Speltips Confederations Cup

/Confederations Cup
Confederations Cup2018-01-30T16:31:04+02:00

Confederations Cup är turneringen som utser mästarnas mästare, dvs. vem av de kontinentala mästerskapens vinnare som egentligen är bäst. Turneringen har fått ”för-VM” status och växt ut till en högintressant värdemätare inför kommande sommars världsmästerskap. På speltips.se erbjuder vi dig som följare vassa speltips från denna häftiga sommarturnering.

Speltips för Confederations Cup

Speltips.se erbjuder dig som användare av våra tjänster vassa speltips och senaste nytt med betydelse för matcherna. Våra skickliga rekare ser till att göra din bettingupplevelse bättre. Vart fjärde år spelas Confederations Cup, eller ”för-VM” som man kan kalla det. Under turneringens gång kan vi erbjuda speltips från matcherna som spelas.

Turneringens popularitet

Confederations Cup är en turnering som fungerar som ett slags för-VM, då turneringen spelas i kommande års VM-arrangör. Intresset för turneringen har blivit allt större med åren och idag ses turneringen inte bara som en avstämmare på formen inför kommande sommars VM, utan även som ett skyltfönster kommersiellt i media. I Sverige har mästerskapet sänts utav SVT de senaste upplagorna.

Confederations Cups historia

Confederations Cup grundades först 1992 under namnet King Fahd Cup. Till en början var turneringen avsedd att utse en mästare bland de regerande kontinentalmästarna. 1997 tog FIFA över arrangörskapet och sedan dess har turneringen kommit att växa rejält. Det var också detta år som turneringens nuvarande format med 8 lag instiftades. Sedan 2005 äger turneringen rum året innan världsmästerskapen i arrangerande land och har därmed kommit att kallas ”för-VM”. Flest titlar i turneringen har Brasilien med 4 st.

Så ser Confederations Cup ut idag

Idag är Confederations Cup en relativt högaktad internationell turnering för landslag. Respektive kontinentmästare deltar tillsammans med regerande världsmästaren och kommande värdland för VM. I 2017 års upplaga blev det Tyskland som stod som segrare efter en högintressant final mot Chile. På tredje plats kom regerande europamästaren Portugal och på fjärde plats kom Mexiko. Nästa upplaga av Confederations Cup spelas 2021 i Qatar.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok