Speltips Eliteserien

  1. Speltips
  2. /
Eliteserien Författare: 2021-11-02T16:26:06+01:00

Norska högstaligan i fotboll tillhör visserligen inte skaran av världens bästa ligor. Men den innehåller klubbar med fina kvaliteter och fungerar utmärkt att spela på, liksom alla andra ligor. På speltips.se ger vi dig välmotiverade speltips från Eliteserien varje vecka. Samtliga våra betting tips för Eliteserien är helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på Eliteserien

Speltips för Eliteserien

På speltips.se har vi ett brett utbud av speltips från världens alla hörn. Är du intresserad av den norska högstaligan så kan du följa oss för välgrundad statistik och senaste nytt kring vårt grannlands fotbollsliga. Här tar du del av betting tips från Eliteserien helt utan kostnad. Våra insatta experter lägger ner mycket tid för att servera välmotiverade speltips för Eliteserien varje vecka. Med speltipsen kommer alltid vassa analyser och den senaste informationen från ligan. Liksom Allsvenskan så brukar våra nordiska grannar bjuda på en hel del fina guldklimpar, och naturligtvis får du alltid de bästa oddsen från Eliteserien i samtliga våra betting tips.

Ligans popularitet

Eliteserien är en relativt liten liga, vars kommersiella intresse i stor utsträckning är begränsad till Norge och till viss del norden. Klubbar som Rosenborg och Molde har visserligen skördat fina framgångar under det senaste årtiondet, men ligan har svårt att konkurrera kvalitetsmässigt och publikmässigt med sina nordiska motsvarigheter Allsvenskan och Superligaen. Däremot finns det alla möjligheter i världen att hitta fina spel från denna liga. När ni tar del av våra betting tips från Eliteserien får ni alltid de bästa oddsen på marknaden.

Eliteseriens historia

Norska högstaligan i fotboll instiftades redan säsongen 1937/38 under namnet Norgesserien. Genom åren har ligan haft olika namn, såsom Hovedserien och Førstedivisjon. Det i folkmun kanske mest använda tilltalsnamnet på ligan är emellertid Tippeligan, ett namn som antogs 1991 då Norsk Tipping gick in som huvudsponsor. Det officiella namnet från och med 2017 är dock Eliteserien. Mesta mästare i norsk fotboll är Rosenborg, som kammat hem guldet vid hela 26 tillfällen.

Så ser Eliteserien ut idag

Idag består Eliteserien av 16 lag och har samma utformning samt säsongsuppdelning som Allsvenskan, det vill säga vår-höst. Klubbar som Rosenborg och Molde har på senare år haft fina framgångar och nått gruppspel i såväl Champions League som Europa League. En hel del svenska spelare huserar i ligan som placerar sig som 32:a på UEFA:s ligaranking. Regerande mästare är Molde.

Kommande matcher i Eliteserien