IFK Göteborg fortsätter att dominera övergångsmarknaden i svensk fotboll. Klubben startade veckan med att presentera Marcus Berg och bara en dag senare är nästa hemvändare klar för Blåvitt.

IFK Göteborg menar allvar och skall tillbaka till toppen, enligt sportchefen Pontus Farnerud. Göteborgarna släppte bomben om att Marek Hamsik var klar för klubben för en dryg månad sedan. Den övergången tog över rubrikerna och rankas som en av dom största värvningarna, om inte den största, till Allsvenskan och svensk fotboll någonsin. Nu är klubben två storvärvningar rikare, när både Marcus Berg och Oscar Wendt har bekräftats vända hem i sommar.

Marcus Berg signade ett 2,5 års kontrakt under gårdagen och ansluter till IFK Göteborg efter att han spelat EM-slutspelet med Sverige i sommar. För Oscar Wendt väntar inget slutspel med svenska landslaget, men 35-åringen är högst inblandad i avslutningen av Bundesliga med sitt Borussia Mönchengladbach.

Oscar Wendt: ”Nu vill jag ge tillbaka”

Oscar Wendt flyttar hem till Sverige och IFK Göteborg när hans kontrakt går ut med Bundesligaklubben i sommar. 35-åringen lämnade göteborgsklubben 2006 för att skriva på för danska FC Köpenhamn för att sedan tillägna stora delar av sin karriär i tyska Borussia Mönchengladbach, dit han anlände efter fem år i Danmark. Oscar Wendt har gjort 238 matcher i Bundesligaklubben där han är mycket populär. Historien i landslaget blev kortare, trots sin fina tid i den tyska storklubben, då han endast gjort 28 A-landskamper.

Oscar Wendt spelar säsongen ut med Borussia Mönchengladbach där hans kontrakt går ut sista juni. Hemvändaren till IFK Göteborg har skrivit på ett 1,5 års kontrakt och är mycket glad över att återvända.

Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu, säger han och fortsätter: 

Det är nästan svårt att förstå att det har gått 15 år. Även om jag har varit borta länge så har jag alltid hållit kontakten och besökt Kamratgården så ofta jag kunnat. Blåvitt har alltid känts nära, säger han till ifkgoteborg.se