Zlatan Ibrahimovic i fokus när Sverige möter Serbien på Friends Arena. Utöver det svenska herrlandslagets landskamp ser vi flertalet landslag som genrepar inför EM.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Serbien | Speltips: X2 & U

Sverige gjorde en godkänd insats mot Danmark i onsdags. Christian Eriksens avgörande mål för surt för Jon Dahl Tomasson och laget – som mycket väl kan ha förtjänat mer än så. I slutändan ville Danmark mer och trycket blev för tungt när Danmarks storstjärna klev fram. Det kommer ta ett tag för Sverige att sätta sin nya era på plats och även i Zlatans hyllningsmatch får man det tufft. Serbien har ett stjärnspäckat lag som dessutom genrepar inför stundande EM, värdet finns därför hos gästerna.

Match 2: Schweiz – Österrike | Speltips: 1X2 & U

Även i match två hittar jag det största värdet i bortalaget. Österrike har imponerat i kvalspelet till EM och slog bland annat ut Sverige. Ralf Rangnicks landslag är väldigt tungt och spelar alltid svårspelade matcher för motståndarlaget. Schweiz får inte mitt förtroende varken här eller i ett stundande EM, det är något som inte stämmer helt och hållet. Hade jag behövt välja rakt av här hade bortasidan ringats in, men helgarderingen täcker upp det ovissa läget. Genrep dessutom, vad ställer lagen fram? 1X2 & U!

Match 3: Portugal – Kroatien | Speltips: 1 & ÖU

Jag har känslan av att Portugal blir lite underskattade inför EM. Det är inte alls mycket snack om Roberto Martinez gäng på förhand och det kan säkert passa Portugal. Det här är ett landslag och en trupp som skriker kvalitet rakt av, det går knappt att hitta en svag länk i det här laget. Jag tror att folket kommer få upp ögonen för det här landslaget efter lördagens genrep mot Kroatien. Portugal körde över Finland tidigare i veckan och gör sitt sista genrep här, vilket lär innebära att bästa möjliga startelva ställs fram. Spiketta!

Match 4: Danmark – Norge | Speltips: 12 & Ö

Nordiskt möte när Danmark möter Norge på Parken i Köpenhamn. Danskarna vann mötet med Sverige efter lite om och men i onsdags och gjorde det man behövde. Det fanns dock lite frågetecken och Sverige fick lite väl mycket ytor och utrymme att imponera. Norge kommer hit efter en säker seger mot Kosovo, där storstjärnan Erling Haaland gjorde hattrick och därmed visade form. Norge skall inte till EM, vilket både är en för- och nackdel inför lördagens möte. Jag tror på ett öppet derby!

Match 5: Spanien – Nordirland | Speltips: 1 & ÖU

Spanjorerna gjorde jobbet mot svaga Andorra i onsdags. Alvaro Morata, Ayoze Perez och Ferran Torres fick chansen från start och offensiven hade väll mer att ge. Den här gången väntar ytterligare ett svagt motstånd och det är givet att De la Fuente och hans Spanien vill åka till Tyskland med en skön känsla. Jag tror på en ny stabil och bekväm seger för Spanien och spikettan klickas i trots den höga procentsatsen som svenska folket lägger där.

Match 6: Mexiko – Brasilien | Speltips: 2 & ÖU

Mexiko matchar tätt och den här gången väntar Brasilien, tätt efter att man har mött Uruguay (natten till torsdag) och det kan bli aningen för tungt. Mexiko är inte alls svaga, men Brasilien brukar bli aningen för tunga för den här typen av landslag. Brasilien har tagit ut en stark och slagkraftig trupp den här samlingen, varför undrar ni? Jo, Brasilien förbereder sig för Copa America och har fullt fokus på att göra starka genrep inför mästerskapet. Tvåan spikas då jag tror att den håller sig till en okej nivå.

Match 7: Italien – Bosnien | Speltips: 1X & ÖU

Frågetecknet kring Italien står kvar även inför genrepet mot Bosnien under söndagen. Jag är inte helt övertygad av den tidigare mästaren inför stundande EM, inte alls för att vara precis. Det är en väldigt blandad trupp som Spalletti tagit ut och jag behöver tid för att analysera det här laget innan jag tror på ett framgångsrikt mästerskap. Bosnien räcker oftast inte till mot toppnationer, men krysset måste med eftersom Italien blir en av kupongens största favoriter. Gardera storfavoriten!

Match 8: Slovakien – Wales | Speltips: Wildcard

ATG drar ner intresset litegrann när Slovakien-Wales slängs in på Big 9 den här helgen. Söndagens mest ovissa möte på kupongen har vi här och Wildcard-alternativet klickas genast in. Slovakien kommer från 4-0 mot San Marino samtidigt som Wales mötte ett annat uruselt motstånd i form av Gibraltar dagen efteråt. Inga vidare värdemätare med andra ord och det blir annat när man möts under söndagen. Ovisst och WC är givet.

Match 9: Frankrike – Kanada | Speltips: 1 & Ö

Frankrike stormar mot EM i Tyskland om några dagar. Det är en högintressant trupp som Didier Deschamps har tagit ut och det blir intressant att se vilka spelare som får plats i den startelva som ställs fram i EM-premiären. Här väntar Kanada i det sista och viktiga genrepet inför mästerskapet och vi kan räkna med en ny överkörning, precis det man presterade i onsdagens storseger mot Luxemburg. Kanada har en intressant trupp och genrepar inför Copa America men räcker inte till mot fransmännen.

Antal rader: 384 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Frankrike

Som nästan alltid blir landslagskupongerna favoritbetonade och duon Frankrike/Spanien är lika självklara favoriter båda två. Är det någon man skall gardera på större system är det Spanien. Därför är Frankrike helgens bästa spik!

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Serbien

Förlåt Sverige, förlåt Jon Dahl Tomasson – men det här kommer ta längre tid. Processen är inte framme vid sitt mål på ett bra tag och ett genrepande och stjärntätt Serbien blir en tuff uppgift.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Slovakien – Wales

Tveklöst den mest oklara matchen på kupongen. Slovakien och Wales matchade mot väldigt svagt motstånd tidigare i veckan och det är oklart vart lagen står. Slovakien genrepar inför EM, men Wales har en stark kärna sedan tidigare. WC!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se