Speltips Baseboll - Dagens bästa betting tips på Baseboll

Baseboll

/Baseboll
Baseboll2018-09-26T19:09:29+00:00

En av världens största och mest anrika sport, baseball. Med storstjärnor och fyllda arenor är det utnämnt till USA:s
nationalsport. På speltips.se ger vi dig senaste nytt och välgrundade speltips från basebollens största liga, MLB, minst ett par gånger i veckan.

Speltips för Baseboll

Baseboll är en sport som vi på Speltips.se punktmarkerar, med målsättningen att rada fram djupgående och välanalyserade speltips varje vecka. Fokuset ligger självfallet på MLB, basebollens absolut största liga.

Vanligaste att spela på

I baseboll är det allra vanligaste att spela på matchvinnaren, eller “monyeline” som det heter i amerikanska termer. Även över/underspel är mycket vanliga, tillsammans med handikappsspel kallat “run line” i basebolltermer. Det finns även ett brett utbud av specialspel såsom vem som gör matchens första home run.

Historien om baseboll

Baseboll tros ha utvecklats från gammalmodiga sporter där boll och slagträn var involverade, och det är i England de första referenserna till sporten hittas i boken “A Little Pretty Pocket-Book” från 1744 av den kände utgivaren John Newbury. Engelska utvandrare tog sedan med sig sporten till USA under 1800-talet, där den snabbt fick fäste.

Baseboll som sport idag

Idag är baseboll USA:s nationalsport, och i den amerikanska högstaligan MLB ställs lag från National League och American League mot varandra under en 162 matcher lång regular season. Därefter väntar playoffs, och de allra bästa lagen gör upp om den åtråvärda “World Series”-titeln. Sporten är även mycket populär ur ett internationellt perspektiv, och spelas framför allt också på hög nivå i Japan och Mexico.