Faktura är en allmänt vedertagen betalningsmetod i dagens samhälle och har på senare tid också tagit steget in i betting-världen. Antalet spelbolag som erbjuder insättning via faktura är inte speciellt många i skrivande stund, men mängden ökar i rask takt. Genom att betala på det sättet så slipper du ge ut känsliga kreditkortsuppgifter till spelbolaget, utan kan istället lugnt fixa transaktionen via din internetbank i efterhand.

Faktura och Bettingsidor 2024

Att man ska kunna göra insättning med faktura i samband med spel online är ett hett debatterat ämne. Kritiker menar på att det bidrar till en hög risk att folk drar på sig alltför stora skulder och förlorar kontroll över sin ekonomi, medan andra menar på att det är ett väldigt enkelt och säkert sätt att göra betalningen på. I dagsläget finns det iallafall inte alltför många bettingsidor som accepterar faktura som transaktionsmetod, men det har blivit ett litet uppsving de senaste åren.

Faktura för betting

Idag finns det flera olika betalningsmetoder som accepterar faktura när du spelar hos ett spelbolag. De vanligaste inom just betting är Zimpler och Klarna, det är de tjänsterna som de stora och seriösa spelbolagen i störst utsträckning använder sig av i dagsläget. Det är idag oklart ifall fakturering inom betting kommer växa eller minska men en sak är säker och det är att det är ett smidig betalningsalternativ, förutsatt att man har budget för att betala fakturan.

Spelbolag som accepterar Faktura 2024

När du sätter in pengar på ditt spelbolag så sker överföringen i regel direkt utan något krångel och det tas sällan ut några avgifter när insättningen görs. Det kan dock variera beroende på vilket spelbolag och vilken faktureringstjänst du använder dig av, så det är alltid bra att göra en dubbelkoll vid din första insättning.

Insättning med faktura

Att göra insättning med faktura är mycket enkelt och du behöver inte lämna ut känsliga kreditkortsuppgifter eller liknande. Istället kan du helt enkelt sätta in din insatta summor (efter att faktura-företaget gjort en snabb kreditupplysning på dig) och lugnt betala fakturan några dagar senare när den anländer hem. Det är dock viktigt att du sedan betalat fakturan omedelbart, så du inte behöver åka på några onödiga tilläggsavgifter. Kolla dessutom upp vad som gäller för just det företaget du faktureras med vid insättningen – för även om det oftast är gratis så tar vissa företag en mindre adminstrativ avgift.

Uttag med faktura

Det går inte att göra ett uttag med hjälp av faktura, vilket kanske säger sig själv. Istället får du välja att ta ut pengarna till ditt bank-konto, vilket förvisso kan dröja ett par dagar men är en trygg och säker utbetalningsmetod.

Vanliga frågor och Svar

En faktura är ungefär som en räkning, alltså ett skriftligt krav på en betalning från någon form av “fordringsägare”.

Jadå, du kan enkelt signera betalningen med exempelvis mobilt bank-id så det är mycket säkert.

Fördelen är att du i lugn och ro kan göra betalningen senare, och dessutom slipper uppge känslig kreditkortsinformation.

Nackdelen med att betala via faktura är att det är lätt att förlora kontroll över sitt spelande och dra på sig fler fakturor än du kanske har råd att betala. Vi på Speltips.se rekommenderar att du har noga uppsyn över dina transaktioner.

Det går inte att göra något uttag med faktura. Istället får du göra ett uttag till ditt bankkonto, vilket dröjer omkring 1-3 arbetsdagar.

Det går väldigt fort. Så fort företaget har hunnit göra en kreditanalys så kan du enkelt sätta in pengar och börja spela.

Det beror lite på vilket företag du väljer, men oftast är det avgiftsfritt.

Om du inte betalar din faktura i tid så får du betala en förseningsavgift och dröjesmålränta. Till slut kan du få en betalningsanmärkning och hamna hos Kronofogden.