Det är dags! Den som väntat på något gott har nu väntat tillräckligt och fredagen innebär EM-premiär i München. En maratonbong ligger fint framför oss där 13 häftiga matcher från festen i Tyskland ska analyseras. Ett par stabila spikar samt en och annan mäktig knall letar sig in. Som grädde på moset hittas 4 miljoner i jackpot för att höja temperaturen ytterligare. Nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Tyskland – Skottland | Speltips: 1

Efter en längre period av tysk misär verkar Nagelsmann fått ordning på torpet. Die Mannschaft har, framförallt under våren, sett riktigt bra ut och gubbar som Musiala, Füllkrug och Gündogan med flera kommer leda sitt lag mot en topp 2-position i Grupp A. I rockärmen har också coach Nagelsmann en viss “Wirtzuos” i form av Leverkusen-Florian som offensivt har en brutal verktygslåda. Skottland har inte riktigt materialet för att mäta sig på en kokande Allianz Arena denna fredag och får se sig om efter poäng på annat håll. Etta.

Match 2: Ungern – Schweiz | Speltips: 1X

Övriga två nationer från Grupp A är Ungern och Schweiz. Sällskap som under eftermiddagen på lördagen brakar samman. Schweizarna känns som definitionen av mellanmjölk i årets EM-slutspel. Alpmännen vann en av sina sju(!) sista kvalmatcher men i en övrigt semikass grupp så räckte x-antal kryss för att i slutändan ta sig till Tyskland. Ungern har ett par riktigt höga toppar och känns som en dark horse i årets mästerskap. Favoritskapet ligger i vårt tycke snett på RheinEnergieStadion och vi klipper helt enkelt bandet till tvåan i Köln.

Match 3: Spanien – Kroatien | Speltips: 1X2

Femte-seedade Spanien har inte riktigt pressen på sig för att vinna EM i år och med tanke på den extremt tuffa grupp som La Roja hamnat i så finns absolut fog för en mer återhållsam framtoning. Kroatien står på motsatt sida i den första gruppspelsmatchen. Ett Modric-styrt Balkan-lag fullproppat med disciplin stängde ner både Portugal och Nordmakedonien i träningsmatchandet inför Europamästerskapet. En given utmanare om gruppens topp 2-platser trots motståndet. När oddset på ettan sakta men säkert närmat sig dubbeldeg är det svårt att ta fullt parti för spanjorerna. 1X först men på lite större byggen är det full bricka som gäller.

Match 4: Italien – Albanien | Speltips: 1X2

I samma grupp som nyss nämnda Spanien och Kroatien befinner sig så ska även dessa båda herrskap fajtas. På förhand är albanerna nederlagstippade till tusen men här finns tidigt skrälläge för Sylvinhos rödsvarta hjältar. Albanien gjorde ett jättefint kvalspel och har ett småkul lag där en hög med lirare till vardags spelar sin boll i just Italien. Något som knappast kommer stjälpa nationen nu utan snarare hjälpa. Gli Azzurri är regerande mästare men står utan ryggraden från EM-spelet senast i och med att herrar som Bonucci, Chiellini, Immobile och Verratti av olika anledningar inte finns med. Tro inte att detta blir någon walk in the park för Italien. Pressa in alla tecken tidigt.

Match 5: Polen – Nederländerna | Speltips: 2

Det har varit riktigt trötta polska förberedelser inför sommarens äventyr. Milik klev av skadad mot Ukraina och missar EM. När dessutom storstjärnan Lewandowski fick traska av mot Turkiet senast av samma anledning så står polackerna utan sina två största offensiva hot. Ett tufft uppdrag redan innan detta hände blev nu ännu värre. Nederländerna känns å sin sida riktigt bra och har visat upp en offensiv lekfullhet mot både Kanada och Island de senaste dagarna (4-0, 4-0). Tvåan är svår att ifrågasätta.

Match 6: Slovenien – Danmark | Speltips: 2

De rödvita pölsemännen har spelat nordiska förberedelse-bataljer inför Europamästerskapet och gjort det med bravur. 2-1-viktorian mot Sverige var ett stabilt dagsverke där den avgörande påsen från Eriksens fot var vacker. Därefter kunde ganska bekvämt Norge besegras med 3-1. Slovenien förutspås bli C-gruppens slagpåse och även om det finns ett par riktigt vassa herrar i den slovenska landslagsdressen räcker det inte för att stänga ner ett lag som Danmark. Tvåan singlas.

