Europas största ligor börjar dra ihop sig och på vissa håll säkrar ligaettorna täten, men på annat håll går det tuffare. Atletico Madrid är på väg att kasta bort ligatiteln.

Det har varit en mycket intressant säsong i spanska LaLiga. Den i vanliga fall mindre Madridklubben Atletico Madrid har tagit kommandot den här säsongen, före sin stadsrival Real Madrid och dessutom Barcelona. Avståndet till ligaettan Atletico Madrid har varit stort, men börjar dra ihop sig. Atletico Madrid har tappat mycket poäng på senare tid och därmed bjudit in både Real Madrid och framförallt Barcelona i kampen om ligatiteln. Under söndagen förlorade Madridklubben på nytt, när Sevilla vann med uddamålet.

Topp 3 i LaLiga i skrivande stund (Matcher/Poäng/Målskillnad):

  1. Atletico Madrid 29 66 +32
  2. Real Madrid 29 63 +28
  3. Barcelona 28 62 +43

Fint läge för Koeman

En omtalad säsong för Barcelona ser ut att bli ljusare än tänkt. Kataloniens stolthet ser ut att hota om ligatiteln tills den sista signalen är blåst den här säsongen, mycket tack vare Atletico Madrids tapp i ligatoppen. Under måndagen möter Barcelona Valladolid på hemmaplan, ett möte man är storfavoriter i och skall vinna till alla pris. Barcelona går, vid vinst, upp på 65 inspelade poäng, ett mindre än ligaettan. Ronald Koeman kan rädda sitt jobb med en ligatitel och det målet är långt ifrån omöjligt. Det återstår dessutom att se om man får behålla Lionel Messi efter den här säsongen, ryktena säger att hans bästa vän Sergio Aguero kan anlända Spanien i sommar.

Barcelona – Valladolid: 

  • Matchstart: 21.00
  • Camp Nou, Barcelona
  • Matchen sänds på Cmore Fotboll