Äntligen är Allsvenskan tillbaka. Big 9-kupongen innehåller två lördagsmatcher och sju söndagsmatcher. Senaste tre veckorna med Eliteserien och Nations League har varit svåra och endast en spelare har satt nio rätt. Nu går vi för potten!

Spela Big 9 här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Haugesund – Viking | Speltips: Wildcard

Vestlandsderby i norska Eliteserien när bottenlaget Haugesund möter topplaget Viking. Hemmalaget har vaknat till liv men har en lång väg tillbaka. Viking har acklimatiserat sig i den norska högstaligan. Nu är formkurvan påväg neråt och efter förra veckans besvikelse är det svårt att sia om dagsform. Haugesund är dessutom starka på hemmaplan i vanliga fall och det är på Stadion man skall lyfta. Haugesund har tagit poäng i tre raka matcher medans Viking har förlorat två raka matcher. Wildcard är en bra lösning i denna ovissa drabbning.

Match 2: Rosenborg – Kristiansund | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Storklubben Rosenborg går väldigt trögt under säsongsinledningen och är för tillfället inte i närheten av toppen. En åttondeplats är en stor besvikelse såhär långt och när laget dessutom tappade möjligheten att straffa ligaettan Lilleström senast var läget ännu sämre. För Rosenborgs del är problemet alla kryss såhär långt och trepoängarna är ett måste framöver. Passande nog är det jumbon Kristiansund som kommer på besök till Lerkendal Arena i Trondheim. Det tar emot att spika ettan, trots att det är ett givet drag, i det här mötet. Ta med både över- och underspel för värdets skull.

Match 3: Hammarby – Häcken | Speltips: 12 & Över 2,5

Söndagen tar vid och Allsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehållet. Det känns som en evighet sedan förra omgången och äntligen står vi där igen. Ligaettan Häcken har gått överraskande starkt såhär långt. Under söndagseftermiddagen går man in på Tele2 Arena i Stockholm för att försöka sätta käppar i hjulen för Hammarby. Landslagsuppehållet kom lägligt för Bajen, som under ledigheten tappat både Lahdo och Swedberg men som fått tid att ladda om ordentligt efter förlusten mot Värnamo. Har vi seriens mest underhållande möte här? Allt talar för en målglad och underhållande tillställning i huvudstaden.

Match 4: Sundsvall – Djurgården | Speltips: X2 & Över + Under 2,5

GIF Sundsvall gick på uppehåll under nedflyttningsstrecket. Norrlänningarnas start på säsongen har varit allt annat än bra och det kommer förmodligen bli tufft att hålla sig kvar. Sundsvalls två segrar kommer på hemmaplan men trots den statistiken håller jag Djurgården som rättvisa favoriter här. Gästerna har haft det tufft på bortaplan under inledningen men det är först och främst på gräs. Det är väll inte helt överraskande om första vinsten på bortagräs kommer i det här mötet. Rekommendationen är dock att fylla på så långt plånboken tillåter och därför tar vi med krysset i matchen.

Match 5: Mjällby – Norrköping | Speltips: X2 & Under 2,5

Mjällby blir ofta berömda för sitt starka hemmaspel och har faktiskt inte förlorat på klassiska Strandvallen den här säsongen. Samtidigt har man inte riktigt samma spets såhär långt, varken Moro eller övriga anfallare har kommit igång såhär långt. När IFK Norrköping kommer på besök vågar jag trots Mjällbys hemmaspel att ta bort ettan helt. Strecken är så pass mycket värde i gästerna att det är värt att göra på det viset. Peking kommer på besök med en formstark Nyman, vilket kan leda långt i det här mötet. 0-1?

Match 6: Degerfors – AIK | Speltips: X2 & Under 2,5 

Vi reser vidare i den allsvenska omstarten. Innanför de värmländska skogarna hittar vi Degerfors, som är nästa lag att inte få igång spelet ännu. Uppehållet kom förhoppningsvis lägligt för deras del men när AIK gästar Stora Valla blir det tufft. Gnaget som förstärkts av en viss John Guidetti har en ljus framtid och siktar givetvis mot SM-guld. Här råder det klasskillnad i dagsläget och jag är inte rädd för att AIK:s tråkiga bortaspel påverkar. Här har vi dessutom omgångens spik i underspelet, där gästerna lär stänga ner hemmalagets chanser väl.

Match 7: Dalkurd – Eskilstuna | Speltips: 12 & Över 2,5

Kupongens ”klicka av och gå vidare” hittar vi här. Dalkurd och AFC Eskilstuna öser in mål i dagsläget och gästerna är seriens målgladaste lag såhär långt. Visst, X:et till 17% lockar rejält men jag kan inte se en oavgjord drabbning här. Etta, tvåa och överspelet är en given utgång i det här mötet. Skrällkrysset träder endast in på större kuponger.

Match 8: Strömsgodset – Lilleström | Speltips: 12 & Över 2,5

Svenska folket underskattar Strömsgodset kvalitet efter den tunga förlusten i senaste omgången. Här har vi dock ett hemmalag som är inblandade i mycket mål och senaste matchen rann iväg åt fel håll. Strömsgodset får besök av Lilleström under söndagskvällen och då lär det bli nytt målkalas. Lilleström befäster förstaplatsen i Eliteserien och imponerar kraftigt såhär långt, kan man fortsätta sin obesegrade svit på Marienlyst Stadion eller blir hemmalaget starkare för dagen? Mål kommer det bli och vi hoppas givetvis att Strömsgodset till 30%, i skrivande stund, skräller mot topplaget.

Match 9: Vålerenga – Odds | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Norska ligans stora besvikelse såhär långt heter Vålerenga. Den dystra trenden har fortsatt omgång på omgång och nu börjar det bli knapert. Vålerenga får besök av ett Odds, som har en minst lika trög formkurva som hemmalaget och det hoppas man kunna utnyttja. Kvalitet finns och hemmaplanen bör betyda att man ökar takten och lyfter sig. Vålerenga har bara förlorat två av sina 34 senaste hemmamatcher och det övertygar mig tillräckligt när man dessutom kommer från en stark upphämtning mot Ålesund. Ettan spikas dagen till ära och avslutar analysen över lördagens mycket spännande kupong!

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: Rosenborg

Storklubben Rosenborg har gått väldigt trögt såhär långt. Nu måste man börja vinna matcher och en trea mot jumbon Kristiansund skall bara inkasseras. Hemmalaget är numret bättre i mycket och därmed är det bara att spika av ettan och gå vidare.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Häcken

En match att gardera så långt plånboken räcker är den mellan Hammarby och Häcken på Tele2 Arena. Ligaettan från Hisingen har imponerat kraftigt och kan tillsammans med skyttekungen Alexander Jeremejeff fortsätta ösa på. Hammarby är långt ifrån stabila i defensiven och därmed finns möjligheterna för att straffa laget. Tvåan skall med på samtliga system, stora som små.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Haugesund – Viking

Tung bortamatch väntar för ligatrean Viking. Haugesund har förmågan att lyfta sig på Stadion och bör kunna sno poäng av Viking om det vill sig väl. Att ta bort etta är inget för mig och därför passar det väldigt bra med Wildcard i detta mötet.

Spela Big 9 här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se