Match 7: Serbien – England | Speltips: X2

Efter finalförlusten mot Italien i förra EM-slutspelet är det tänkt att guldet ska landa på brittisk mark i år. Spelbolagen har målat upp Southgates lejon till favoriter men är verkligen oddset runt engelsmännen berättigat? England fick på läppen mot Island(!) tidigare i juni där ett stort bollinnehav som alltid kan vara kul men ett enda skott på mål får anses uselt. En träningslandskamp är ändå bara en träningslandskamp och vid skarpt läge finns mycket som talar för att engelsmännen knyter näven på ett helt annat sätt. Serbien är dock ett lurigt motstånd. Med Tadic, Mitrovic, Vlahovic med flera som offensiva instrument finns matchvinnare så det räcker och blir över. Fråga bara Sverige! Att släppa iväg tvåan på helt egna ben kommer faktiskt inte på tal. Krysset agerar tidig följeslagare.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Rumänien – Ukraina  | Speltips: 2

Ukraina tog sig till EM via en playoff-final mot Island. Mudryk avgjorde den tillställningen med drygt fem minuter kvar och Chelsea-liraren kommer också spela en stor roll i detta ukrainska EM-lag. Rumänien har de senaste åren växt som fotbollsnation men efter ett mäktigt kval så har Edward Iordanescus mannar slagit av rejält på takten. De förberedande matcherna mot Liechtenstein och Bulgarien har båda slutat 0-0 vilket väcker både förvåning och en del berättigad oro. Tvåan känns som en stabil spik upp till låga 50 procent.

Match 9: Belgien – Slovakien | Speltips: 1X

Belgien drog en mindre vinstlott då nationen hamnade i den tämligen svaga Grupp E. Tre raka vinster ska absolut Lukaku och company mäkta med och ett första test blir Slovakien på Deutsche Bank Park. Slovakerna rankas inför mästerskapet som ett botten 3-lag och ser vi till materialet som coach Francesco Calzona har att jobba med så kan vi absolut chippa in på detta. Samtidigt är det svårt att se bort från den fina insats som nationen mäktade med att göra då Wales besegrades i söndags med solklara 4-0. Bozeník, Lobotka och övriga i den slovakiska tröjan kanske inte är så tokiga ändå. En stenhårt streckad etta vill vi i någon mån gardera. Krysset till 10-15 procent är småmysigt och testas som stödhjul.

Match 10: Österrike – Frankrike | Speltips: 2

Silvermedaljörerna från VM i Qatar traskar ut på tyskt gräs denna sommar där lukten av guld ligger inom klart räckhåll. Fransmännen har laget för att gå långt och därtill också en tidigt ganska angenäm lottning. Österrike och Polen ska inte ha kapaciteten att sätta sig upp mot Les Bleus och då spelar det mindre roll om Deschamps mannar går på pumpen mot Nederländerna för spel i åttondelen blir det oavsett. De rödklädda alpgrabbarna gjorde ett gediget kvalspel där bland annat Sverige fick på läppen två gånger om. Baumgartner, Gregoritsch och resterande österrikare kommer säkert triumfera någon gång i detta mästerskap men här går nationen bet. Banktvåa.

Match 11: Turkiet – Georgien | Speltips: 1X

Georgien ska spela EM för första gången någonsin och truppen som Willy Sagnol kan slänga in på banan i Tyskland är faktiskt ganska bra. Kashia, Kvirkvelia, Davatshvili, Chakvetadze och Mikautadze håller och med storstjärnan Khvicha Kvaratskhelia som spindeln i nätet finns en herre som på egen hand har kapaciteten att diktera villkoren. Om det räcker återstår att se. Turkiet kommer göra en bättre tävling i år jämfört med senast som nationen lirade EM-slutspel. Då blev det nämligen tre raka torsk och ett ynka mål i framkant. Krysset öppnar. Därefter bygger vi på med garderingar med start från vänster.

Match 12: Portugal – Tjeckien | Speltips: 1

Portugal står i ungefär 1,05 att gå vidare från Grupp F och ser vi till motståndet som råder är det lätt att förstå varför. En mindre drömlott får sägas där också vägen bortom gruppspelet ligger fint utstakat för Ronaldo och company. Ett första steg på vägen blir att ta sig an Tjeckien. Ett tjeckiskt landslag som behövde två straffar för att besegra Nordmakedonien i träningsmatchen i måndags. Överlag känns Ivan Haseks gäng tämligen medelmåttiga där större delen av truppen består av spelare som till vardags kickar sin boll i hemlandet. Möjligen blir ettan alldeles för tungt streckad men det kan ändå inte hjälpa. Spika.

Match 13: Tyskland – Ungern | Speltips: 1X2

Vi är tillbaka där vi började. Grupp A:s andra omgång drar igång under onsdagen och fajten mellan Tyskland – Ungern avrundar sommarens första EM-tips. Med tanke på att båda nationernas första strider i tävlingen inte spelats så är förutsättningarna något oklara. Vi tror ändå att Tyskland har löst biffen mot Skottland i premiären och även Ungern ses med god chans då schweizarna möter upp i den första omgången. Den värsta nervositeten har hunnit lägga sig men risken för ett mindre tyskt haveri finns faktiskt i Stuttgart. Ungern är kompetenta och har tre raka inbördes matcher mot tyskarna utan förlust. Det kan vi såklart inte se förbi. Läge att gå för skrällen således och pressa in alla tecken tidigt.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:59

Kupongens säkra: Nederländerna

Polen är skadeskjutna och möter ett stabilt Nederländerna som kliver in till mästerskapet med god form. Tvåan är spikad och klar.

Chansningen: Albanien

Italien känns en aning svårplacerade i år och här blir Gli Azzurri alldeles för hårt betrodda mot ett kompetent Albanien som absolut har kapaciteten att skrälla.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se