Speltips Eliteserien

/Eliteserien
Eliteserien2018-01-30T16:34:52+02:00

Norska högstaligan i fotboll tillhör visserligen inte världens bästa. Men den innehåller klubbar med fina kvaliteter och fungerar utmärkt att spela på, liksom alla andra ligor. På speltips.se ger vi dig välvässade speltips från Eliteserien.

Speltips för Eliteserien

På speltips.se har vi ett brett utbud av speltips från världens alla hörn. Är du intresserad av norska högstaligan i så kan du följa oss för välgrundad statistik och senaste nytt kring vårt grannlands fotbollsliga.

Ligans popularitet

Eliteserien är en relativt liten lika, vars kommersiella intresse i stor utsträckning är begränsad till Norge. Klubbar som Rosenborg och Molde har visserligen skördat fina framgångar under de senaste 10 åren men ligan har svårt att konkurrera kvalitetsmässigt och publikmässigt med sina nordiska motsvarigheter Allsvenskan och Superligan. Däremot finns det alla möjligheter i världen att hitta fina spel från denna liga.

Eliteseriens historia

Norska högstaligan i fotboll instiftades redan säsongen 1937/38 under namnet Norgesserien. Genom åren har ligan haft olika namn, såsom Hovedserien och Førstedivisjon. Det i folkmun kanske mest använda tilltalsnamnet på ligan är emellertid Tippeligan, ett namn som antogs 1991 då Norsk Tipping gick in som huvudsponsor. Det officiella namnet från och med 2017 är dock Eliteserien. Mesta mästare i norsk fotboll är Rosenborg, med 24 ligatitlar.

Så ser Eliteserien ut idag

Idag består Eliteserien av 16 lag och har samma utformning samt säsongsuppdelning som Allsvenskan, dvs. vår-höst. Klubbar som Rosenborg och Molde har på senare år haft fina framgångar och nått gruppspel i såväl Champions League som Europa League. En hel del svenska spelare huserar i ligan som placerar sig som 29:a på UEFA:s ligarankning. Regerande mästare är Rosenborg.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok