Söndagens Europatips inleds i Ettan-fotbollen och avhandlar sedan diverse Division 2-serier. Därefter tar kupongen en omväg via kvalet mot Afrikanska mästerskapen innan mängder av EM-kvalmatcher tar oss in över mållinjen. Notera att äventyret löper över två dagar. Nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Trollhättan – Torn | Speltips: 1×2

FC Trollhättan låg inte på latsidan borta mot Ahlafors där serieledarna reste hem med 4-0 i bagaget. Mak Linds gäng avgjorde dock väldigt sent trots att de spelade i numerärt överläge – Ahlafors drabbades av två utvisningar i den 35:e minuten – under stora delar av matchen. Alibek Aliev låg föga förvånande bakom triumfen, men det ska sägas att målmaskinen och hans kamrater överpresterat sin underliggande statistik. Torn trivs som fisken i vattnet i matchbilder likt denna och ska inte skojas bort hur som helst denna söndag. Skåningarna har spets i bland andra Bergman, Stagova och Khattab som på ett eller annat sätt kan se till att FCT får problem. Här lockas vi av att gå emot storfavoriten. Alla tecken och skrälljobb!

Match 2: IF Karlstad – Sandviken | Speltips: 2

Sandviken gick på en oväntad mina när de föll hemma mot Sollentuna (2-3) i den senaste omgången. Insatsen var dock inte så pjåkig och en annan dag hade det förväntade topplaget lämnat den fighten med hela kakan. Igbarumah och Springfeldt är spelare som ska se till att gästerna studsar tillbaka mot Karlstad. Värdföreningen satsade inför säsongen stort genom att bland annat plocka in skicklige Björndahl, men hittills har det inte blivit många framgångar. Värmlänningarna slår ur underläge denna söndag och även om tvåan streckas hårt är den likväl trolig. Spik.

Match 3: Sylvia – Boden  | Speltips: 1

Bottenmöte från Platinumcars Arena där Sylvia ska mäta svärd med Boden. Bägge aktörernas defensiv agerar ihåligt, framför allt gästernas där 28 insläppta mål på tolv matcher har gjort att självförtroendet är kört i botten. Sylvia visar något godare gry än så och är det någonstans östgötarna ska ta kliv mot nytt kontrakt är det hemma på konstgräset i Norrköping. Hellichius, Aziz och Ibrahimovic är en trio som kan se till att Boden får slita ont detta veckoslut. Stannar ettan omkring 40-45 procent kan den gott lämnas allena.

Match 4: Mjölby – Huddinge | Speltips: 12

Mittenmöte från Division 2 Södra Svealand där det faktiskt är tabellsjuan som tar emot åttan i centrala Östergötland. Mjölby är hemmahörandes i dessa trakter och det är ingen hemlighet att det är här som manegen ska krattas i jakten på nytt kontrakt. Strid om de översta platserna i tabellen tror vi inte att värdföreningen mäktar med, men samma visa gäller å andra sidan för Huddinge. Stockholmarna har bara vunnit en av sina fem bortamatcher men ska trots det inte skojas bort hur som helst denna söndag. I kraft av hemmaplan går ettan först, tvåan hänger med därefter.

Match 5: IFK Trelleborg – Nosaby | Speltips: 12

Spännande fight från Division 2 Södra Götaland där IFK Trelleborg verkligen tagit för sig i egenskap av nykomlingar. 24 gjorda mål tillhör de bästa noteringarna i serien, men här anser vi att de blåvita från palmstaden blir – såväl bland odds som streck – väl betrodda. Särskilt när Henriksson och viktiga spelfördelaren Christiansen saknas. Nosaby har inte rosat den poängmässiga marknaden så här långt men gästerna har trots allt vad som krävs för att hota Mehmetis gäng i Skåne. Ettan åker med men det är den lågt streckade tvåan som är av yppersta prio.

Match 6: Tölö – Husqvarna | Speltips: 2

Tölö tillhör den undre halvan av Division 2 Västra Götaland och hade inte mycket att hämta senast mot Sävedalen (1-4). Värdföreningens bleka offensiv – blott sju gjorda mål är klart sämst i serien – är ett stort aber och när Husqvarna kommer på visit lutar vi återigen åt att dagen slutar i moll för de hemmahörande. Gästerna har gjort fler än dubbelt så många mål som Tölö och efter tre segrar på de fyra senaste råder gryende toppform hos de anrika besökarna. Tvåan är en sund spik i Kungsbacka.

