Speltips:

Jag väljer att spela på att Turkiet vinner någon av halvlekarna. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/11 kl 09:45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter för Islands motståndare i fyra av de fem senaste bortamatcherna.
  • Spelet sitter i fyra raka hemmamatcher i kvalet för Turkiet.
  • Turkiet är obesegrade i sju raka hemmamatcher.
  • Turkiet kommer ifrån en stark senaste kvalrunda, där man fick med sig ett oavgjort mot Frankrike.
  • Hemmalaget kommer att vilja ta en fin seger i den sista kvalmatchen inför supportrarna och dessutom poängmässigt säkra ett avancemang

Hemmastarkt landslag

I den föregående kvalrundan hamnade andra företeelser än de sportsliga i centrum. Turkiet stod för aktioner som hade politiskt budskap och det kom att uppmärksammas i media. Men bortser vi från det och istället ser till det fotbollsmässiga kunde vi notera att Turkiet fick med sig två fina resultat. Trots att man inte briljerade mot Albanien lyckades man få med sig en seger med 1-0 på hemmaplan. Det visar på en form av styrka hos turkarna, som vann även om de spelade dåligt. Matchen därpå åkte de vidare för att ställas mot Frankrike på bortaplan. Väl där fick de med sig ett resultat som faktiskt kan ses som över förväntan. Man stod upp fint mot stornationen och i den här matchen fick vi se två sena mål och slutresultat 1-1, fullt godkänt för Turkiet.

I dagsläget leder man gruppen, även om man befinner sig på lika många poäng som Frankrike. Man har nämligen övertaget i inbördesmötena mot Frankrike och därmed placerar man sig framför dem. Totalt 19 inspelade poäng, sex vinster, en oavgjord och en enda förlust. Det var inte många som trodde att detta landslag skulle uppnå dessa framgångar under kvalet. Efter några år av mindre bra prestationer, har man nu sannerligen tagit flera steg framåt.

Inför denna match är Turkiet obesegrade i sju raka hemmamatcher. Dessutom sitter spelet, Turkiet att vinna någon av halvlekarna, i fyra raka kvalmatcher på hemmaplan för landslaget. I den senaste kvalrundan visade man stor styrka och i den här omgången kommer man nog vilja få med sig en seger i den sista kvalmatchen på hemmaplan, inför supportrarna. Dessutom säkrar man poängmässigt ett avancemang.

Karaman och Kahveci är osäkra för spel, men finns i truppen. Däremot har vi Cengiz Ünder tillbaka efter en tids skada.

Tufft på bortagräs

Erik Hamrén och hans mannar kan man egentligen inte klaga på. Inte dessförinnan heller förvisso, med en annan svensk förbundskapten vid rodret. Men klart är i alla fall att den isländska fotbollsnationen fortsätter att utvecklas och kommer att klättra i många år framöver. Det är egentligen bara att fortlöpa på inslagen väg. I det här kvalet ligger man nu på en tredjeplats i grupp H, på 15 poäng. Det innebär att man befinner sig fyra poäng bakom Frankrike och Turkiet, vilket ur ett matematiskt perspektiv fortfarande gör ett avancemang möjligt. Ur ett logiskt perspektiv är sannolikheten så nära noll som möjligt. Därför har Island inte så mycket att spela för heller, även om de säkerligen lär vilja avsluta med flaggan på topp.

Ser vi till gruppen har man fått med sig fem segrar och tre förluster. Inga dumma resultat. Däremot har de negativa resultaten allt som oftast kommit på bortaplan för det här landslaget, i synnerhet på senare tid. De två senaste bortamatcherna i kvalet innebar torsk mot Frankrike med hela 4-0, följt av en förlust mot Albanien med 4-2. Därmed sitter spelet för Islands motståndare i fyra av de fem senaste bortamatcherna. Detta lär bli en tuff kväll mot ett Turkiet som kommer att vara taggade till tänderna.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/11 kl 09.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.