Speltips Campeonato Brasileiro

/Campeonato Brasileiro
Campeonato Brasileiro2018-02-05T10:21:25+02:00

Brasilien är det kanske mest fotbollstokiga landet i hela världen. Campeonato Brasileiro räknas till en av världens främsta fotbollsligor. På speltips.se kan du ta del av speltips från denna liga som innehåller stora stjärnor och blivande världsspelare.

Speltips för Campeonato Brasileiro

Speltips.se tillhör idag de främsta hemsidorna inom speltips. Vi har ambitionen att växa ytterligare och tar nu nästa steg i vår utveckling. Detta steg innefattar att kunna erbjuda speltips från fotbollsligor världen över, däribland den brasilianska ligan Campeonato Brasileiro.

Ligans popularitet

Brasilien brukar ofta kallas för fotbollens förlovade land. Man producerar ständigt spelare av yttersta världsklass och har ett av världens bästa landslag. Den inhemska ligan är den mest sedda i hela Amerika och är en av världens mest exponerade ligor, sänd i 155 länder. Fotbollslivet pulserar i Brasilien och ligger varmt om hjärtat på det kanske allra mest fotbollstokiga landet i världen. Däremot sänds inte Campeonato Brasileiro på någon svensk tv-kanal.

Campeonato Brasileiros historia

På grund av historiska konflikter och stora geografiska avstånd mellan klubbarna i det stora landet Brasilien så dröjde det ganska lång tid innan man fick en nationellt bred liga. Först 1959 ägde den första nationella ligasäsongen rum, och då för att kunna kora deltagare till kommande säsongs Copa Libertadores. Campeonato Brasileiro i dess nuvarande form grundades dock så sent som 1971. Mesta mästare är Palmeiras med 9 ligatitlar.

Så ser Campeonato Brasileiro ut idag

Även om Campeonato Brasileiro inte omnämns särskilt mycket i svensk eller europeisk media får man inte glömma bort det faktum att ligan faktiskt räknas till en av världens främsta. Av IFFHS är det faktiskt bara spanska La Liga och engelska Premier League som rankas högre. Massvis med kvalitativa spelare och forna storspelare huserar i ligan som dessutom innehåller flest mästare i klubblags-VM. Regerande mästare är Corinthians.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok