Svensklaget Buffalo Sabres hade 18 raka förluster innan nattens match mot Philadelphia Flyers. Den rekordlånga förlustsviten är bruten efter islossning i natt.

Det har varit en lång, tråkig och frustrerande period för våra svenskar i Buffalo. Den långa förlustsviten skrivs till 18 raka matcher och är ett nytt bottenrekord sedan straffar infördes i NHL. Laget har förlorat samtliga matcher sedan 23 februari och det är en lång, lång tid för ett NHL-lag som spelar flera matcher i veckan. Rasmus Dahlin är den klart lysande stjärnan i Buffalo om man ser på svensksidan, men i natt var det, utöver Buffalos sex mål, Linus Ullmark som stod för en avgörande insats. Den svenske målvakten hade bestämt sig, förlustraden skulle få sig ett slut. Ullmark räddade 31 av 32 skott i matchen.

Buffalo – Philadelphia 6-1: Reinhart, Lazar, Fogarty, Mittelstadt, Montour / Provorov

Fyra svenskmål i Colorado

Buffalos förlustsvit tog ett slut i natt och drar stora rubriker. I Sverige lägger vi även märke till Colorados storkross mot tafatta Arizona, med Oliver Ekman-Larsson i laget, och fyra svenskmål i hemmalaget under matchen. Även Oliver Ekman-Larsson blev målskytt, men det hjälpte inte. Gabriel Landeskog gjorde två mål och stod för en framträdande roll i Colorados 9-3 seger. En annan svensk som stod ut över det vanliga var Andre Burakovsky, som även han stod för två mål i matchen. Colorado lekte ishockey med Arizona och ser ut att bli ett hett lag i det kommande Stanley Cup-slutspelet.

Gabriel Landeskog är nu tvåa i den svenska poängligan i NHL, bakom Washingtons Nicklas Bäckström. Landeskog uttalades till TT efter matchen och var lycklig över att fansen var tillbaka på arenan.

Det enda som innan matchen tydde på att vi skulle ha en riktigt stark match var att vi vill fortsätta att vinna, men också att vi fick tillbaka fansen i arenan, säger Landeskog till TT.