Hela fyra miljoner hittas återigen i jackpot då vi hugger tag i sommarens tredje EM-tips. 13 heta matcher från mästerskapet i Tyskland står för dörren där vi också finner ett par riktigt fina drag i form av bland annat Schweiz, Österrike och Kroatien. Analysen står redo. Nu brassar vi igång!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Belgien – Rumänien | Speltips: 1

Slovakien chockade Belgien! Lukaku fick två mål bortdömda på grund av VAR och spelmässigt fanns inte mycket som klaffade. Det har snackats om att detta är den “gyllene generationens” sista chans och nu krävs bättring och gärna en seger om avancemang från gruppen ska ligga i belgarnas egna händer inför den sista omgången. Rumänien visade upp ett väldigt tryggt försvarsspel och tog därefter tillvara på sina chanser mot ett blekt Ukraina i premiären. 3-0-skalpen var en mer eller mindre felfri insats från detta nederlagstippade herrskap. Att Edward Iordanescu och hans mannar lyckas upprepa bedriften tror vi däremot inte på, framförallt inte mot ett desperat Belgien. Etta.

Match 2: Schweiz – Tyskland | Speltips: 1X2

Efter 2-0 mot Ungern så är Tyskland klara för åttondelsfinal. Prestationen mot Marco Rossis landslag var bra men kanske inte riktigt lika övertygande bra som mot Skottland i premiären. Räkna också med att coach Nagelsmann testar att göra om lite i sin startelva där gubbar som Füllkrug och Sané säkerligen får starta. Schweiz är också redo för en kommande fas i EM-slutspelet då fyra pinnar räcker för minst en tredjeplats. Ostälskarna har ändå förstaplatsen inom räckhåll vid seger här och kommer garanterat gå för vinst. Banka in alla tecken tidigt.

Match 3: Skottland – Ungern | Speltips: 12

Föga förvånande så kom Skottland upp med en väldigt mycket bättre prestation mot Schweiz jämfört med öppningsmatchen mot Die Mannschaft. 1-1-resultatet öppnar inför den sista gruppspelsmatchen upp möjligheterna för britterna att gå vidare om en seger nu skulle ramla in. Skadan på Tierney (troligen out nu) och Porteous avstängning försvagar däremot skottarna bakåt vilket inte ska förbises. Ungern har också chansen att ge sig in i leken om att nå tredjeplatsen och således fortsatt ha en teoretisk chans att gå vidare. Likt Skottland så är Rossis mannar pressade till seger nu vilket kommer öppna upp gigantiska svängdörrar bakåt. Gubben har aldrig visat sig bättre. Etta-tvåa.

Match 4: Albanien – Spanien | Speltips: 2

Albanien lyckades lösa en pinne mot Kroatien i en tämligen underhållande match i onsdags. 2-2-kvitteringen djupt in på stopptid av Gjasula innebär att albanerna vid seger mot Spanien skulle ståta med fyra pinnar och en plats i ett stundande knockout-spel. Så blir däremot inte fallet! Spanien har i skrivande stund inte stångats med Italien i omgång 2 ännu men oavsett resultat för La Roja mot Gli Azzurri är det svårt att inte hålla spanjorerna i handen här. Kvalitetsmässigt råder stor skillnad. Trolig tvåa.

Match 5: Kroatien – Italien | Speltips: 1X2

Kroatien slarvade bort en 2-1-ledning mot Albanien i Hamburg nyligen och därmed sitter de schackrutiga i en mycket svår situation. Ett kryss mot Italien kommer knappast räcka för att tråckla sig förbi gruppstadiet utan seger är vad som gäller för Modric och company nu. Italien kan å sin sida redan vara klara för vidare spel i tävlingen beroende på hur mötet med Spanien går under torsdagen. Vinner Gli Azzurri mot spanjorerna kan det faktiskt vara läge att helt klippa bandet till tvåan, annars helgarderar vi och håller en tumme eller två för ett desperat Kroatien.

Match 6: Frankrike – Polen | Speltips: 1

Polens EM kommer med stor sannolikhet ta slut på tisdag. Då väntar nämligen den tredje gruppspelsmatchen mot Frankrike som knappast kommer att vila på hanen. Les Bleus vann premiären mot Österrike efter en del möda och besvär. Därefter har Nederländerna fått möta upp Deschamps mannar. En fajt som ännu inte lirats. Polackerna stångas å sin sida med österrikarna under midsommarafton. Oklart huruvida Lewandowski kan lira mot alpmännen men oavsett så räcker troligen inte polackerna till där och då och givetvis inte nu heller. Klar etta.

