Speltips CHL

  1. Home
  2. /
Champions Hockey League Författare: 2020-03-20T13:33:55+02:00

Champions Hockey League – hockeyns motsvarighet till fotbollens Champions League. Inte samma status, men turneringen tar steg för varje säsong som går. På speltips.se ger vi dig senaste nytt och välgrundade speltips från ishockeyns europaturnering.

Speltips för CHL

På speltips.se kan du i varje omgång ta del av åtminstone ett tips från turneringen. Oftast tipsas de om de svenska lagen i turneringen, då det är där våra rekare har absolut bäst koll. De ger dig välgrundad statistik och djupgående analyser om varför du ska spela på ett visst vad.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på i ishockey är vem som vinner matchen, men det går även att spela på vem som gör flest mål, hur många antal mål det görs i en match eller vem som blir målskytt. Det finns även ett bra utbud av specialspel, såsom, vem som blir målskytt eller gör poäng (mål/assist).

Historien om Champions Hockey League

Turneringen är relativt nystartad. Den grundades av 26 klubbar, 6 ligor och Internationella ishockeyförbundet och startade säsongen 2014/2015. Dessförinnan hette den European Trophy, men då sågs den mest som en försäsongsturnering som skulle vara underhållande för klubbarna. Från och med säsongen 15/16 utökades antalet lag från 44 till 48 och idag växer ligan mer och mer för varje säsong som går.

Champions Hockey League idag

Idag består turneringen av 48 lag, fördelat på sexton olika grupper, där de 32 bästa lagen (ettor och tvåor) går vidare till sextondelsfinal. Gruppspelet spelas under klubbarna respektiver försäsonger, medan slutspelet pågår under klubbarnas seriespel. Finalen spelades den 6:e februari ifjol, där finska JYP ställdes mot Växjö. Finnarna drog det längsta strået och är regerande mästare.