Mitt i veckan-EU med magiska matcher på menyn. Premier League ståtar med inte mindre än fem bataljer, Allsvenskan bidrar med fyra och La Liga likaså. Klassiskt möte mellan Manchester United och Tottenham drar igång bongen. Real Madrid är kupongens enklaste spik medan klubbar som Helsingborg och Cádiz ska ha möjligheter att överraska. 3,5 miljoner i jackpot gör det hela än mer intressant. Häng på!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester United – Tottenham | Speltips: 1

Toppmatch från Old Trafford. Manchester United har tre raka på hemmaplan i ligan med bra utfall i form av sju inspelade poäng. 0-0 mot Newcastle föregående omgång var en tillställning där Ronaldo och company låg närmast segern men ett vilt kämpande vitsvart sällskap kunde greja poäng. Lite skador finns fortsatt att ta hänsyn till runt United men på det hela taget känns ändå arrangörsklubben välmående. Tottenham har också visat upp sig från en bra sida på slutet men tar sig norröver utan gubbar som Emerson Royal (avstängd), Richarlison och troligen också Dejan Kulusevski. Hemmalaget vann båda matcherna inbördes i fjol och ska gälla som favoriter även denna kväll. Etta.

Match 2: Liverpool – West Ham | Speltips: 1X

Liverpool tog årets viktigaste seger då de rödklädda fällde Manchester City hemma på Anfield i helgen. Salahs 1-0-mål innebär att Klopps mannar “bara” är tio poäng bakom The Citizens i en haltande tabell och möjligen är det dags att starta den branta klättringen mot toppen nu. West Ham står som utmanare för dagen. London-klubben har efter en trött start på säsongen börjat hitta in i gängorna och skördat sju av nio möjliga poäng på slutet. Bowen, Soucek, Rice och övriga hos The Hammers ska inte helt räknas bort. Krysset till trevlig procent åker tidigt med som stödhjul till den tungt spelade ettan.

Match 3: Brentford – Chelsea | Speltips: X2

Derby från London. Brentford vann med 2-0 mot Brighton i fredags. Toney smackade in 1-0 i den första halvleken mot Fiskmåsarna och gjorde därefter också 2-0 på straff. Chelsea, med tidigare Brighton-coachen Graham Potter på bänken, står för motståndet. The Blues har under oktober sett ruskigt stabila ut och visar fem raka vinster i alla tävlingar. Defensiven som svajade på slutet under Tuchel-eran är åter uppe på väldigt hög höjd. Tvåan är givetvis trolig men med skeva streck till höger är åtminstone ett kryss nödvändigt att pilla in som hjälp.

Match 4: Newcastle – Everton | Speltips: 1X2

Fortsatt ingen Alexander Isak i siktet och Emil Krafth är också out flera månader till. Trots svenskarnas frånvaro är det bra tryck i Newcastles grejer. Skatorna har släppt in minst mål av samtliga i ligan och sett helt okej ut i framkant. En torsk på tio försök är starka papper. Everton har sett klart mycket bättre ut i år jämfört med den miserabla fjolårssäsongen. På backsidan saknas en del lirare men framåt ser det för en gångs skull tämligen bra ut. Senast dessa båda sällskap slogs om poäng så vann faktiskt Everton med 1-0. Hela spannet, 1X2.

Match 5: Bournemouth – Southampton | Speltips: X

Innan vi lämnar över stafettpinnen till lite svensk boll tar vi oss en titt på det engelska sydkustderbyt från Bournemouth. Körsbären har gjort en otrolig comeback där de efter 0-9-smällen mot Liverpool radat upp sex raka utan nederlag. Gary O’Neils tid som coach för klubben har varit minst sagt framgångsrik. Southampton är i grund och botten ett något bättre fotbollslag spelare för spelare men trenden är tydlig. Hassenhüttls mannar har genomgående underpresterat och en inspelad pinne på fem raka i Premier League gör ingen glad. 1-1 mot West Ham senast var ändå ett steg i rätt riktning. En målsnål och tämligen chansfattig match finns i siktet. Krysset är troligt och utgör en utmärkt spik.

Match 6: AIK – Häcken | Speltips: 1X2

AIK har fått utstå en del spott och spe under året. Efter Gnagets mäktiga 2-1-skalp på Tele2 mot Djurgården i helgen är dock de svartklädda bara en ynka pinne från tredjeplatsen där just Blåränderna huserar och två poäng bakom nästa rival i form av Hammarby. Starkt! Upp till Häcken är avståndet däremot sju pinnar och det kommer givetvis bli en alltför jobbig väg att vandra även om hoppet om att få lyfta Lennart Johanssons pokal fortsatt lever. Hisingsklubben har varit genomgående bäst av alla i år och spelet på resande tass är exceptionellt bra (7-6-0). Bortamatcher mot AIK är dock något som inte står högt i kurs. Under 2000-talet har Häcken endast vunnit en ynka gång på bortabana mot Gnaget. Med tanke på gästernas framgångar i år utomsocknes måste ändå tvåan finnas med på ett hörn. Heltäckt bräda, 1X2.

Match 7: IFK Norrköping – Helsingborg | Speltips: X2

Sista chansen! Helsingborg har, när det gällt som mest, fallit samman helt och torskat fyra raka. Skåningarnas chanser att slippa en återstart i Superettan till kommande år hänger därmed på en ytterst skör tråd. Torsk i Östergötland mot Norrköping och det krävs mirakel. Norrköping å sin sida skvalpar på nedre halvan av tabellen och har gjort en i mångt och mycket usel säsong. Ett av problemen har varit spelet på Platinumcars Arena. Fyra vinster och totalt 16 inspelade poäng hemmavid förpassar Kamraterna till en botten 3-placering sett till liret på egen matta. Ett vilt kämpande bortalag ska vi ge chansen. X2 är vägen att gå.