Speltips Coupe De France

/Coupe De France
Coupe De France2018-03-07T10:29:02+02:00

Coupe de France är den största nationella cupen i fransk fotboll. Här tävlar de allra bästa franska klubbarna mot de mindre etablerade amatörklubbarna. På speltips.se kan du under hela cupens gång ta del av ett antal speltips från varje omgång och försöka dryga ut spelkassan.

Speltips för Coupe De France

Speltips.se är en av de största aktörerna inom speltipsmarknaden i Sverige. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av speltips från nationella och internationella fotbollsligor och cuper. Coupe de France är den största cupen i fransk fotboll och vi erbjuder ett antal speltips från varje omgång.

Turneringens popularitet

Coupe de France är Frankrikes största och mest prestigefyllda nationella fotbollscup före Coupe de la Ligue, ligacupen. Intresset för cupen är därmed stort och många lag går in för att vinna den. Dessutom är det en chans för lite mindre lag från lägre divisioner att mäta krafterna med de stora jättarna, vilket spär på intresset ytterligare.

Coupe De Frances historia

Coupe de France hölls för första gången 1917-18 under ledning av föregångaren till Franska fotbollsförbundet, French Interfederal Committee. Idén om cupen fördes fram av förbundets generalsekreterare Henri Delaunay. Sedan dess har cupen fortskridit varje år och firar denna säsong sitt 100-årsjubileum. Mesta mästare i cupen är Paris Saint-Germain med 11 titlar.

Coupe De France idag

Idag är Coupe de France som sagt den största cupen i fransk fotboll. Hela 8500 klubblag beräknas delta i cupen varje säsong då den bjuder in såväl professionella som amatörlag. Systemet är formerat som så att de mindre lagen får lite fördelar gentemot de bättre klubbarna i form av hemmaplansfördel, något som kritiserats av de professionella klubbarna. Regerande mästare i cupen är Paris Saint-Germain som vunnit de tre senaste säsongernas titlar.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok