Det är dags att rikta blickarna mot en ny EM-kupong. 13 matcher från mästerskapet i Tyskland står återigen för dörren och svårighetsgraden är hög. 4 goa miljoner i jackpot toppar den mäktiga fotbollskakan. Analysen står redo, nu åker vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Tyskland – Ungern | Speltips: 1X

Det blev islossning i premiären för värdnationen. Wirtz, Havertz och company hade show då tyskarna gjorde 5-1 på Skottland. Därmed bör en del press ha släppt från Tyskland och Nagelsmanns axlar. Riktigt lika lätt lär det inte gå mot Ungern. Marco Rossis landsmän snodde poäng av Tyskland på Allianz Arena i EM 2021, dessutom tog ungrarna fyra av sex pinnar mot Die Manschafft under Nations League 2022. Szoboszlai och gänget brukar höja sig mot bättre motstånd och nu när ettan drar iväg i procent agerar krysset stödhjul.

Match 2: Skottland – Schweiz | Speltips: 2

Frågan är om det var Tyskland som var riktigt bra eller om det bara var Skottland som var usla? Sanningen ligger nog någonstans däremellan. Ska britterna avancera till slutspelet så krävs det tveklöst en rejäl nivåhöjning mot Schweiz och Ungern. Schweizarna är ett mer stabilt landslag med mer mästerskapsrutin. Ostarna övertygande i den första omgången mot Ungern där Xhaka dominerade på mittfältet. Det rödvita favoritskapet är befogat och håller tvåan sig under 55 prollar är det en fin spik.

Match 3: Slovenien – Serbien | Speltips: 12

Serbien gjorde en stabil match mot England i EM-premiären men utan att skapa de där riktigt vassa chanserna framåt. Smolk i bägaren var såklart att Filip Kostic fick kliva av innan paus med en skada. Något som inte gör serberna bättre. Slovenien å sin sida stod upp väl mot Danmark och stal en pinne mot de rödvita pölsemännen. Sporar, Sesko och övriga i slovenernas dress har absolut chansen att störa även Serbien och i en mer öppen tillställning gillas “gubben”. Etta-tvåa.

Match 4: Danmark – England | Speltips: 2

Sett till helheten under 90 minuter av EM-premiären mot Slovenien så skulle kanske Danmark ha löst biffen. Nu blev det inte så. 1-1 i Stuttgart var ett misslyckande och nu kommer Höjlund och company få nya bekymmer. England står nämligen på motsatt sida i omgång 2 och efter britternas tämligen mediokra insats i premiären behöver Southgates mannar steppa upp. Det tror vi också sker. Möjligen traskar tvåan upp bortom 60 procent men det är hursomhelst spikläge.

Match 5: Spanien – Italien | Speltips: 1X

Två europeiska kolosser drabbas samman i “dödens grupp”. Spanien fick en perfekt start på tävlingen i och med 3-0 mot Kroatien där La Roja från start till mål hade kontroll på tillställningen. Morata målade i vanlig ordning i landslagsdressen och Yamal, Carvajal, Pedri med flera gjorde stabila prestationer. Italien å sin sida fick en hemsk start mot Albanien. 0-1 i brakan innan klockan tickat upp på en minut ens var ett dråpslag. Med klass så det räcker och blir över i laget så vände ändå Gli Azzurri på steken och fixade 2-1 i Dortmund. Denna gång tror vi att Spallettis pastagubbar får nöja sig med max en pinne. 1X.

Match 6: Slovakien – Ukraina | Speltips: 1X2

Ukraina klev in som tydliga favoriter mot Rumänien. Efter 90 spelade minuter linkade de gulblåa av fotbollsplanen med en färsk 0-3-förlust och ett spel som inte alls klaffade. Var det rumänerna som var bra eller ukrainarna som inte hade dagen? Återstår att se. Slovakien stod å sin sida för en av mästerskapets hittills största skrällar. 1-0-skalpen mot Belgien var en mäktig insats och spelmässigt såg det riktigt bra ut. En pinne här kommer ta värdnationen, för dagen, vidare till knockout-fasen och stort fokus kommer säkerligen finnas till att rädda den poäng som finns från start. Helst ser vi ändå alla tecken.

Match 7: Polen – Österrike | Speltips: 2

Polens 1-0-ledning mot Nederländerna höll sig ungefär en kvart. Därefter tog ett tyngre Oranje över och fixade till slut också 2-1-målet med mindre än tio minuter kvar att spela. Nu är det återigen dags för en mycket svårspelad motståndare. Österrike möter nämligen upp på Olympiastadion i Berlin och sett till hur alpmännen lirade mot Frankrike så känns favoritoddset till höger fullt berättigat. Baumgartner, Arnautovic och övriga i Ragnicks bygge agerade med pondus och kvalité i allt som man tog sig för. 0-1-förlusten mot fransmännen är vad det är. Men sett till spelet fanns massor med positiva saker att plocka fram. Mycket trolig tvåa.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Nederländerna – Frankrike  | Speltips: 1X2

Frankrike gjorde som vanligt jobbet mot Österrike. 1-0-segern kom efter ett något märkligt självmål i slutet av den första halvleken. Les Bleus fick därmed den sportsliga start som behövdes men i slutet av matchen skadades Mbappé och det mesta pekar mot att superstjärnan inte kommer spela mer under gruppspelet. Ett brutalt dråpslag om så blir fallet. Nederländerna å sin sida såg bra ut i sin första strid i tävlingen och Oranje har ett tillräckligt bra fotbollslag för att kunna störa och till och med slå Frankrike. 1X är tidigt tecken vi ska få med.

Match 9: Georgien – Tjeckien | Speltips: 1X

Det är äntligen dags att få gå lite “wild and crazy”. Georgien har ännu inte hoppat in i mästerskapet då dessa rader plitas ner. Inte heller Tjeckien har fått beträda någon EM-matta. Med detta sagt är vi ändå inne på att Georgien underskattas en hel del och chansen att Kvaratskhelia och hans landsmän fixar ett framstående resultat i mötet med Turkiet under tisdagen får anses vara bra. Tjeckien å sin sida ska försöka stänga ner ett furiöst Portugal och känslan är att tjeckernas godkända kollektiv kommer käkas upp av Ronaldo och company. Även denna gång får Tjeckien problem med ett välbyggt och småkul Georgien. 1X är ruskigt fint.

Match 10: Turkiet – Portugal | Speltips: 2

Turkiet öppnar med match mot Georgien och i skrivande stund är matchen inte spelad. Vi utgår ändå från att fajten blir tämligen jämn där, som tidigare nämnt, georgierna mycket väl kan överraska och stå upp väl. Nu blir det däremot sju resor värre. Portugal har kvalitén för att vinna hela baletten. Världsstjärnor finns på samtliga platser i bygget och givetvis kommer inte grabbarna från den iberiska halvön tappa stinget och falla igenom. Tvåan streckas hårt men det kan ändå inte hjälpas. Spik!

Match 11: Belgien – Rumänien | Speltips: 1

Slovakien chockade Belgien! Lukaku fick två mål bortdömda på grund av VAR och spelmässigt fanns inte mycket som klaffade. Det har snackats om att detta är den “gyllene generationens” sista chans och nu krävs bättring och gärna en seger om avancemang från gruppen ska ligga i belgarnas egna händer inför den sista omgången. Rumänien visade upp ett väldigt tryggt försvarsspel och tog därefter tillvara på sina chanser mot ett blekt Ukraina i premiären. 3-0-skalpen var en mer eller mindre felfri insats från detta nederlagstippade herrskap. Att Edward Iordanescu och hans mannar lyckas upprepa bedriften tror vi däremot inte på, framförallt inte mot ett desperat Belgien. Etta.

Match 12: Schweiz – Tyskland | Speltips: 1X2

Vi avslutar med två matcher från grupp A. Sista gruppspelsmatcherna börjar nu rulla in och att tippa detta möte känns på förhand väldigt svårt. Framförallt då tyskarna redan kan vara klara ettor beroende lite på hur det går mot Ungern samtidigt som Schweiz och Skottlands öden också ligger till stor del i hur omgång 2:s matcher fortlöper. En hel del tyder ändå på att tyskarna sitter gott i förarsätet här med dubbla vinster inledningsvis. Det innebär att gruppsegern är säkrad vid ett kryss här och det är också mittentecknet som får öppna. Därefter, om råd, fyller vi på med hela spannet.

Match 13: Skottland – Ungern | Speltips: 2

Ungern kommer vara pressade till att vinna den fajt vad allt verkar då en tuff start på mästerskapet legat under nationens fötter. Efter en tämligen trött insats mot Schweiz så stod Tyskland som motståndare i omgång 2 och avslutningsvis är det Skottland i den sista gruppspelsmatchen på menyn. Ett brittiskt herrskap som inte heller såg superbra ut i den första rundan. Kiltälskarna var chanslösa mot Tyskland och vi har även nu svårt att se nationen få fira några större triumfer i denna sista strid. Tvåa.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 17:59

Kupongens säkra: Belgien

Efter den tunga smällen mot Slovakien finns nu bara seger i siktet och seger lär det bli då Rumänien knappast kommer orka stå emot ett furiöst Lukaku-anfall i över 90 minuter. Bra etta.

Chansningen: Georgien

Tjeckien överskattas något i denna tävling och kommer få bekymmer att freda sig mot uppstickaren Georgien.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se