Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter i Prag rivstartar kupongen. Under lördagen har vi endast en match – innan kupongen fortsätter under söndagen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Inter | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Manchester City har siktet på trippeln efter Premier League- och FA Cup-titeln. Champions League-finalen står för dörren och engelsmännen har ett rättvist favoritskap av den större klassen. Jag tror att Manchester City vinner med klara besked här och att man äntligen lyckas plocka CL-titeln under Pep Guardiola. Ettan spikas och därefter följer både Ö & U med.

Match 2: AIK – Elfsborg | Speltips: X2 & Under 2,5

AIK fortsätter gå tungt den här säsongen och ligger kvar på sin nedflyttningsplats. Nu väntar Allsvenskans formstarkaste lag, och även ligatvåa, Elfsborg på Friends Arena. Här måste man plocka poäng, men chansen för det är inte särskilt stor i mina ögon. Jag tror att boråsarna löser poäng även i huvudstaden och låser in X2 tillsammans med underspelet. Det kommer vara ett kompakt Gnaget som tar emot Elfsborg.

Match 3: Sirius – IFK Göteborg | Speltips: Wildcard

Sirius har, med två raka segrar, tagit sig ur den absoluta bottenstriden. Dagens gäster, IFK Göteborg, ligger dock kvar mitt i den. Göteborgarna kunde äntligen presentera en ny tränare i veckan. Jens Askou tar över rodret direkt och finns med på tränarbänken redan i Uppsala. Vilken effekt det får återstår att se. Men det är rimligt att fylla på bra med tecken här. Jag utnyttjar faktiskt Wildcard.

Match 4: Djurgården – IFK Norrköping | Speltips: 1 & Under 2,5

Djurgården har börjat öka takten och hittat en godkänd nivå. Stockholmarna är fortsatt Allsvenskans bästa hemmalag och det kan mycket väl förbli så efter söndagens möte mot IFK Norrköping. Gästerna saknar den allra viktigaste kuggen i deras lag, Arnor Sigurdsson, här och man blir också av med islänningen efter den här matchen. Stjärnan tar sig vidare i karriären och kommer därmed sänka Pekings offensiva nivå. Ettan spikas av med känslan av att Djurgården kontrollerar hem detta.

Match 5: Häcken – Mjällby | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Häcken agerar storfavorit på Bravida Arena under söndagen när Mjällby kommer på besök. Det här blir en repris på den cupfinal som spelades för någon månad sedan. Där och då blev den regerande mästaren numret för stort och det finns goda möjligheter att man upprepar detta här. Ettan kan spikas med gott samvete, men därefter följer både Ö & U – med tanke på att Häcken har flera frågetecken i sin offensiv.

Match 6: AFC Eskilstuna – Helsingborg | Speltips: X2 & Under 2,5

Helsingborg stod för en stark prestation i mötet med Jönköpings Södra förra omgången. Nu måste man utnyttja detta och bygga vidare på den matchen. Inför söndagens möte med AFC Eskilstuna tror jag att man har goda möjligheter för att ta nya poäng. En seger för storklubben i Superettan hade gjort väldigt mycket för säsongen och det läget man ligger i. AFC föll mot jumbon i senaste omgången och har ingen vidare dagsform att luta sig tillbaka mot. X2 låser vi in!

Match 7: Brage – Landskrona | Speltips: 12 & Över 2,5

Hemmastarka Brage får en ny chans att visa framfötterna. Landskrona kommer på besök med en sen och väldigt tung seger i ryggen. Nu förväntas laget utnyttja momentumet och straffa hemmalaget. Brage är obesegrade här hemma och vänder hem efter ett gäng bortamatcher med tunga resultat. Jag tror på en öppen tillställning där båda lagen går för tre poäng. Övern tas med på egen hand när undern blir alldeles för betrodd. 1, 2 & Ö blir därför söndagens lösning.

Match 8: GAIS – Örebro | Speltips: 1X & Över + Under 2,5

Vi går mot kupongens sista match, men innan det skall vi ta vägarna förbi Göteborg och Gamla Ullevi där topplaget GAIS möter forna storklubben Örebro. Det här kan bli ett riktigt underhållande möte. Gästerna har rejält med kvalitet i truppen som kan utmana GAIS om poängen, men i slutändan tror jag att göteborgarna blir för starka. Nu har resultaten inte varit lika lovande senaste veckorna, men prestationerna har fortsatt gå framåt och skulle målskyttet lossna har vi en ny serieledare inom kort. 1X räcker.

Match 9: Östersund – Örgryte | Speltips: 12 & Över + Under 2,5

Östersund och Örgryte avslutar den här helgens kupong. En kupong som rivstartade med Champions League-finalen och avslutas på ett helt annat ställe. Det förväntas inte några fullsatta läktare och oemotståndlig dramatik här, men det kommer bli tillräckligt underhållande för att följa. Östersund är alltid jobbiga att möta på den här hemmaplanen. Örgryte vann derbyt men fick direkt hoppa tillbaka några snäpp när Landskrona avgjorde med matchens sista spark i förra omgången. Här tror jag på ett öppet möte och därför spelar vi ettan med tvåan och fyller på dubbelt när det kommer till målspelen.

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Jag tror, tyvärr för dramatikens skull, att Manchester City gör processen kort med Inter. Engelsmännen är det överlägset bästa laget i världen för tillfället och det lär man visa.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Helsingborg

Kan Helsingborg utnyttja prestationen senast och ta nya poäng? Känslan är god inför bortamötet i Eskilstuna åtminstone. Hemmalaget är också nere och slåss i botten. Kommer dessutom från en torsk mot jumbon senast. Helsingborg-tecknet är gott!

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Sirius – IFK Göteborg

Jadu, hur kommer det här gå? IFK Göteborg har en ny tränare vid bänken och hoppas på en rejäl effekt av detta. Viktiga poäng för båda lagen och det går inte att utse någon vinnare på rak arm här.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se