Melodifestivalen har passerat deltävlingarna och gör sig nu redo för ‘andra chansen’ där deltagare som inte gått raka vägen till final får en till chans. Finalen har dock fått en klar favorit.

Svenska folket har röstat – Melodifestivalens alla fyra deltävlingar är över och vi har artister med sina bidrag i final, andra chansen eller helt enkelt utslagna. Nästa helg väntar ‘andra chansen’ för de artister som röstats dit. Under helgens fjärde och sista deltävling gick som förväntat Eric Saade och The Mamas till final – två av favoriterna till att representera Sverige i Eurovision längre fram i år. Innan dess ställer vi in siktet på avslutningen av Melodifestivalen när vi har två lördagar kvar att njuta av underhållningen.

Glöm andra chansen – storfavoriten klar för final

Under fyra veckor har vi tagit del av Melodifestivalens deltävlingar på SVT. Svenska folket har röstat fram åtta bidrag raka vägen till final och det är där vi lägger fokus. Inför finalen den 13 mars har vi en klar favorit att vinna hela kalaset och representera Sverige i Eurovision under majmånad. Tusse står som klar favorit enligt oddsen från Unibet och skuggas av senaste helgens finalister Eric Saade och The Mamas.

Odds på topp 5 inför finalen i Melodifestivalen: 

  • Tusse, 1.80
  • Eric Saade, 4.00
  • The Mamas, 4.75
  • Dotter, 5.50
  • Danny Saucedo, 24.00