Söndagens Europatips innehåller 3,5 miljoner i jackpot och hyser bland annat finalen i Afrikanska Mästerskapen mellan Nigeria och Elfenbenskusten. I övrigt är det europeisk toppfotboll som gäller med stormatcher från Premier League, Serie A och grekiska Super League. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Aston Villa – Manchester United | Speltips: 1

Den på förhand mest sevärda tillställningen från Premier League hittas på Villa Park. På samma arena fick Aston Villa i veckan sina fiskar varma av Chelsea som slog ut de hemmahörande ur FA-cupen. Faktum är att det var första gången sedan Unai Emerys inträde som en motståndare inte hade en enda offside mot Villas högt stående backlinje. Kan Manchester United lyckas med samma bedrift är mycket vunnet, men Villa kommer med det sagt att vara ruskigt revanschsugna. Martínez gick återigen sönder för gästerna som utan argentinaren tappar väldigt mycket i sin uppspelsfas. Kontringar är The Red Devils signum men vi tror å andra sidan att Emery och company har lärt sig sin läxa efter Chelsea-matchen. Till sund procent spikas ettan.

Match 2: West Ham – Arsenal | Speltips: 2

Det vankas derby i huvudstaden där West Ham ska mäta svärd med Arsenal under söndagen. The Hammers gick in i helgen som ett av ligans sju bästa lag, en placering som verkligen inte motsvaras i värdarnas underliggande siffror. Moyes och dennes mannar har haft ordentlig röta som borgar för en betydligt mörkare vår. Den kan mycket väl inledas mot Arsenal. The Gunners 3-1-seger mot Liverpool var majestätisk och det skulle inte förvåna om den psykologiska boosten påverkar även söndagens uppgift i positiv bemärkelse. Saka bör vara redo för spel och är definitivt en potentiell matchvinnare. Tvåan spikas trots något hård procent.

Match 3: Nigeria – Elfenbenskusten | Speltips: 1X2

Finaldags i Afrikanska Mästerskapen där ett riktigt tungviktsmöte står för dörren på nationalarenan i Abidjan. Elfenbenskusten stod för mästerskapets kanske bästa insats när de slog DR Kongo med 1-0 i semifinalen. Det säger inte så värst mycket då tidigare insatser varit sisådär, men här ska man ha med sig att “Elefanterna” gynnas av de fysiska förutsättningarna. Nigeria tvingades nämligen till förlängning och sedermera straffar i sin semifinal mot Sydafrika. Osimhen har dragits med magbesvär i slutspelet och är anfallaren inte helt kry kan Nigeria få större problem än vad streckningen antyder. Smygvärdet till höger lockar mest. Om råd alla tecken.

Match 4: Milan – Napoli | Speltips: 12

Serie A slår upp portarna med ett toppmöte i modehuvudstaden. Stefano Pioli sitter fortfarande kvar på Milans tränarbänk där 3-2 senast mot Frosinone gav den ifrågasatta managern lite arbetsro. Milan har en tydlig spets i sin offensiv, men med flera jobbiga avbräck i de bakre leden är ettan inte att lita på till kryddad procent. Särskilt inte mot ett lag av Napolis kaliber. De regerande mästarna får fortfarande klara sig utan Osimhen, men i firma Kvaratskhelia/Politano finns tillräckligt stort kunnande för att riva upp stora sår i Milans ansatta defensiv. Den lågt streckade tvåan är en nödvändig följeslagare åt ettan.

Match 5: Genoa – Atalanta | Speltips: X2

Fyra raka segrar i alla tävlingar skvallrar om toppform hos Atalanta. De tre senaste har förvisso kommit hemma i Bergamo, men det finns väldigt få anledningar att betvivla harmonin hos gästerna inför söndagens tripp till Genua. De Ketelaere upplever en renässans under Gasperinis ledarskap och belgaren kan mycket väl agera tungan på vågen denna helg. Genoa har stundtals gjort det bra i egenskap av nykomlingar, men Gilardino saknar en spjutspets av hans egen kaliber för att kunna göra de rödblå riktigt slagkraftiga. Tvåan ligger nära till hands. Spiktvåa eller X2.

Match 6: Bologna – Lecce | Speltips: 1X2

Thiago Motta är på väg att åstadkomma något riktigt stort med sitt Bologna. Den gamla mittfältaren har sett till att värdföreningen spelar en vägvinnande och kontrollerande fotboll där Zirkzee sticker ut längst fram. Anfallaren kan flytta berg på egen hand, men det rättfärdigar knappast att ettan streckas upp runt 80 procent. Lecce är inga duvungar och den kopiöst starka vändningen senast mot Fiorentina (3-2) kan absolut ha givit gästerna en boost som räcker hela vägen in i söndagen. När streckningen ballar ur i västerled är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb!

