Speltips EHF Champions League

  1. Speltips
  2. /
EHF Champions League Författare: 2021-11-02T16:08:05+01:00

Handbollen är åter på uppgång och växer sig allt större världen över. Speltips egna välinsatta rekare ger dig senaste nytt från handbollen runt om i världen och några gånger per vecka kan du ta del av speltips för EHF Champions League, helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på EHF Champions League

Speltips för EHF Champions League

Ta del av speltips för EHF Champions League hos oss på speltips.se! Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av speltips från flera olika sporter och ligor. Hittills har vårt huvudfokus legat på fotboll och ishockey men i samband med att vi nu tar nästa steg i vår utveckling är ambitionen att utöka sporterna. I denna utökning är handboll en viktig del. Vi kommer därför kunna erbjuda senaste nytt, statistik och speltips för EHF Champions League varje månad.

Turneringens popularitet

Champions League i handbollen är precis som i fotbollen – det största man kan vinna med sitt klubblag. En turnering där alla Europas bästa lag möts och gör upp om titeln. Turneringen arrangeras varje år av EHF (European Handball Federation) och består av gruppspel och slutspel, i det sistnämnda möts lagen två gånger, en gång på vardera hemmaplan. Matcherna går att streama gratis hos www.ehfcl.com.

EHF Champions Leagues historia

År 1956 var första året turneringen hölls, då med namnet Europacupen och arrangerades av IHF (International Handball Federation). Laget som då representerade Sverige var Örebro SK som slutade tvåa efter att ha förlorat finalen mot Dukla Prag. Formatet har justerats flertalet gånger under åren. Sedan säsongen 1993/1994 infördes en gruppspelsfas och en slutspelsfas.

Under säsongen 2009/2010 kom en spännande förändring för EHF Champions League. Semifinalerna och finalen avgörs i ett så kallat ”Final Four”, det består av enkelmöten som varje år spelas under en och samma helg i Lanxess Arena i Köln. Turneringen har vunnits av ett svenskt lag en gång, detta var under säsongen 1958/1959 då Redbergslids IK slog tyska Göppingen i finalen.

Så ser EHF Champions League ut idag

Tjugofyra lag från runtom i Europa inleder gruppspelsfasen. Detta bantas efter detta ned till 16 lag som kör igång sextondelsfinalerna. Säsongen 2016/2017 vann den Makedonska klubben RK Vardar sin första titel och är alltså regerande mästare. Flest titlar har FC Barcelona som kammat hem pokalen totalt 9 gånger. Varje år publicerar EHF en rankinglista av medlemsnationerna. De 27 bästa nationerna får delta i turneringen med vinnaren i respektive inhemska liga. De två topprankade länderna får ytterligare en plats och övriga lag kan ansöka om en extra plats. Beroende på rankingen av lagets hemland inleds tävlingen i antingen kvalspel eller direkt i gruppspelet.