Vi ska titta till ett Europatips på en lördag! Kupongen öppnar utanför blågula gränser med ett gäng strider från Italien, Spanien, Portugal, England och Tyskland. Därefter kryper vi i mål med en kvartett mysiga strider från Sverige innan säcken stängs igen. Hoffenheim är ett häftigt drag samtidigt som spikpistolen med fördel kan användas i Degerfors och Falkenberg. Vamos!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Torino – Milan| Speltips:  1

Milan behöver inte förta sig. De rödsvarta är redan klara tvåor i Serie A-tabellen där enbart rivalerna från modestaden, Inter, hittas högre upp. Ska vi snabbt summera gästernas säsong finns det på det stora hela inte så mycket att klaga över. Torino traskar ut med tre poäng i siktet. Tjurarna från Turin triumferade med 2-1 borta mot Verona häromsistens och gav sig där och då chansen att fortsätta slåss om en plats i Europa till kommande säsong. Motivation ska absolut kunna slå klass på Olympiastadion. Ettan är en häftig chansspik.

Match 2:  Lecce – Atalanta| Speltips: 12

Ett tidigt Juventus-mål grusade Atalantas hopp om en Coppa Italia-titel. Bergamos hjältar lyckades inte forcera in någon strut i Rom och således fick Den gamla damen sträcka pokalen i skyn. Lecce står näst på tur för Glenn Strömbergs favoritlag och strax därefter bär det av till Dublin för Europa League-finalen på onsdag. Ett hiskeligt flängande med andra ord. Möjligen kan mötet med Leverkusen skvalpa runt i skallarna hos de blåsvarta redan nu vilket absolut kan påverka utfallet mot Lecce. Tvåan först, ettan snabbt därefter.

Match 3: Alavés – Getafe| Speltips: 1

Snacka om att Borja Mayoral saknas i fronten för Getafe! Den skicklige anfallaren har varit skadad en tid och bortalagets offensiv är i och med detta otroligt sårad. För tredje gången på kort tid så blev José Bordalás lärjungar nollade i en La Liga-match och risken att den trötta sviten byggs på är stor. Alavés har skärpt till sig på slutet och är sedan nyår tämligen svårslagna på hemmaplan. Med bra läge att få singla av ettan till priser i krokarna runt 50 prollar så slår vi till.

Match 4: Braga – Porto| Speltips: 2

Kampen om bronspengen i Portugal går vidare. Duon som kommer göra upp om tredjeplatsen är Braga och Porto där de tillresta Drakarna just nu sitter i förarsätet i och med en pinnes försprång. Formen som Sérgio Conceicao och hans mannar visar är därtill något bättre än hemmalagets. Bland annat letar målkungen Simon Banza efter formen då 27-åringen gått mållös sedan första april. Porto visar också fyra raka inbördes utan förlust där endast ett mål trillat in bakåt. Med troligen lite spelvärde till höger så är spiken inte alls så dum.

Match 5:  Bolton – Oxford | Speltips: 1X2

Efter en galet lång säsong har allt kokats ner till en sista fajt på neutral mark med antingen glädje eller sorg efter slutsignalen då en The Championship-plåt ska delas ut till något av dessa lag. Bolton traskar ut som favoriter på Wembley vilket känns fullt rimligt. Wanderers slutade tio poäng före Oxford i ligan och kunde ganska bekvämt, trots 2-3-förlust i det vändande mötet, städa av Barnsley i semifinalen. Oxford slog å sin sida något överraskande ut Peterborough. Försvarsspelet stod i fokus och skicklige Cam Brannagan hade ett finger med i det mesta som hände i offensiv väg. 1X öppnar men på lite större system är det heltäckt som gäller.

Match 6:  Hoffenheim – Bayern München | Speltips: 1X2

För första gången sedan 2012 så får Bayern kliva av en ligasäsong utan ett guld. Harry Kane och hans lagkompisar har faktiskt varit helt chanslösa i kampen om titeln då Leverkusen haft full kontroll på saker och ting, från start till mål. Sista matchen för i år spelas för München på Rhein-Neckar-Arena. Hoffenheim står som värd och en seger här för hemmalaget innebär att chansen att gå förbi Frankfurt i kampen om sjätteplatsen finns. Således bör arrangörsklubben vara rejält motiverade inför uppgiften mot ett bortalag som mer eller mindre bara går och väntar på sommarlov. 1X gillas massor och ska tidigt spelas ut.

