Att Lionel Messi är väldigt bra betald är ingen hemlighet. Nu har argentinarens kontrakt avslöjats av spanska tidningen El Mundo och det är inga små summor det handlar om.

Dusterna mellan Lionel Messi och Barcelona har varit många genom åren och framförallt den senaste tiden. Messi skrev under 2017 på ett fyraårskontrakt med Barcelona, ett kontrakt som löper ut i sommar. Superstjärnans framtid i den spanska storklubben är högst osäker efter hot om att stämma klubben för att få lämna ett år innan kontraktet gick ut. Argentinaren blev kvar men nu återstår det att se vad han väljer härnäst. Barcelona uppges ha stora ekonomiska problem. Uppgifter om skulder på motsvarande 12 miljarder svenska kronor till ett antal olika klubbar för spelarövergångar. Enligt den spanska tidningen El Mundo skall även Lionel Messis kontrakt ligga bakom de ekonomiska problemen.

Messi kan ha ruinerat Barcelona

Lionel Messis fyra år långa kontrakt som löper ut i sommar uppges vara sporthistoriens största någonsin. Det meddelar den spanska tidningen El Mundo efter att ha läckt ut uppgifter kring spelarens kontrakt. Enligt tidningen har Messi haft möjligheten att få ut totalt 5 622 502 701 svenska kronor från kontraktet på fyra år. Det innefattar 1 397 429 400 kronor per säsong plus ett ex antal olika bonusar. Efter läckan, som både Barcelona och spelaren själv är rasande över, kommer han inom en snar framtid prata om sin framtid.

– Vi kommer att ta till rättsliga åtgärder mot El Mundo för all skada som kan orsakats till följd av publiceringen, skrev Barcelona i ett uttalande.