Match 7: Gabon – DR Kongo | Speltips: 1

Gabon toppar den jämna Grupp I i kvalet mot Afrikanska mästerskapen. Ner till jumbon Demokratiska republiken Kongo skiljer det emellertid bara tre poäng, men så länge korten sköts rätt hemma i Franceville är detta tveklöst de hemmahörandes fight att förlora. Spelare för spelare håller Gabon högre nivå än “Leoparderna” som saknar en utpräglad målskytt sedan Mbokanis glansdagar. Det tror vi kommer att ligga de tillresta i fatet även denna afton. Ettan är en trivsam spik till priser runt 40-45 procent.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Kongo – Mali | Speltips: x2

Vidare till Brazzaville där Kongo tar emot Mali i Grupp G. Trots Gambias seger mot Sydsudan är det Mali som har gruppsegern i egna händer och vid en titt på respektive trupper råder det inget snack om att gästerna ska kunna kontrollera händelseförloppet i huvudstaden. “Örnarna” har ett sylvasst landslag där flera spelare är bofasta i europeiska toppklubbar och det finns även allsvenskt inslag i form av Ismael Diawara. Har MFF-keepern och hans kamrater en bra dag befäster de förstaplatsen inför den sista omgången. X2 räcker för grön bock.

Match 9: Frankrike – Grekland | Speltips: 1

Måndagens EM-kvalmatcher inleds i Paris där Frankrike ska mäta svärd med Grekland. Les Bleus är på jakt efter revansch från den dråpliga finalförlusten i VM mot Argentina där straffar till slut fällde avgörandet. Kylian Mbappé leder trupperna med den äran och det skulle inte förvåna ett dugg om superstjärnan ser till att Grekland får jaga skuggor på Stade de France. Förstaplatsen i denna kvalgrupp är vigd åt fransmännen som gör processen kort med tzatziki-vurmarna denna måndag. Ettan är bara att spika av.

Match 10: Slovenien – Danmark | Speltips: 1×2

Förmodat tight tillställning att vänta i Ljubljana där Slovenien ställs mot Danmark. Hemma i huvudstaden släpper slovenerna sällan till många målchanser och lyckas värdnationen få med sig poäng från denna tillställning ska de åtminstone kunna vara en allvarlig utmanare om andraplatsen. Danskarna hoppas i sin tur lägga beslag på förstaplatsen och så länge de håller Sesko i styr är mycket vunnet. Lyckas de inte med det blir det å andra sidan stora problem. Även om Oblak saknas tar vi det säkra före det osäkra när tvåan streckas aningen hårt. Alla tecken åker med.

Match 11: Turkiet – Wales | Speltips: 1x

Wales har inte sällan en förmåga att lägga sig lågt i matchbilder där de inte förväntas ta tag i taktpinnen. Bortamatchen mot Turkiet är onekligen en sådan och det ska bli spännande att se vilken taktik Stefan Kuntz väljer att tillämpa för värdarna. Är det något Wales behärskar är det att spela på omställningar, något som turkarna i sin tur haft svårt att freda sig mot i modern nutid. Arda Güler är en spelare som kan lirka upp gästerna på egen hand, men tokgiven är inte ettan. Krysset åker med som stödhjul. 1X.

Match 12: Schweiz – Rumänien | Speltips: 1

Schweiz är tydliga favoriter till att ta hem förstaplatsen i Grupp I. Bakom alplandet får Rumänien sägas vara andrahandsfavoriter och lyckas gästerna få med sig ett resultat från Luzern ser framtiden i detta EM-kval onekligen ljus ut. Med det sagt är Schweiz ett spelskickligt landslag som har alla förutsättningar för att knacka bort rumänerna över 90 minuter. Till skillnad från besökarna är Yakins trupp fylld med potentiella matchvinnare och även om ettan streckas hårt finns bräckligare favoriter på annat håll. Schweiz spikas.

Match 13: Nordirland – Kazakstan | Speltips: 1X2

Nordirland trivs som allra bäst när de får backa hem och spela på omställningar samt fasta situationer. Det är inte något som Kazakstan kommer att tillåta. Hemma i Belfast förväntas istället “Norn Iron” ta tag i taktpinnen och då är det per automatik dags att dra öronen åt sig. Kazakstan visade sig på styva linan när de vände 0-2 till 3-2 mot Danmark och kan gästerna komma upp i samma nivå här står de inte utan chans. Med rådande förutsättningar i åtanke behöver ettan uppbackning. Måla tvärs över och jobba in X2.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 15:59

Kupongens säkra: Frankrike

Frankrike är flera nummer större än Grekland som får finna sig i att jaga skuggor i Paris. Ettan är trots benhård streckning bara att spika av.

Chansningen: Torn

Torn trivs utmärkt när de får slå ur underläge och mot ett Trollhättan som överpresterat sin underliggande statistik ska X2 inte glömmas bort. FCT är en favorit i fara.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se