Landslagsfokus på Big 9 när länder som Norge, Belgien, Portugal med flera skall tas hand om. Ett gäng storfavoriter att fälla – eller rent av spika!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Norge – Skottland | Speltips: X2 & Under 2,5

Lite kniven mot strupen-känsla till att börja med. Vad säger ni om det? Norge är mer eller mindre tvingade att vinna mötet med Skottland på Ullevål. Tror jag att man lyckas? Faktiskt inte och därmed är det läge att gå emot helt och hållet. Erling Haaland är storstjärnan som Skottland måste stoppa. Anfallaren kommer från några dagars firande (och bakfylla?) med sitt klubblag Manchester City – lägg därtill att han gått mållös senaste sex matcherna. Ingen vidare säsongsavslutning från hans egens fötter därmed. Låt oss låsa in X2:an här och gå vidare. Det kommer bättre favoriter att spika av.

Match 2: Montenegro – Ungern | Speltips: X2 & Under 2,5

Samma tecken i match två. Montenegro är ett tufft lag att möta på resande fot, men jag lägger äggen i korgen hos gästande Ungern här trots allt. Bortalaget för dagen verkar ha hittat väldigt rätt den senaste tiden och är ett landslag på uppåtgående. Leipzig-stjärnan Szobozlai är en av stjärnorna som det här ungerska landslaget fått fram som nyckelspelare senaste åren. Förr var man landslaget där målvakten hade gråa mjukisbyxor på sig – nu är man betydligt mer än så. Vi väljer X2 & U igen!

Match 3: Azerbajdzjan – Estland | Speltips: 1X & Under 2,5

Vi traskar vidare och beger oss till en kvalgrupp vi har bra koll på. Azerbajdzjan och Estland tillhör svenskarnas och bjuder på ett rejält bottenmöte under lördagen. Här har vi inga förväntningar alls när det kommer till finlir och bra fotboll, men det är enklare att välja sida för undertecknad och det är Sveriges 0-5-motstånd som får förtroendet. Azerbajdzjan har hemmafördelen här och skall vara väldigt svåra för Estland att besegra här. Hemmalaget brukar kunna hålla nere siffrorna, något man inte gjort de två inledande matcherna, men det betyder också att man fokuserat mer på defensiven inför det här mötet. Estland kan inte nå samma nivå som Sverige och Österrike. 1X räcker.

Match 4: Belgien – Österrike | Speltips: 12 & Över 2,5

Här går det fort och vi byter kupongens tråkigaste match till den – kanske – roligaste. Belgien och Österrike möts i ett rejält toppmöte och kan mycket väl bjuda upp till dans. Belgarna imponerade betydligt mer än tänkt mot Sverige och kan säkert spela av Österrike på hemmaplan. Men, det finns en respekt för det här bortalaget. Österrike har kvalitet i mycket och kan mycket väl ställa till problem för ett halvdant belgiskt försvar. 1, 2 och Ö är en rolig och mycket rimlig lösning här.

Match 5: Island – Slovakien | Speltips: Wildcard

Landslagsfotbollen rullar vidare och vi sänker nivån på nytt. Island får besök av Slovakien och det här är två landslag som inte går att läsa av. Island är långt ifrån det landslag man var under en del mästerskap – där vulkanen dominerade tidningarna. Den ojämna formen och statusen gäller även Marek Hamsiks Slovakien och det går inte att veta vart landslaget står. Vi löser det på ett enkelt sätt med Wildcard och går vidare.

Match 6: Portugal – Bosnien Hercegovina | Speltips: 1X & Över + Under 2,5

Ja, Portugal har ett helt fantastiskt landslag som är fyllt med världsspelare. Men, det här är en favorit som blir alldeles för stor favorit den här dagen. Bosnien är ett landslag som har en och annan världsspelare i laget och mycket väl kan stänga till bakåt om allt går rätt. Juggarna brukar vara starka och i en motiverande match som den här, där Ronaldo, Silva och övriga står på andra sidan. Med det sagt, plocka med krysset i matchen och låt oss hoppas på ett poängtapp. Just nu, i skrivande stund, är Portugal 96%. Oerhört högt och ett måste att gardera.

Match 7: Cypern – Georgien | Speltips: X2 & Under 2,5

Kvaratskhelia, eller Kvaradona som Napoli-fansen vill kalla stjärnan, är den spelaren som sticker ut här. Georgiens fixstjärna har kvalitet som ingen annan i det här mötet. Cypern har ett par år med svaga resultat nu och går inte att lita på. Georgien är ett starkt hemmalag i grunden, men skall räcka till även på resande fot när cyprioterna står på andra sidan blå. X2 & Under 2,5!

Match 8: Albanien – Moldavien | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Albanien är klassen bättre än Moldavien, om inte flera klasser bättre, och det här skall bli en uppgift som albanerna löser med besked. En viktig match i det att man måste börja hitta ett självförtroende och ett lugn att luta sig tillbaka mot. Här saknas anfallsstjärnan från Chelsea, Armando Broja, men det finns mycket mer i det här laget som kan hota Moldavien. Match åtta spikar vi – och det gör vi även i den avslutande matchen på kupongen. Framåt Albanien!

Match 9: Färöarna – Tjeckien | Speltips: 2 & Över + Under 2,5

Jag vet, vi pratade om att fälla stora favoriter. Men här finns det inte mycket att göra. Tjeckien är klasser bättre än hemmalaget och skall vinna till varje pris. Tvåan kan spikas med glädje eftersom både Ö & U följer med på undertecknads analys. Det är inte alls säkert att Tjeckien åker till ön och kör över Färöarna. Underspelet skulle jag säga är väldigt intressant på förhand. Procenten gillas också!

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Tjeckien

Klasskillnaden mellan Färöarna och Tjeckien är för stor. Tjeckerna skall vinna det här med besked.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Skottland

Enormt fin start från Skottland i EM-kvalet. Seger mot både Spanien och Cypern gör att man har ett utgångsläge som man tycker om. Detsamma gäller inte för Norge, som kommer här med kniven mot strupen. Press på Haaland och co – men jag tror britterna håller tätt.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Island – Slovakien

Inte mycket att fundera över här. Det är bara att använda sitt WC och gå vidare. Två otroligt svårlästa landslag som nu ställs mot varandra dessutom. Slovakien något starkare? Men vart står det här Island – som var så bra i mästerskapen för några år sedan. Två landslag påväg neråt.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se