Helgens Big 9 går av stapeln mellan söndag och onsdag eftersom flera omgångar av Fotbolls-EM skall med. Vi analyserar marathonkupongen!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Schweiz – Tyskland | Speltips: Wildcard

Allt talar för att både Schweiz och Tyskland löser slutspel efter sex- respektive fyra inspelade poäng efter två omgångar. Nu möts man i den avslutande omgången och då kan det gå lite hur som helst. Båda lagen, och framförallt hemmanationen, kan passa på att rotera en hel del och därför höjer vi ett varningsfinger för detta. Wildcard känns väldigt rätt inför kupongens första match.

Match 2: Skottland – Ungern | Speltips: 1X & U

Ungern har inte alls levt upp till förväntningarna såhär långt och har kastat bort slutspelschansen tidigt. Nu, under söndagen, väntar den avslutande matchen i turneringen där Skottland väntar. Skottarna löste tillslut en poäng mot Schweiz, en viktig sådan då det fortsatt lever inför omgång tre i gruppspelet. Skottland har motivationen och klassen för att ta poäng eller mer mot ett utcheckat och formsvagt Ungern. Tre poäng är ett måste för Skottland och då passar det bra att låsa in högersidan.

Match 3: Albanien – Spanien | Speltips: X2 & ÖU

Spanien säkrade slutspel efter vinsten mot Italien under torsdagskvällen. Nu finns det chans till att vila spelare och dessutom saknas avstängde Rodri. Om han blir ett lika tungt tapp som han blir för sitt klubblag återstår att se. Albanerna ställs inför en motiverande och mycket viktig uppgift. Här har man verkligen chansen att sätta ner foten och ta den där hedersamma vinsten, räcker det eller räcker det inte? Det är frågan vi ställer oss inför mötet med spanjorerna. X:et skall med här.

Match 4: Kroatien – Italien | Speltips: X2 & U

Match 5: Nederländerna – Österrike | Speltips: 12 & Ö

Nederländerna och Österrike gör upp under tisdagen och det är ett möte som betyder mycket. Det är två lag som har blandat och gett i mycket såhär långt. Men här blir Nederländerna numret större förmodligen, jag lyfter dock ett rejält finger för en tänkbar skräll och tvåan till 16% lockar verkligen. Österrike är väldigt svårslagna och det vet inte minst alla svenskar. Jag har valt att använda 1, 2 som utgångstecken vilket oftast talar för en målrik match och det tror jag också. Båda lagen får sitt att säga här.

Match 6: England – Slovenien | Speltips: 1 & Ö

England är pressade även under det här mästerskapet och kritiken har ökat på Gareth Southgate. Nu är man tvingade att vinna trots att man vinner gruppen och att slutspelet närmar sig. Slovenien skall bli en munsbit och ett negativt resultat här hade inte varit bra inför ett eventuellt slutspel. Kan England leverera under pressen som kommer nu? Självklart, här släpper man på spärrarna och kör över stackars Slovenien. Jan Oblak får ursäkta den här gången.

Match 7: Danmark – Serbien | Speltips: X2 & U

Här har vi ett möte som kommer bli rejält tight. Inför är det väldigt ovisst men jag tycker mig ha hittat rätt sida på förhand. Någonstans har Serbien en styrka framåt i Mitrovic, Vlahovic, Tadic och Milinkovic-Savic och en tyngd bakåt. Lite likadana är Danmark, som löste ett kryss mot England bland annat. Viktig match för båda lagen och det är bara seger som gäller för att säkra den där slutspelsplatsen. Här väljer jag dubbelchans och låser in serb-sidan.

Match 8: Georgien – Portugal | Speltips: 2 & ÖU

Inget snack om saken, Portugal är en guldkandidat i EM och skall köra över Georgien oavsett hur förutsättningarna skrivs upp. Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Rafael Leao och Bernardo Silva är några av spelarna som ger spets i det här laget. Georgien har en superstjärna i laget, men mot ett såhär starkt lag hamnar även ”Kvaradona” i skuggan. Här kommer en spik på kupongen och det är inte omöjligt att vi har en av EM:s största segersiffror här. Portugiserna är klasserna bättre.

Match 9: Tjeckien – Turkiet | Speltips: 12 & ÖU

Ett möte som lär underskattas lite är det mellan Tjeckien och Turkiet. Här finns det anledningar att slå sig ner i soffan och planera in en titt. Tjeckerna har som alla vet Patrick Schick i anfallet bland andra och Turkiet har redan stått ut som en positiv överraskning med ungtupparna Arda Guler och andra i fokus. Etta-tvåa är utgången och därefter följer även Ö och U med på kupongen innan vi stänger igen butiken. Tack för den här analysen och lycka till på söndag!

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Portugal

Georgien är ett av turneringens svagaste lag medans Portugal seglat upp som en rejäl guldkandidat. Här blir det en överkörning.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Österrike

Finns väll inget mer skrällbetonat lag än Österrike? Jo, det gör det väll, men jag har en känsla att man mycket väl kan ställa till det för Nederländerna här.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Schweiz-Tyskland

Har vi underskattat Schweiz? Den här gången väntar hemmanationen Tyskland som redan efter två spelade matcher säkrat slutspel. Roterar man kan det mycket väl bli andra tecken än Tyskland-seger som delas ut.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se