Speltips Esport

/E-Sport
E-Sport2018-03-09T18:05:30+00:00

E-sport är en ständigt växande sport som får allt större utrymme i dagens teknologiserade värld. På speltips.se får du välgrundade speltips inför de stora eventen och välbehövlig hjälp att orientera dig i det stora e-sportlandskapet. Följ oss för senaste nytt.

Speltips för E-Sport

Speltips.se erbjuder varje vecka ett antal speltips inom e-sporten. Vi har en rekare som förser er med välbehövlig information, statistik och senaste nytt innan ni gör era spelval. Vi följer de stora eventen och ger bra analyser på dessa.

Vanligaste att spela på

De vanligaste spelvalen är antal rundor en e-sportmatch varar i, vilket lag eller spelare som vinner matcherna . Det går också att spela på vilken spelare som får mest kills i en match, eller på vilket lag som vinner vilken omgång.

Historien om E-Sport

E-sport är ett brett begrepp som samlar flera olika sorters spel och tävlingar på datorer och spelkonsoler. Tävlingsformerna varierar en aning och kan ske via internet, lokala nätverk, LAN-partyn eller genom samma konsol. E-sport som begrepp kommer ifrån Sydkorea i slutet av 1990-talet, och det är föga förvånande i samband med teknikutvecklingen som sporten växt sig stor.

E-Sport som sport idag

E-sport är en sport som vuxit något enormt under de senaste åren och utvecklingen är intakt. Spelformerna varierar en hel del men man kan uppskatta att väldigt många utövare finns. De största spelen (åtminstone inom bettingvärlden) är CS (Counter-strike) och LOL (League of legends). Det enskilt största evenemanget inom e-sporten är Dreamhack som arrangeras i Sverige, Spanien, Ryssland och Rumänien. De stora e-sporteventen tv-sänds ofta nuförtiden och håller på att få ett bredare erkännande. Sverige är en framgångsrik nation inom e-sporten och har flera framstående spelare.