Arsenal lånar in Martin Odegaard resten av säsongen. Det bekräftade Londonklubben under onsdagen.

Martin Odegaard har sedan återkomsten till Real Madrid fått knapert med speltid, och flyttryktena har tagit rejäl fart de senaste dagarna. Nu är det officiellt att Martin Odegaard lånas ut från Real Madrid till Arsenal. Affären bekräftades av London-klubben under onsdagen.

– Det är fantastiskt att vi har säkrat Martin till slutet av säsongen. Martin är naturligtvis en spelare som vi alla känner mycket väl, och även om han fortfarande är ung har han spelat på toppnivå ett bra tag. Martin kommer att höja vår offensiv och vi är alla glada att kunna inkludera honom i våra planer fram till maj, säger Mikel Arteta, Arsenals manager, till klubbens hemsida.

Fjärde utlåningen – ingen utköpsklausul

Utlåningen till Arsenal sträcker sig säsongen ut, och ska enligt brittiska The Times ska prislappen ha landat på drygt 20 miljoner kronor. Vidare rapporterar tidningen att det inte finns någon utköpsklausul i kontraktet. Ödegaard kommer att bära tröja nummer 11.

Odegaard, som tillhört Real Madrid sedan 2015, har varit utlånad vid tre tillfällen tidigare. Efter att ha varit utlånad till Heerenveen säsongen 2017–2018 och Vitesse säsongen 2018–2019 lånades 22-åringen ut till Real Sociedad förra säsongen, där han var lagkamrat med svenske landslagsanfallaren Alexander Isak. I Sociedad-tröjan noterades norrmannen för fyra fullträffar på 31 spelade matcher.