare till grannlandet Portugals andradivision med ytterligare en kamp i tabellens nedre regioner. Trofense har inte torskat på över en månads tid, och kombinationen av allt mindre antal mål i baken samt Lille-lånet Barthélémy Diedhiou som är ständigt aktiv på vänsterkanten har fört de rödvita in i en positiv fas av säsongen. Nacional kraschade ur Primeira som jumbo, har inte lyckats ta en trepoängare på bortaplan sedan februari och bakom Bruno Gomes finns inte mycket att skylta med framåt. 1X i norra Portugal!

Match 8: Defensa y Justica – Talleres | Speltips: 1X

Ett kontinentbyte avslutar kupongen, och trots att Talleres tillhör den absoluta toppen finns anledning till oro. Två röda kort på tre omgångar tyder på obalans hos La T, och inte sedan 2018 har besökarna från Córdoba slagit värdarna. I de senaste fyra kamperna har de svartvita dessutom tvingats släppa minst en boll förbi sig. Defensa kommer från en förlustmatch borta mot San Lorenzo, men de noll poängen förde i alla fall med sig att Francisco Pizzini återfann nätet efter att ha målfastat i en månad. Med Walter Bou finns allt lite eldkraft framåt, och i en serie där hemmafördelen är grymt stor petar vi in 1X!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Esbjerg

De blåvita värdarna är på gång, och börjar stadigt få ut allt mer potential ur denna mycket habila trupp. Att ett lite släpphänt Köge kommer på långväga besök passar då utmärkt. Jylland klår Själland på Blue Water Arena!

CHANSNINGEN: Vasalund

Med ett antal stora namn i truppen ska Vasalund inte behöva ligga så dåligt till, och hemma på Skytteholm får VIF i alla fall ut lite av sin satsning. IFK Värnamo är inte full lika bra som bortalag med följden att uppflyttning kan riskeras. Stockholmska käppar i de småländska hjulen, tack!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se