Speltips Championship

  1. Speltips
  2. /
Championship Författare: 2021-11-02T16:09:03+01:00

Världens bästa andraliga. Massvis med klassiska engelska klubbar som ligger svenska supportrar varmt om hjärtat. Pulserande supporterkultur med engagerad lokalbefolkning. På speltips.se ger vi dig välrekade speltips och senaste nytt kring matcherna i en av världens häftigaste ligor.

Load More Posts

Bettingsidor med Championship

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair
Till Betfair

Speltips för Championship

På speltips.se kan du räkna med vassa speltips från våra engagerade rekare. Vi bevakar de största ligorna och ger varje omgång speltips från dessa. Championship är världens bästa andraliga och populär att spela på, inte minst i samband med klassiska Stryktipset.

Ligans popularitet

Championship är den andradivision som är populärast och får mest uppmärksamhet runtom i världen. Distributör av tv-sändningarna i England är Sky Sports medan det i Sverige är Viasat som äger rättigheterna. Många klassiska och anrika engelska klubbar, som t.ex. Leeds United, huserar för tillfället i Championship, vilket ger en extra krydda och attraherar många svenska supportrar som har sina hjärtan i dessa klubbar sedan mytomspunna Tipsextratiden.

Championships historia

Det engelska serieformatet har förändrats många gånger genom historien. Championship i sin nuvarande form har funnits sedan 2004, medan Football League first division var benämningsnamnet på engelska andradivisionen mellan åren 1993 och 2004. Det var främst i samband med införandet av den kommersiella jätteligan Premier League som man omformaterade systemet och Championship blev vad den är idag.

Så ser Championship ut idag

Idag fungerar ligan kort och gott som andradivision i det engelska ligasystemet. De två bäst placerade klubbarna tar plats i kommande säsongs Premier League medan fyra lag gör upp om den sista PL-platsen platsen via ett playoff. Många klassiska engelska klubbar härjar i denna division och publikstödet och engagemanget är mycket starkt. Man har på lägre nivåer i engelsk klubblagsfotboll lyckats behålla en större andel av den lokala befolkningen på läktarna vilket ger extra krydda åt ligan. Regerande mästare i Championship är Newcastle United som denna säsong alltså spelar i Premier League.

Kommande matcher i Championship