Match 7: Wolfsburg – Mainz | Speltips: X2

När det som mest behövdes så klev gubbar som Wind, Arnold och Wimmer fram. Hemmalaget från bilstaden har grejat nio av tolv möjliga poäng på slutet och en tidigare något utsatt position i bottenträsket är numera ett minne blott. För Mainz del är däremot inte utsattheten över, även om prognosen är väldigt god. Gästerna har, precis som Wolfsburg, funnit en liten formtopp i precis rätt läge. Poäng i åtta (!) raka matcher innebär att Bo Henriksen och hans herrskap med absolut största säkerhet bara behöver en pinne (tolv plusmål ner till Union Berlin och två poängs försprång) för att slippa negativt kval. Med detta i åtanke tänker vi oss att besökarna bevakar sin poäng från start och mot ett troligen ganska omotiverat Wolfsburg är tvåan strax därefter ett finfint komplement.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Union Berlin – Freiburg | Speltips: 1

I fjol slutade Union Berlin på en mäktig fjärdeplats i Bundesliga-tabellen. Succéklubben från huvudstaden har däremot inte orkat leva upp till förväntningarna i år och med en ynka omgång kvar är risken överhängande att Unionen får försöka kvala sig kvar. Vill det sig riktigt illa kan faktiskt en direkt degradering ske. Seger hemma mot Freiburg är ett måste om chansen att traska upp från botten 3-sörjan ska finnas och det tror vi också att berlinarna mäktar med. Gästerna visar bara en vinst på sex raka tillfällen och bör ånyo få bekymmer mot ett tokmotiverat hemmalag. Etta.

Match 9: Bayer Leverkusen – Augsburg| Speltips: 1X

Sagan om Leverkusen fortsätter. Kusarna som Alonso styr över vägrar galoppera bort sig och med tre tävlingsmatcher kvar att spela för Bundesliga-mästarna finns en väldigt god chans att klubben traskar genom hela säsongen obesegrade, i alla tävlingar! En otrolig prestation såklart. Sista ligamatchen för året blir Augsburg hemma. Gästerna har sedan en tid tillbaka lagt ner verksamheten och radat upp förluster. Att de tillresta plötsligt ska finna kampvilja och tvåla dit Europas tuffaste lag känns som ett redigt långskott men ett kryss med priser runt tio procent är inte helt tokigt ändå. 1X.

Match 10: Degerfors – Örgryte | Speltips: 1

Vi stänger butiken via fyra matcher från Sverige. Första stoppet sker på Stora Valla där ett revanschsuget Degerfors tar emot Örgryte. Hemmalaget förlorade rivalmötet med Örebro på Behrn Arena (1-2) men kunde trots en man mindre på banan under de sista 35 minuterna ändå stå upp väl. Gustav Lindgren prickade in en sen straff för DIF men 22-åringens miss dessförinnan är troligen det alla kommer att prata om. Lindgren hade öppet mål och skulle bara rulla kulan i nät men lyckades av någon märklig anledning missa målet. ÖIS vann å sin sida med 3-1 borta mot Varberg häromsistens och därmed triumferade Sällskapet för första gången i år. Att göteborgarna ska orka bjuda upp till samma kamp nu är inte troligt och DIF löser biffen.

Match 11: Oddevold – Brage | Speltips: 1X2

Oddevold har torskat två matcher i årets superetta. Först mot serieledarna Landskrona och därefter mot trean Öster. Nu ställs nykomlingen mot tvåan Brage (efter sju omgångar) och ska trenden hålla i sig är det således torsk som gäller. Masarna har varit bra under öppningen av säsongen men det knakar lite i fogarna runt Borlänge-klubben då viktiga Nyarko först varit åsidosatt på grund av “ett personalärende”. Anfallaren fick i dagarna också sparken av klubben vilket innebär att frågor runt vad som hänt florerar. Att 22-åringen varit en av lagets bästa spelare så långt är också ett problem. I skrivande stund är oddsen helt jämna mellan lagen och när vi närmar oss spelstopp är känslan att även strecken kommer ramla in tämligen korrekt. Helgardera därför tidigt.

Match 12: Falkenberg – Torn| Speltips: 1

Efter att ha misslyckats med att ta klivet upp till Superettan i fjol är tanken att Falkenberg tar steget i år. De gulklädda har också börjat på bästa tänkbara sätt. Poäng i sju av åtta inledande matcher och serieledningen ligger under FFF:s fötter. Torn är däremot hack i häl. Emin Karaman och hans kompisar i Lundalaget har varit otäckt bra hemma men direkt usla borta. Ett mål på resande tass och inte en seger så långt ögat når är knappast en trend att gilla då svårast tänkbara motstånd på främmande underlag står på motsatt sida. Ettan är spikad och klar.

Match 13:  IF Karlstad – Stocksund| Speltips: 1X

Karlstad är en stad som huserar dubbla lag i Division 1 (IF och FBK). Just nu är det IF Karlstad som går bäst efter att laget fått med sig poäng i hälften av vårens ligamatcher. Bonilla är ett smart förvärv från Åtvid och Bensi var bra i fjol och har även öppnat årets säsong på ett bra sätt. Stocksund tappade inför säsongen en av seriens bästa spelare då Omur Pektas lämnade för Brage i Superettan. Framåt är därför Noel Wågberg en aning ensam och löser stockholmarna en pinne i Värmland är det klart godkänt.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Falkenberg

Torn har gjort en jättefin vår hemma där segrarna står som spön i backen. Borta finns däremot väldigt mycket mer att önska och när Lund-klubben nu besöker Falkenberg är det torsk på menyn. Ettan är spikad och klar.

Chansningen: Hoffenheim

Hoffenheim har alla förutsättningar i världen för att kunna avsluta snyggt och utmana Bayern. 1X är tecken vi tidigt ska kasta in i leken.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se