Lördagens omgång på Big 9 är väldigt favoritbetonad och det gäller att hitta rätt favorit att fälla. Vi tar oss till exempel förbi flera finaler runt om i Europa.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Manchester United | Speltips: 1 & ÖU

Manchesterderby när finalen i FA Cup väntar på lördag. Här pekar jag ut en storfavorit direkt och tyvärr speglas detta i både odds och procent på Big 9. Jag bestämmer mig snabbt för att det här är den favoriten som går bra att spika av utan att analysera alldeles för länge. Manchester City är numret större än Manchester United för dagen och jag ser inte hur Erik ten Hag och den röda sidan av Wembley skall vinna.

Match 2: GAIS – Häcken | Speltips: 2 & Ö

Många går brett när GAIS och Häcken spelar derby under lördagen. Det gör inte jag, då jag ser att Häcken växlat upp på sistone och i takt med det fått tillbaka sina ordinarie spelare. Senast var Inoussa uttagen i truppen, men fick slänga in handduken senast, skulle han vara tillbaka här är truppen fulltalig. GAIS har gjort det helt otroligt som nykomling såhär långt men jag tror att man får problem med de allra största topplagen. Häcken har dessutom börjat hitta rätt och utmanade Malmö senast. Här vinner man en underhållande tillställning.

Match 3: Mjällby – Djurgården | Speltips: 1X & ÖU

Iskall match från Mjällby när man var på besök i Göteborg under tisdagskvällen. Nu laddar man om och hemma på Strandvallen kan vi räkna med en betydligt starkare prestation. Motståndet kommer från huvudstaden och stavas Djurgården, ett lag som haft problem på naturgräs och med Mjällby tidigare. Här kommer jag plocka bort det solklara topplaget i Allsvenskan eftersom jag tror att det räcker med att låsa in hemmalaget (1X).

Match 4: Barcelona – Lyon | Speltips: 12 & Ö

Barcelona och Lyon är giganterna i damfotbollen och möts i Champions League-finalen den här lördagen. Senaste finalerna har erbjudit rejält med mål och spanjorerna är väldigt, väldigt målglada överlag. Lyon likaså. I och med att vi väntar en målfest här är gubben (1,2) det givna utfallet att klicka i. Jag spikar in den kombinationen och ser framemot att se damsidans två främsta klubbar.

Match 5: Kaiserslautern – Leverkusen | Speltips: 2 & ÖU

Och så kom den första förlusten för Bayer Leverkusen för säsongen. Dessvärre kom den i Europa League-finalen mot Europa League och det blir därför ingen trippel för den tyska mästaren. Dubbeln lever fortsatt och jag har väldigt svårt att se lilla Kaiserslautern sätta stopp för nyblivna tyska mästaren Leverkusen under lördagen. Det skiljer både två och tre klasser mellan lagen och därpå lyfter vi även revanschlusten som Xabi Alonso och gubbarna har efter förlusten i veckan.

Match 6: Lyon – PSG | Speltips: Wildcard

Vi rullar vidare bland medaljmatcherna och kliver in i Coupe de France där Lyon skall försöka fälla ett PSG utan Kylian Mbappe i laget. Storstjärnan har gjort sin sista match i klubben i samband med skadan och söker nya utmaningar. Det är precis av denna anledningen som jag höjer ett varningens finger för Lyon, som lyft sig rejält under säsongen. Hemmalaget i finalen startade nämligen säsongen på en nivå under all kritik men räddade sedan upp det. Nu kan man sätta i:et över säsongen. Wildcard!

Match 7: Juventus – Monza | Speltips: 1X & U

Här har vi två klubbar som hellre hade tagit semester än att spela fler matcher i Serie A. Monza, som mer eller mindre redan checkat ut, kommer till den här matchen med åtta raka matcher utan seger. Juventus är såklart klart bättre och kommer från två speciella matcher, den första var i cupfinalen mot Atalanta och den andra senast där man hämtade upp 0-3 till 3-3. Första halvleken och mycket mer än så talade dock för att Juve checkat ut och jag tror inte vi har en speciell underhållande match framför oss här.

Match 8: Real Sociedad – Atletico Madrid | Speltips: 12 & ÖU

Stormöte i LaLiga när Real Sociedad och Atletico Madrid korsar vägar under slutomgången. Inget av lagen har någonting att spela för och därför tror och hoppas jag på en öppen och underhållande tillställning. Real Sociedad har varit lite avvaktande på sistone men Atletico Madrid, med Diego Simeone, har ändrat spelsätt inför och under säsongen där man trycker på mer framåt. Jag väljer att skippa det tråkiga krysset och går istället för 1, 2, Ö och U.

Match 9: Real Madrid – Real Betis | Speltips: 1 & ÖU

Slutomgångar kan betyda olika mycket och trots att den sista omgången i LaLiga är lite död, så finns det ändå faktorer att väga upp. Real Madrid spelar mot Real Betis under lördagen och tabellmässigt är det ingenting att spela om. Men (!), Real Madrid spelar här sitt sista genrep inför Champions League-finalen mot Dortmund nästa helg. Carlo Ancelotti har dessutom roterat en hel del under tiden den här säsongen, men det tror jag inte att han gör här. Nu gäller det att få en match med finallaget och då är man kupongens spik.

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Real Madrid

Real Madrid spelar genrep inför nästa helgs Champions League-final. Vi kan förvänta oss en tydlig inställning från marängerna här.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Mjällby

Mjällby var långt ifrån nöjda med insatsen mot Blåvitt senast och vill ladda om direkt. Hemma på Strandvallen är man alltid starka och Djurgården, som är lördagens gäst, har haft svårigheter här tidigare.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Lyon – PSG

Helgens wildcard väljer jag att lägga i cupfinalen mellan Lyon och PSG. Kylian Mbappe saknas och det spelar stor roll.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se