BOMBEN! Ronaldo lämnar Real Madrid för Italien!

Efter en tid av rykten och spekulationer så står det nu klart att Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter nio framgångsrika år i den spanska klubben. Stjärnan är klar för den italienska storklubben Juventus.

Redan strax efter att Champions League finalen var avklarad så uppstod ryktet om att Ronaldo var på väg att lämna Real Madrid, det efter att själv hintat om saken. Den nu 33 åriga stjärnan köptes till Real Madrid från Manchester United 2009 för ca 1 miljard kronor, vilket då skapade stora rubriker som den dyraste övergången någonsin. Idag, 2018, är det dags för Ronaldo att påbörja ett nytt kapitel i sin karriär. Storstjärnan har skrivit på för den italienska klubben Juventus, kontraktet sträcker sig till 2022. Enligt uppgifter säljs Ronaldo för andra gången i sin karriär för omkring en miljard svenska kronor, med en årslön på strax över 300 miljoner kronor.

“Bästa i mitt liv”

I ett brev tackar han nu för sig och beskriver tiden i klubben som den bästa i hans liv.

”Tiden här har varit den bästa i mitt liv. Det enda jag känner gentemot klubben är en enorm tacksamhet. Jag vill tacka er alla för kärleken ni gett mig. Men… jag känner att tiden är kommen för att söka en ny utmaning i livet och det är därför jag bett klubben att släppa mig. Det är vad jag känner och jag hoppas att ni alla kan förstå mig.

Real Madrid vann mitt hjärta, hela min familjs hjärtan, och därför vill jag uttrycka min eviga tacksamhet; till klubben, till presidenten, till styrelsemedlemmarna, till mina lagkamrater, till alla tränare, läkare och alla andra som jobbat hårt varje dag. Tack också, än en gång, till alla fans och tack till spansk fotboll. Under de här nio åren har jag haft äran att spela med fantastiska spelare. All respekt till dem.

Nu lämnar jag den här tröjan och det här klubbmärket, men Santiago Bernabéu kommer för alltid att kännas som mitt hem”, skriver stjärnan, bland annat.

Under Ronaldos nio framgångsrika säsonger i Real Madrid noterades han för 451 mål på 438 matcher och kammade hem hela 16 titlar. Han lämnar nu som en av de absolut största i klubbens historia.

Skrivet av |2018-07-10T18:49:47+00:0010 juli, 2018|Nyheter|0 kommentarer
Simon är administratör över Speltips.se och personen som ser till att hemsidan uppdateras med nya rekar och heta kampanjer varje dag. Ibland skriver han även egna speltips som du inte får missa. Har du några frågor om bonusar eller spelbolag så är det Simon du ska fråga. Du hittar han varje dag i vår community på Facebook.

Lämna gärna en kommentar