Match 7: Monza – Verona | Speltips: 1X2

Förmodat destruktiv och negativ fotboll är att vänta i Formel 1-meckat när Monza tar emot Hellas Verona. De sistnämnda strider med näbbar och klor i bottenskiktet av Serie A där gästerna har förtvivlat svårt att få med sig trepoängare. Insatsen senast mot Napoli (1-2) var urtypen av ett lag utan självförtroende, men denna söndag blir det åtminstone lättare emot. Monza kan i grunden en hel del framför sin publik, men värdföreningen är inte tillräckligt bra för att på allvar utmana om Europaplatserna. När Palladinos manskap övervärderas behövs garderingar. Om råd alla tecken.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Sevilla – Atlético Madrid  | Speltips: 2

Det vill sig fortfarande inte för Sevilla. Andalusierna riskerar att trilla ur La Liga efter en kaosartad säsong där framför allt tappet av sportchefen Monchi har påverkat hela laget. Truppläget är ansatt inför mötet med Atlético Madrid och även om firma Ramos/Suso är tillbaka från avstängning blir det svårt att blicka åt annat håll än till höger. “Madrassmakarna” har en uppbyggnadsfas som tillhör de allra bästa lagen i Europa. Simeones tvärvändning till en mer offensiv fotboll har gynnat Griezmann, Morata och Depay som alla kan avgöra detta på egen hand. Saúls avstängning är ett avbräck, men vi lutar ändå kraftigt i Atléticos favör. Tvåan duger som fulspik.

Match 9: Mallorca – Rayo Vallecano | Speltips: X2

Mallorca inledde cupsemifinalen mot Real Sociedad med 0-0 hemma i semesterparadiset. Javier Aguirre och company har sällan med de stora titlarna att göra och det skulle inte komma som en chock om öborna får svårt att hinna ladda om till söndagens batalj med Rayo Vallecano. Gästerna från huvudstaden gynnas av en dags längre vila och det bör finnas stor revanschlusta efter förlusten senast mot Sevilla. Prestationen var inte så pjåkig och när Mallorca saknar avstängda Larin bör besökarna kunna freda sitt eget mål med den äran. Ettan lockar föga – spelvärda X2 liras.

Match 10: Montpellier – Lyon | Speltips: 2

Har det äntligen börjat vända för Lyon? Den blytunga 1-0-segern i Choc des Olympiques följdes upp av 2-1 i Coupe de France mot Lille. De två segrarna bör ha givit Les Gones en ordentlig boost och extra viktigt är att ha fått igång nyförvärvet Orbans målskytte. Den vindsnabba anfallaren kommer att bli ett hot även mot Montpellier. Värdföreningen visar i sin tur inte särskilt mycket för dagen. Fyra raka ligamatcher utan seger är mörk läsning och veckans 1-4 i nacken i cupen mot Nice har knappast vässat formen inför söndagens äventyr. Har Lyon en bra dag följer ytterligare en trepoängare med hem till det gastronomiska sätet. Tvåan testas på egna ben.

Match 11: Nice – Monaco | Speltips: 2

Ett av kupongens trevligaste drag tornar upp på den franska rivieran. Nice avgick i veckan med en behaglig triumf i cupen mot Montpellier (4-1), men under vintern har Fariolis manskap inte agerat lika självklart som i höstas. De rödsvarta har sprungit bättre än vad den underliggande statistiken visar och ett av herrskapen som ståtar med vassare xPTS står på andra sidan denna söndag. Monaco besitter en högstanivå som få andra lag i Ligue 1 kan matcha. Succéförvärvet Singo finns inte tillgänglig, men inte heller Nice har det optimalt ställt vad gäller truppläget. På bortaplan brukar Monaco kunna få utdelning i sitt kontringsspel och i en på förhand öppen akt sticker tvåan ut med sitt extrema spelvärde. Den vågade drar till med en riktig rövarspik till höger.

Match 12: Hoffenheim | Speltips: X2

Fyra raka utan seger är inte vad Hoffenheim hade önskat sig efter uppehållet. De blåvita värdarna trivs som fisken i vattnet i öppna matchbilder där Kramaric kan styra och ställa, men mot lag som är lite mer organisatoriskt lagda brukar Hoffenheim få problem. Köln har hittills haft en negativ säsong men 2-0 senast mot Eintracht Frankfurt var ett styrkebesked som hette duga. Gästerna fick förvisso hjälp av ett par utvisningar i sin favör, men med stärkt självförtroende gillas förutsättningarna inför söndagen. När allt spelvärde landar till höger gör våra streck detsamma. X2 är ett häftigt drag!

Match 13: PAOK – AEK Aten | Speltips: 1

Kupongen avslutas i Grekland där PAOK och AEK Aten drabbar samman i Thessaloniki. Pontus Wernblooms gamla lag går oerhört starkt just nu där framför allt 2-1-segern hemma mot Panathinaikos var ett kvitto på värdföreningens kvalitet. AEK Aten går heller inte av för hackor och denna fights betydelse minskar inte direkt av att det är ettan och tvåan i tabellen som ska mäta svärd. Vi tror med det sagt att hemmaplan kommer att spela en avgörande faktor och när ettan streckas till rimlig procent tar det emot att blicka mot garderingar. För den breda plånboken kan krysset övervägas. Annars duger ettan som spik.

Antal rader: 144 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Arsenal

Arsenal byggde momentum när Liverpool besegrades med 3-1. I Londonderbyt mot West Ham tar The Gunners kontroll över matchbilden från start. Stark tvåa.

Chansningen: Lecce

Lecce bröt en negativ trend när Fiorentina lades på rygg med 3-2. Stärkta efter den osannolika vändningen ska de rödgula inte räknas bort mot ett kraftigt övervärderat Bologna. X2 missas inte i jakten på större pengar.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se