Ett favoritbetonat Europatips blev det under söndagen. Ingen utdelning på tiorna innebär att tisdagens fina bong huserar 3 miljoner i jackpot! Landslagsfotboll står för hela slanten där framförallt Sveriges ödesmatch i EM-kvalet mot Österrike sticker ut lite extra. Friends Arena är också första anhalt på vår väg mot 13 gröna bockar. Nu åker vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Österrike | Speltips: X2

Sverige skickade Estland på en rejäl snyting i Tallinn i helgen. 5-0-viktorian var ord och inga visor. Jannes gäng spelade en fin fotboll med Ken Sema som företagsam, Gyökeres med sin tunga offensiva spelstil samt elegans från Isak, Forsberg och Kulusevski. Blågult traskar ut med högt huvud på nationalarenan men känslan är ändå att mötet i Solna kan mynna ut i en mindre mardröm. Österrike spelade ut Sverige efter noter hemma på Ernst-Happel-Stadion och den bittra sanningen är att så fort svårighetsgraden skruvas upp för svenskarna så hänger laget inte riktigt med. Allt pekar mot ett fint spelvärde till höger och X2 är således en tröttsam men helt korrekt väg att vandra.

Match 2: Italien – Ukraina| Speltips: 1X2

Efter 1-1 borta mot Nordmakedonien så är Italien rejält pressat i Grupp C. Ukraina har nämligen kopplat ett mindre grepp i kampen om andraplatsen bakom England och Sergiy Rebrovs mannar spelar en stabil och defensivt delikat fotboll. Italien hade under Spalletti svårt att finna öppna chanser i sin batalj på plats i Skopje. Gli Azzurri har en hel del att gnugga på inför fortsättningen och pressen vilar tungt över de blåvita inför mötet på San Siro. Pallar Italien för trycket är frågan. Tillåt oss tvivla. X2 är häftiga tecken att öppna med.

Match 3: Rumänien – Kosovo | Speltips: 1X2

Trots att Kosovo hittills inte lyckats vinna en enda kvalbatalj så lever ändå hoppet om en topp 2-plats. Tvåan Rumänien har nämligen, precis som Balkan-nationen, kryssat sig fram under merparten av sina matcher och skulle gästerna lyckas få med sig tre poäng hem från Arena Nationala i Bukarest denna afton så skiljer faktiskt bara en pinne mellan nationerna. Kosovo kommer också från en fin prestation i helgen. 2-2 hemma mot Schweiz var en vass insats från Kosvos sida. Vedat Muriqi nöp till med dubbla påsar för sitt land. När lagen fajtades i somras slutade mötet 0-0. Jämn och oviss match även nu att vänta. Riskera inget, 1X2.

Match 4: Malta – Nordmakedonien | Speltips: X2

Malta håller inte riktigt måttet då svårighetsgraden skruvas upp. Öborna har i kvalet kammat noll så långt och Nordmakedonien hemma på Ta’ Qali National Stadium blir en ny tuff uppgift. Malteserna träningsmatchade mot Gibraltar nyligen och vann en trött tillställning med 1-0 där de imponerade föga. Gästnationen slet som djur hemma mot Italien och lyckades till slut få med sig en pinne. Starkt av Bardhi, Elmas och gänget som kliver ut som rättmätiga favoriter denna tisdag. Tvåan går givetvis först.

Match 5: Norge – Georgien| Speltips: 1

Khvicha Kvaratskhelia och hans georgiska landsmän blev duktigt tagna på sängen hemma i Tbilisi under fredagen. 1-7 i brakan var knappast vad över 50.000 åskådare hade förväntats sig att se. Nu ska Georgien bege sig till Oslo för att ställas mot en framtung hemmanation där en spelsugen Erling Haaland kommer ställa drösvis med frågor till ett gästande försvar i mindre spillror sedan förnedringen senast. Baggarna löser en seger på Ullevål och trots stenhård streckning blir ändå valet att spika i den norska huvudstaden.

Match 6: Tyskland – Frankrike | Speltips: 1X2

Efter förnedrande 1-4 mot Japan hemma i Wolfsburg så fick Hansi Frick sparken som förbundskapten för Die Mannschaft. Tyskarnas förberedelser inför EM-tävlingen i hemlandet nästa år har varit minst sagt dåliga och till matchen mot Frankrike kommer en trio i form av Völler, Wolf och Wagner leda laget tillfälligt. Trots att detta är en träningsmatch så betyder den garanterat massor för tyskarna som måste bevisa för sig själva likväl för sitt folk att nationen fortsatt är att ta på allvar. Truppen ser genomgående bra ut och mot ett Frankrike som förväntas rotera en del jämfört med hur det såg ut hemma mot Irland i torsdags finns lite hopp om tysk framgång. Tidigt målar vi därför med breda penseln i Dortmund. 1X2.

