Det finns en hel hand med matcher att ta ställning i under lördagens Big 9-kupong. Bland annat möter Janne Andersson och Sverige grannlandet Norge i Stockholm.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Italien – Tyskland | Speltips: X2 & Över + Under 2,5 

Italien fick rejält med stryk i Cup of Champions-mötet med Argentina under onsdagskvällen. Italien imponerade inte alls och skall nog få det tufft framöver. Italienarna misslyckades även kvalificera sig till Qatar-VM, vilket är ett enormt fiasko och det är väll lite följderna man tar del av nu. Ett landslag som går betydligt bättre i dagsläget är Tyskland som gått obesegrade i nio raka matcher med den imponerande målskillnaden 36-4. Här är tyskarna en potentiell värdespik, men fyll på efter plånbok.

Match 2: Ungern – England | Speltips: 2 & Över + Under 2,5

Klicka och gå vidare. England är numret för stort för Ungern och det kommer visa sig även på bortagräs. Lagen möttes så sent som i VM-kvalet och då vann engelsmännen med klara 4-0 i Budapest. Ungern har en trupp som har potential att skrälla här och där, men mot Englands bredd har man ingenting att sätta emot. Tvåan spikas och är kupongens säkra.

Match 3: Finland – Bosnien-Herzegovina | Speltips: X2 & Under 2,5

Dags att fälla vårt grannland. Finnarna möter Bosnien under lördagskvällen och då är det värde att gå emot hemmalaget. Visst, Pukki och Finland lyckades slå Bosnien i VM-kvalet men trots detta tror jag att gästerna i Helsingfors kan stå emot. Man lär sig av sina misstag och känslan är att Bosnien har något bättre i sig den här gången. Tre-backlinjen med Ahmedhodzic, Hadzikadunic och Kolasinac är lovande inför mötet och bör kunna ligga bakom en stabil defensiv prestation för landslaget. Finland hade ingen lycka under senaste landslagslägret och kommer med en lite sämre form. Passande att gå emot och därför tar jag bort ettan helt och hållet.

Match 4: Montenegro – Rumänien | Speltips: 1X & Under 2,5

Från den allsvenska-kopplingen i Ahmedhodzic och Hadzikadunic till Haksabanovic. Sead Haksabanovic är en av flera i Montenegros offensiv som jag tror kan leda laget till en oväntad seger här. Montenegro har ingen lysande form men hemma på Pod Goricom skall man kunna stå emot problemen som gästande Rumänien orsakar. Gästerna har sett bra ut på senare tid men det är just bortaspelet som gynnar mitt val av tecken här. I grunden är dessa två av samma klass, det finns några klasspelare här och där men i det stora hela är det två kollektiv som gör jobbet. Värdet finns på hemmalaget.

Match 5: Sverige – Norge | Speltips: 12 & Över 2,5

Big 9-analysen skrivs under torsdagsmorgonen. Några timmar senare är det dax för Sverige att spela sitt första Nations League-möte den här säsongen. Hur det slutar vet vi inte här och nu, men det spelar mindre roll inför mötet med Norge under söndagskvällen. Jag är övertygad om att vi får se ett helt annat Sverige än vad vi är vana vid i dessa fyra NL-möten. Janne Andersson har åtminstone talat för detta. Därmed blir Norge en tuff nöt att knäcka med Haaland, Ödegaard och andra i toppform. Det här mötet kommer gå åt ett eller annat håll och förmodligen produceras det även mål. 1, 2 och över är min lösning på Friends Arena!

Match 6: Tjeckien – Spanien | Speltips: X2 & Under 2,5 

Bollrullande Spanien åker till Tjeckien för Nations League-mötet under söndagskvällen. Här finns det mycket som tyder på att Spanien skall klara av att städa av hemmalaget och ta tre nyttiga poäng, men jag kommer ta med krysset för värdets skull. Vi skall dock vara tydliga med att Tjeckien förmodligen måste lösa en hållen nolla om spelet skall sitta. Hemmalaget saknar fortsatt skyttekungen Patrik Schick, vilket är ett stort minus inför det här mötet. Tvåan är mer eller mindre spikad – men gardera med kryss och underspel för utdelningens skull. Inte otänkbart att Spanien vinner med ett-två mål här.

Match 7: Portugal – Schweiz | Speltips: 1 & Över + Under 2,5

Svenska folket tror på en målrik match mellan Portugal och Schweiz. Det är såklart inte omöjligt att det blir på det viset, men när Portugal tickar upp som stora favoriter i mötet så måste även underspelet med på kupongen. Hemmalaget har en fin form och en offensiv som klassas som den hetaste i fotbollseuropa. Ronaldo, Silva, Jota, Fernandes och så vidare kommer ta det här landslaget långt både i UEFA Nations League-spelet och under ett stundande VM. Vi väljer att spika ettan trots respekten för gästerna.

Match 8: Serbien – Slovenien | Speltips: 1X & Under 2,5

Påståenden kring att Serbien är en väldigt bra spik på kupongen är rent av fel. Men vad skall man göra? Serbien är klart bättre än Slovenien i dagsläget och med formstarke Aleksander Mitrovic längst fram kan inte ens Jan Oblak sätta stopp. Den populära ettan tas såklart med på kupongen, men därefter följer både kryss och underspel för värdets skull. Här är det bara att hoppas på att Oblak och den slovenska defensiven står emot och löser ett resultat.

Match 9: Kosovo – Grekland | Speltips: Wildcard

Vi avslutar kupongen på lättast möjliga vis. Här agerar vi och klickar i Wildcard när det inte går att skilja på lagen i dagsläget. En sak är säker och det är att värdet ligger åt vänster inför mötet. Grekland är ett landslag som visat klass då och då men som inte går att lita på. Perfekt läge att utnyttja möjligheten med Wildcard och hoppas på att Zeneli, Berisha och Muriqi kan fixa steken.

Antal rader: 512 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

✅ KUPONGENS SÄKRA: England

Kupongens säkraste val. England har en alldeles för bred och talangfull trupp för att få fällbenet av Ungern. Senast laget var på besök i Budapest vann man med hela 4-0 och det är inte helt omöjligt att det blir samma visa igen. Det här är kupongens säkraste spik.

⚠️ KUPONGENS SKRÄLL: Norge

Skrällchansen finns på Friends Arena. Svenskarna som lirar Big 9 kommer givetvis spela med hjärtat och då kommer inte Norge upp i rättvis nivå. Gästerna har betydligt mer klass i sig än att vara underdogs mot ett ”nytt Sverige” här och därför måste tvåan med på kupongen.

🃏 KUPONGENS WILDCARD: Kosovo – Grekland

Som så många gånger förr när ett Wildcard skall delas ut är det en väldigt oviss drabbning. Kosovo är långt ifrån favoriter här men skall absolut inte underskattas mot ett ojämnt Grekland. Ett bra val för dig som vill jobba in vänstersidan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se