Igår fick vi bevittna en av Speltips-gruppen absolut största vinster genom tiderna när 24-åringen Mirza Kusljugic landade en riktig jackpot. Med insatsen 1000 kr och ett odds på @912.87 blev det en vinstsumma på nästan en miljon kronor. Känslan?

– Helt sinnessjukt! Jag har inte lyckats smälta det ännu, berättar den lycklige vinnaren.

Lade kupongen under toapausen

Det såg ut att bli en helt vanlig arbetsdag när Mirza åkte till jobbet under en gråmulen höstmorgonen den 10:e oktober. Så blev det inte, utan just den dagen skulle visa sig bli något alldeles extra. Sittandes på toaletten så ögnade han under förmiddagen igenom onsdagens utbud på jakt efter några guldkorn att spela på. Efter att ha hittat ett par spännande matcher så kombinerade han upp lappen med diverse livespel och fick då ihop en riktigt monsterkupong med 14 stycken olika matcher. Insatsen blev 1000 kr och efter att ha placerat spelet så återgick Mirza till arbetet – fullt ovetandes om att spelen trillade in en efter en.

När han kom hem från jobbet så upptäckte 24-åringen till sin stora belåtenhet att alla dåvarande spel hade gått in och att det bara återstod sex matcher på kupongen. Att dock lyckas sätta ytterligare sex matcher är verkligen ingen barnlek, men Mirza trodde fortfarande stenhårt på lappen. En cash-out på 160 000 kronor valde han därför att avstå ifrån.

– Det flöt på bra och allt gick in relativt lätt. Det var bara när jag hade Ukraina kvar att göra mål som jag blev riktigt nervös.

Ukraina mötte alltså Roberto Mancinis Italien på bortaplan och det var italienarna som styrde mycket av spelet. Ukraina fick rikta in sig mycket på att försvara i första halvleken, men efter att Italien tog ledningen tidigt i andra så vågade man flytta fram positionerna lite mer. I den 62:a minuten fick man en hörna från höger. Den omtyckte Konoplyanka lyfte hörnan mot bortre delen av straffområdet, där Burda nådde högst och nickade ned bollen mot straffpunkten. Där gjorde Genk-spelaren Malinovskyi inga misstag, utan tryckte läckert in bollen i den högra hörnet på volley. Vinstkupongen var ett faktum för Mirza!

– När Ukraina kvitterade till 1-1 blev Ruslan Maliovsky min nya favoritspelare, förklarar han skrattandes.

Ska köpa ett hus för vinstpengarna

Att dra in 912 870 kronor netto (vinsten är skattefri) motsvarar en ungefärlig bruttolön* på 2 177 300 kr. Nu bidrar ju det naturligtvis inte till pensionen etc men rent praktiskt motsvarar den summan (enligt SCB:s lönestatistik) 7,5 årslöner för den genomsnittliga svensken. Hur firar man detta?

– Oj, det har jag inte hunnit fundera på ännu. Har knappt hunnit smälta vinsten, men det blir nog att hitta på något roligt med familj och vänner. 

Vad han ska göra med en stor del av vinstpengarna är Mirza dock däremot desto säkrare på.

– Ja, det blir att köpa hus faktiskt. Jag har funderat på det redan innan vinsten och nu blir det ju betydligt enklare dessutom. 

När man vinner en så pass stor summa är det lätt att man blir övermodig och spelar bort pengarna inom den närmaste tiden, men det är troligtvis ingen fälla Mirza kommer gå i. Han delade kupongen i gruppen Speltips – svensk community för bettingtips, där den engagerade många och fick stort genomslag. Många frågar nu när nästa kupong kommer, men Mirza behåller fötterna på jorden och förklarar att det troligen kommer dröja.

– Jag tror inte jag kommer lägga en lapp på ett bra tag framöver, kanske till och med aldrig. Det känns som jag har gjort mitt inom betting, berättar han med glimten i ögat.

*baserad på den genomsnittliga totala skattesatsen 2018 samt medlem i Svenska Kyrkan