Sverige slog Tjeckien i Beijer Hockey Games efter förlängning. Debutanten Albert Johansson, till vardags i Färjestad, avgjorde matchen och fick en landslagsdebut att minnas.

Sverige fick en mardrömsstart på Beijer Hockey Games, som tillhör Euro Hockey Tour, när Tjeckien gjorde premiärmatchens första mål. Sverige skulle rycka upp sig och ta sig tillbaka kvickt när Nils Lundkvist, till vardags i Luleå, lyckades kvittera i första perioden. Sverige tog efter kvitteringen tag i stafettpinnen och kunde ta ledningen i andra perioden. Svenskarna gick till till pausvila efter två spelade perioder med ledning 2-1, målet gjordes av debutanten Pontus Holmberg. Den ungdomliga dominansen tog inte slut där och trots att Tjeckien lyckades kvittera till 2-2 i den tredje perioden och ta matchen till förlängning – så klev ytterligare en ung debutant fram. Färjestad-backen Alfred Johansson var en av matchens bästa spelare och kunde sätta pricken över i:et med sitt avgörande mål i förlängningen.

Sverige tog hem segern i sin första Beijer Hockey Games-match i Malmö. På lördag väntar nästa match, mot Ryssland.

Johansson/Holmberg klev fram – i Ryfors frånvaro

Förbundskapten Johan Garpenlöv tog ut tre debutanter i sin landslagstrupp till Beijer Hockey Games. Alfred Johansson, Simon Ryfors och Pontus Holmberg gör alla tre landslagsdebuter under denna hemmaturnering. Under torsdagens premiärmatch mot Tjeckien visade två av dessa framfötterna direkt. Pontus Holberg gjorde Sveriges ledningsmål i andra perioden medans Alfred Johansson, till vardags i Färjestad, var en av matchens giganter och avgjorde också matchen med sitt 3-2 mål i förlängningen. Simon Ryfors fanns inte med i truppen, men förväntas starta i matchen mot Ryssland på lördag.

Sveriges möte med Ryssland spelas lördag, den 13 februari kl. 16.00 och ses bäst via TV6 och Viaplay.