Match 7: Nederländerna – Österrike | Speltips: 1X2

Österrike har sett fina ut under en längre tid och gjorde, trots 0-1 i brakan, ingen besviken i premiären mot Frankrike. Visst var VM-finalisten från Qatar något bättre men det saknades knappast rödvita chanser på planen i Düsseldorf. Nederländerna gjorde jobbet mot Polen men går en ruskigt svår fajt mot Frankrike under fredagen. Oranje ska stå som favoriter denna tisdag men när strecken på ettan passerar 55 procent så är det snabbt läge att blicka brett. X2 är lysande och ska tidigt petas in i leken.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: England – Slovenien  | Speltips: 1X

Vinner England mot Danmark i den andra gruppspelsomgången så är britterna klara för slutspel. Något som givetvis öppnar upp för Southgate att lufta sin bänk då Slovenien möter upp på RheinEnergieStadion. Med detta sagt är det knappast några dåliga pjäser som finns att kasta in på gräset. Lejonen har en ytterst kompetent trupp och mot mediokra Slovenien ska det, oavsett vilka som spelar i Köln, bli poäng. Ettan streckas dock precis som väntat brutalt hårt och när krysset finns att köpa till priser omkring tio procent är det ganska givet att halvgardera här.

Match 9: Danmark – Serbien | Speltips: 1X

Det danska tappet mot Slovenien chockade. Efter ett uselt Qatar-VM fanns hoppet om rödvit bättring nu men frågan är om inte en dansk seger är ett måste mot Serbien dagen till ära för att avancemang ska vara möjligt. Upp till bevis således för Hjulmands mannar. Balkan-gänget ska innan fajten med pölsemännen stångas mot Slovenien i München. En strid där Mitrovic och company är favoriter och skulle en seger trilla in så räcker en pinne för att ta serberna vidare här. Att i första hand stirra in sig på just krysset ligger närmast till hands, därefter är ettan en tidig gardering.

Match 10: Slovakien – Rumänien | Speltips: X

För andra gången på detta tips letar sig Rumänien in. En nation vars insats mot Ukraina redan avhandlats i match 1 på kupongen. Nu väntar Slovakien i den sista gruppspelsmatchen och maken till kryss-match var det länge sedan vi såg. Ett oavgjort resultat gagnar båda nationerna och i skrivande stund är faktiskt mittentecknet favorit i Frankfurt. Lite “due due”-vibbar svävar således över denna strid och finns tanken om ett spikkryss någonstans är detta platsen för ändamålet.

Match 11: Ukraina – Belgien | Speltips: X2

Belgiens mittfält med Onana och Mangala såg bitvis ruskigt trött ut i premiären mot Slovakien och 0-1-förlusten innebar att De Bruyne, Lukaku och company med stor sannolikhet vaskat förstaplatsen i grupp E. En fint utstakad väg mot kvart- och semifinal blir därmed betydligt snårigare. I den sista omgången mot Ukraina är känslan ändå att belgarna fixar en trea. De blågula såg anspända och tämligen svaga ut i öppningsmatchen mot Rumänien. Att  Dovbyk, Mudryk och gänget helt plötsligt ska ha förvandlats till ett herrskap som ska slå Belgien tror vi inte ett smack på. Krysset agerar ändå värdemässig följeslagare till en tungt spelad tvåa.

Match 12: Georgien – Portugal | Speltips: 2

Portugal lyckades med stor möda och besvär triumfera mot Tjeckien i premiären av EM. 2-1-målet kom på stopptid via en inhoppande Francisco Conceicao och drösvis med nervknutar släppte där och då från de portugisiska stjärnornas axlar. Innan mötet med Georgien så är det turkiskt motstånd som gäller för Ronaldo och company. En fajt som mycket väl kan sluta med poängtapp då turkarna såg vassa ut mot Georgien. Att Roberto Martínez gäng däremot ska trilla ihop mot ett Georgien, som troligen är nollade inför denna dust, finns inte på kartan och tvåan spikas oavsett procent.

Match 13: Tjeckien – Turkiet | Speltips: 2

Vi knyter ihop säcken med mötet Tjeckien – Turkiet från Volksparkstadion. Båda nationerna gjorde stabila insatser i sina respektive premiärer där framförallt målen från Müldür och Güler (Turkiet) stack ut lite extra. Överlag känns Vincenzo Montella manskap intressanta i år och nationens trötta EM 2021 är glömt sedan länge. Tjeckien behöver inte heller be om ursäkt för sin prestation mot Portugal men föll till slut. Sett till lagen i stort och oavsett hur matcherna i den andra omgången slutar håller vi Turkiet som det bättre laget och en vinnare här.

Antal rader: 144 | Spelstopp: kl. 20:59

Kupongens säkra: Frankrike

Polen är inte tillräckligt bra för att orka hota favoriterna Frankrike och ettan i match 6 är bara att banka in.

Chansningen: Österrike

Nederländerna har ett småkul lag men det har också Österrike! Alpnationens premiär mot Frankrike gav mersmak och när högersidan för dagen underskattas av det svenska folket är X2 tidigt tecken att spela ut.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se