Nästa titel är i hamn hos Bayern München, som nu mer kan titulera sig som världens bästa klubblag. Tyskarna besegrade mexikanska Tigres i finalen av Klubblags-VM.

Tyska jätten Bayern München fortsätter nå framgångar. Under en längre tid har man varit överlägsna på hemmaplan, men nu har man också titulerat sig som världens bästa klubblag, för första gången på sju år. Champions League-mästarna tog titeln efter att ha besegrat den egyptiska storklubben Al Ahly i semifinal och sedan mexikanska Tigres i finalen. Den mexikanska storklubben stod upp bra mot Bayern München under en timmas matchtid, men fick sedan se Benjamin Pavard bomba in 1-0 för den tyska jätten. Slutresultatet skrevs också till 1-0 och Pavard blev stor hjälte för ett Bayern som vars stora mål var att vinna titeln.

– Målet var verkligen att vinna i dag, säger storstjärnan Robert Lewandowski som även blev utsedd till turneringens bäste spelare och fortsätter: 

– Det är en stor bedrift. 

Tränarens otroliga facit

Bayern Münchens manager Hans-Dieter Flick har efter vinsten i Klubblags-VM nu tagit fler titlar det senaste året som huvudtränare i Bayern München än vad han har förlorat matcher. Ett otroligt facit och ytterligare ett bevis på att han och sin klubb är överlägsna både på hemmaplan och ute i Europa. Flick och Bayern München ser nu framemot en avslutande halva av säsongen i Bundesliga samtidigt som Champions League-slutspelet närmar sig. Bayern München väntar dubbelmöte med den italienska toppklubben Lazio.