Lördagen erbjuder en Big 9-kupong fylld av norska Eliteserien med en touch av amerikanska MLS. Här är det återigen jackpot och den går vi givetvis för!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sarpsborg – Strömsgodset | Speltips: X2 & Under 2,5

Stefan Billborn, fd Hammarby, och målsnåla matcher hör inte ihop. Men sanningen är att Billborns Sarpsborg har ligans lägsta målsnitt på hemmaplan. Svensken spelar ingen särskilt defensiv fotboll, utan har bara problem med effektiviteten framåt. Formen är inte heller någon hit och då är det läge att gå emot det högt betrodda överspelet. Drammens stolthet Strömsgodset kommer på besök här och då är det läge att gå emot hemmalaget helt och hållet. X2 är mitt lås i jakten på jackpoten, men det spikade underspelet är det större draget.

Match 2: Kristiansund – Bodö/Glimt | Speltips: 2 & Över 2,5

Mycket charmiga Bodö/Glimt har haft en lite tyngre säsongsinledning än väntat. Kvaliteten finns dock kvar och det är bara en tidsfråga innan Kjetil Knutsens gäng lyfter i tabellen. Gästerna reser ner till Kristiansund för att möta jumbon i tabellen. Hemmalaget har spelat ett par matcher mindre än övriga men det ser inte speciellt bra ut i helheten. Här lär man få det tufft på nytt och Bodö/Glimt går hårt för att hitta tillbaka till formen. Full fart framåt från Bodö/Glimt betyder överspel och spikad tvåa på mitt system.

Match 3: Seattle Sounders – Los Angeles FC | Speltips: 12 & Över 2,5

Det räckte inte bara med att Norge vann två raka Nations League-möten mot Sverige nyligen. Nu skall man dessutom ta sig in och ta över Big 9-kupongen. Den norska dominansen får dock en liten touch av MLS och mötet mellan Seattle och Los Angeles. Hemmalaget har gått lite knackigt men har väldigt mycket klass i grunden. Här kommer man dessutom från en överlägsen och imponerande 4-0 seger. Los Angeles leder faktiskt MLS och har med Vela och övriga stjärnor en stark grund. 1, 2 och överspel är vägen att gå här.

Match 4: Jerv – HamKam | Speltips: Wildcard

Från USA och tillbaka till Norge där vi ser ett nykomlingsmöte. Jerv är tillsammans med HamKam två lite längre rankade lag i Eliteserien. Det har heller inte varit någon lysande inledning på säsongen för något av lagen. HamKam har gått lite starkare den senaste tiden medans hemmalaget Jerv är utan kontroll. Ovisst möte på förhand och då passar det bra med Wildcard.

Match 5: Lilleström – Rosenborg | Speltips: X2 & Över + Under 2,5

Ligaledaren Lilleström har gått som susen såhär långt. Seger mot Molde och poäng på bortaplan mot Bodö/Glimt sticker ut rejält, men har man succén i blodet? Risken finns att det kommer ett kraftigt slut på den fina formen. Känslan är att man kan få det tufft redan under lördagens match mot Rosenborg, som börjar ta sig framåt med en högre fart i benen. Rosenborg har öst in mål sina senaste matcher och har kvalitet för att utmana ligaledaren om poängen här. Vi går emot och skippar ettan helt och hållet. Framåt trollungar!

Match 6: Odds – Molde | Speltips: 2 & Över + Under 2,5 

Malmö-bekantingen Magnus Wolf-Eikrem är Moldes bästa spelare såhär långt in på säsongen. Norrmannen är en stor bidragande faktor till att Molde har fem raka ligasegrar. Att hemmalaget Odds skulle sätta stopp för det här löpandet finns inte på världskartan. Här har vi en spik som går att räkna med, men ta med både över- och underspel för värdets skull. Odds har dessutom tre raka förluster på hemmamark och övertygar inte överhuvudtaget.

Match 7: Trömsö – Haugesund | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Trömsö är en klubb som klassas som den jobbigaste bortamatchen i ligan sett till avstånd från övriga. Åtminstone för de flesta och där är Haugesund, som är lördagens motståndare, ett av lagen. Att resa upp till Tromsö är inte kul och framförallt ingen lätt uppgift fotbollsmässigt. Laget har bara förlorat en match på hemmaplan den här säsongen och ser fortsatt starka ut däruppe. Nu möter man ett Haugesund som fått igång offensiven men fortfarande läcker bakåt. Här spikas ettan till allt under 60% i hopp om att hemmalaget får stopp på Ndour i gästernas anfall.

Match 8: Viking – Sandefjord | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Nästa långa bortaresa står Sandefjord för. Passande nog är det till Viking, som är ett starkt hemmalag och går starkt för tillfället. Lördagens hemmalag är för tillfället trea i Eliteserien. Den placeringen är mycket tack vare sin hemmastatistik och den går att luta sig emot. Visst, Viking står högt i procent och det hade varit intressant att gå emot eller åtminstone ha med något mer tecken än spikettan. Det går på större system men för undertecknad är det en spik som är värd att klicka i och gå vidare ifrån. Gästerna har släppt in elva (!) mål på sina fyra senaste matcher – något Berisha skrattar åt fram till sista avblåsning.

Match 9: Aalesund – Vålerenga | Speltips: X2 & Över + Under 2,5