Publicerad: 27 april 2021 kl 22.42

Thomas Tuchel fortsätter att leverera starka resultat hos Chelsea. Real Madrid axlade favoritskapet när den första semifinalen i Champions League avgjordes ikväll.

Det som såg ut att bli en tillknäppt och mycket målsnål historia blev något helt annat. Matchen rivstartade och gästerna från England tog kommandot med flera klara målchanser. Timo Werner blir lite av en syndabock i första halvlek, där Chelsea mycket väl hade kunnat ha ledningen med sig in i pausvilan. Chelsea skulle göra ettan i matchen genom Christian Pulisic. Det var ett Real Madrid-lag som tillät Chelsea att kontra över ytor stort som Atlanten. Efter en enorm miss från Werner och målet från Pulisic jagade Real Madrid en kvittering, vilket man skulle lyckas med. Karim Benzema klev fram för hemmalaget precis som många gånger tidigare den här säsongen. Det oavgjorda resultatet skulle stå sig matchen ut.

Real Madrid – Chelsea: Benzema 29′ / Pulisic 14′ 

Retur om en vecka

Semifinalen mellan Real Madrid och Chelsea är helt öppen inför returen i London om en vecka. Det är två lag som säkerligen kommer bjuda upp till dans även i returmötet. Det här kan bli rejält dramatiskt om lagen matchar varandra precis som ikväll även nästa vecka. Real Madrid, som har en lyckad historia i turneringen har knappast andra drömmar om att återigen stå som segrare. För Thomas Tuchel återstår det ännu ett test innan tysken återigen är i en Champions League-final. Chelsea tar med sig ett mycket viktigt bortamål inför returen. Matchen spelas på Stamford Bridge på onsdag nästa vecka – kl 21 och matchen sänds på Viasat och Viaplay.