Match 7: Skottland – England | Speltips: 2

Det luktar dubbel brittisk fest i Tyskland till kommande sommar. Både Skottland och England har gått som tåget i kvalspelet och står med minst en fot vardera i mästerskapet. Nu drabbar nationerna samman i en spännande landskamp på Hampden Park. Sett till trupperna i stort är det ändå ingen tvekan om vart favoritskapet sinsemellan ska ligga. Gästerna har bredden och kvalitén bland samtliga gubbar som är uttagna till samlingen. Lika slagkraftiga är inte skottarna som sitter inne på en välpolerad startelva men som därutöver är betydligt mer begränsade. Över 90 minuter vinner ett bättre England. Tvåa.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Senegal – Algeriet | Speltips: 2

Senegal gjorde en avslagen insats i kvalet till Afrikanska mästerskapen i helgen. 1-1 hemma mot Rwanda var en direkt dålig prestation från Aliou Cissé och hans mannars sida. Det som ska tilläggas är att senegaleserna redan var klara för spel i huvudrundan och tog därmed inte riktigt mötet på allvar, något som speglade sig en aning hos den orutinerade och unga trupp som dessutom är uttagen. Algeriet står under denna kväll på tur. Nu är det träningslandskamp som gäller och visst känns algerierna hetare. Truppen med Benrahma, Mahrez, Amoura, Chaibi och Kadri är bra och spontant känns tvåan som en otroligt mysig chansspik vi gärna testar.

Match 9: Bolivia – Argentina | Speltips: X2

Sydamerika och kontinentens VM-kval tar härifrån kupongen i mål. Bolivia var chanslösa borta mot Brasilien i öppningsmatchen. 1-5 i Belém var en tung men absolut inte oväntad förlust. Bolivianerna gör sig som allra bäst hemma och när vi nu befinner oss på hög höjd i La Paz är det ett något bättre läge för Gustavo Costas och hans herrskap att knipa poäng. Motståndet kunde dock vara enklare. Argentina står på motsatt sida. Mästarna från VM i Qatar möter dessutom upp med en Messi i kanonform. Argentinarna gjorde vad de skulle hemma mot Ecuador och segrade med 1-0. Favoritskapet vilar tungt på gästernas axlar men att addera ett kryss tämligen tidigt till den argentinska tvåan är ingen dum idé med tanke på vart matchen ändå spelas.

Match 10: Ecuador – Uruguay | Speltips: 1

Ecuador förlorade inte bara öppningsmatchen i kvalspelet mot Argentina utan har därtill blivit tilldömda ett avdrag på tre minuspoäng efter att ha använt en spelare (Byron Castillo) felaktigt i förra kvalet till VM. 0-1 i gumpen borta mot Argentina var inte så mycket att snacka om men nu behöver nog värdnationen finna en vinnande väg. Uruguay hemma i Quito är en svår men inte omöjlig uppgift. Arrangörerna är vanligtvis starka på eget gräs och kan därtill skryta med tre raka vinster hemmavid inbördes i tidigare kvalspel. Uruguay står numera under Bielsas styre och gjorde en fin insats mot Chile hemma i helgen. Detta blir ändå en betydligt tuffare fajt och kan vi få spela ettan under 55 procent behöver vi inte fundera på att gardera.

Match 11: Venezuela – Paraguay | Speltips: 1X

På den nedre halvan av Primeira Liga befinner sig Marítimo och Vitória Setúbal. Detta efter att ha stått för svaga vårsäsonger innan uppehållet kom. Marítimo avslutade med tre raka förluster medan Setúbal inte hade vunnit på sex omgångar. Hemmalaget kommer från Madeira och brukar vara svårspelade på sin ö. De har bara kammat noll i fyra av tolv tillställningar här under säsongen. Gästerna har endast vunnit här en gång sedan 2010 och har nu Semedo avstängd. Håller sig ettan runt 40 procent är det ett fullt tänkbart singelstreck.

Match 12: Chile – Colombia | Speltips: 2

Chile orkade inte stå emot ett skickligt Uruguay i Montevideo. 1-3-förlust blev det och nu får chilenarna ta nya tag hemma i Santiago. Colombia står för motståndet dagen till ära och ett skickligt bortalag gjorde ingen besviken i premiären av kvalet. 1-0-seger med mersmak blev det för Kaffeodlarna, som gästerna kallas, mot Venezuela. Rafael Borré gjorde sin första tävlingsmatch för säsongen i och med VM-kvalmötet och nickade också vackert in segermålet. De tillrestas trupp är välbyggd och fullpumpad med kvalité. Tvåan är trolig.

Match 13: Peru – Brasilien | Speltips: 2

Vi stänger butiken med en riktig höjdare från Lima. Brasilien hade lekstuga hemma mot Bolivia häromsistens. 5-1-segern var inte på något sätt missvisande och en stjärna som Neymar hade lekstuga mot virriga bolivianer i Belém. Peru lyckades med nöd och näppe lösa 0-0 borta mot Paraguay efter att Luis Advíncula blivit utvisad i mitten av matchen. 33-åringen är därmed avstängd här vilket knappast gör gott för värdnationens defensiv. Brasilien har vunnit sju raka tävlingsmatcher inbördes och nyper här sin åttonde. Spikpistolen åker således fram i match 13!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Norge

Georgien rasade samman fullständigt hemma mot Spanien i senaste kvalrundan och det blir inte speciellt mycket enklare nu. Norge med Haaland i spetsen kliver ifrån och vinner enkelt i Oslo.

Chansningen: Ukraina

Italien är skärrade efter poängtappet mot Nordmakedonien senast. Ukraina kan spela lugnt och stabilt helt utan press. Det kan passa ukrainarna som handen i handsken. Jättefin tvåa.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se