Österrike – Sverige inleder tisdagens Europatips som går i mål med ett gäng vänskapslandskamper natten mot onsdagen. Sällan har en kvalmatch betytt lika mycket för Blågult som verkligen måste upp i nivå i Wien. Vi guidar er rätt bland landslagen i nedanstående analys!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Österrike – Sverige | Speltips: 1

Österrike skötte sin matchplan med bravur borta mot Belgien. Rangnicks effektiva presspel skapade gång efter annan problem för belgarna och när alplandet fick med sig 1-1 från den kampen skapades optimala förutsättningar inför mötet med Sverige. Blågult behöver troligen vinna i Wien för att ha med EM-platserna att göra, något som blir lättare sagt än gjort. Offensiven är inte Janne Anderssons paradgren och trots att Sveriges uppladdning var betydligt enklare än Österrikes lutar vi likväl åt vänster i huvudstaden. Ettan är en sund spik.

Match 2: Estland – Belgien | Speltips: 2

Belgien fick bara med sig 1-1 från mötet med Österrike men ska trots det inte känna sig alltför missnöjda. Målchanser saknas inte och Domenico Tedescos vilja att satsa på yngre spelare när segern skulle jagas har troligen skapat en fin harmoni i truppen. Denna tisdag kommer gästerna att skölja över Estland som inte har någonting att säga till om trots fördelen av hemmaplan. Det skiljer mil mellan dessa aktörer och även om tvåan streckas benhårt finns det betydligt bättre skrällägen på annat håll. Belgien vinner.

Match 3: Bulgarien – Serbien | Speltips: 1×2

Serbien toppar Grupp G två poäng före Ungern och det skulle förvåna om det inte blir dessa herrskap som lägger beslag på biljetterna till EM i Tyskland nästa sommar. Serberna har flera spetsspelare i truppen där bland andra Mitrovic och Milinkovic-Savic sticker ut, men under tisdagen blir gästerna väldigt betrodda borta mot Bulgarien. Värdnationen ståtar inte med sin bästa upplaga just nu, men det är trots allt inga duvungar som står på andra sidan. När streckningen blir alldeles för högervriden är det dags att vända sig mot garderingar. Hela spannet ska med.

Match 4: Island – Portugal | Speltips: 2

Åge Hareide lyckades inte få fart på Island som gick på pumpen med 1-2 hemma mot Slovakien. Norrmannen kan säkert guida islänningarna till ett par inspirerande insatser i detta EM-kval, men mot de bättre nationerna har Island inte särskilt mycket att hämta. Portugal är minst två hack bättre än värdarna på samtliga positioner och gästerna har hittills asfalterat allt i sin väg. Tre raka segrar och 13-0(!) i målskillnad vittnar om detta och det ska mycket till för att den perfekta sviten inte ska förlängas i Reykjavik. Tvåan spikas.

Match 5: Skottland – Georgien | Speltips: 1X2

Skottland toppar lite oväntat Grupp A efter tre raka segrar. 2-0 mot Spanien följdes upp av 2-1 mot Norge där det dock ska påpekas att värdnationen hade enormt flyt som lämnade Ullevaal med tre poäng. Clarkes mannar var stundtals utspelade och när favorit-kostymen nu svänger över till skottarna är det dags att tro på ett trendbrott. Georgien trivs med den förmodade matchbilden där firma Kvaratskhelia/Mikautadze kan spela på omställningar mot en darrig backlinje. Lyckas de med det samtidigt som Mamardashvili spikar igen mellan stolparna är mycket vunnet. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

Match 6: Moldavien – Polen | Speltips: x2

Polen värmde upp inför EM-kvalmatchen mot Moldavien genom att ta sig an Tyskland i vänskapslandskamp. Fernando Santos lotsade där sitt nya landslag till en 1-0-seger sedan Jakub Kiwior stått för sitt första landslagsmål i karriären. Mittbacken har alla förutsättningar att bli en toppspelare och lyckas han se till att polackerna står stadigt mot Moldavien ska Lewandowski kunna leverera åt andra hållet. Med det sagt är Polen inte ett landslag som bara städar av sina opponenter hur som helst. Värdnationen har kapacitet för att kunna stänga igen den egna boxen och när tvåan streckas hårt lockar garderingar. Krysset åker med bredvid tvåan.

Match 7: Färöarna – Albanien | Speltips: 1X2

Albanien gjorde jobbet hemma mot Moldavien där Sylvinhos gäng rodde hem en 2-0-viktoria. Spelmässigt imponerade dock albanerna inte särskilt mycket och det skulle inte förvåna om gästerna får betydligt större problem borta mot Färöarna. Särskilt när Broja saknas längst fram. Håkan Ericsons mannar hade inte mycket att sätta emot Tjeckien, men innan denna samling går i mål ska öborna kunna ha gjort livet surt för åtminstone ett gäng i ett blåsigt Tórshavn. Säkra går inte Albanien och här behövs garderingar. Måla tvärs över och jobba in 1X.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Bosnien – Luxemburg | Speltips: 12

0-3 i baken kan tyckas som ett enormt fall, men insatsen mot Portugal är ingen som Bosnien och Hercegovina ska skämmas över. Edin Dzeko brände bland annat ett gyllene läge vid ställningen 0-0 och en annan dag hade värdarna mycket väl kunnat få med sig poäng från Lissabon. Kommer de upp i samma nivå mot Luxemburg blir det problem för de tillresta. 2-0 mot Liechtenstein kickstartade gästernas kval, men här får Sinani och company finna sig i att slå ur underläge. Ettan går först, tvåan sällskapar med hänsyn till värdet.

Match 9: Ungern – Litauen | Speltips: 1

Förmodad skrattmatch i Budapest där Ungern tar emot Litauen. De sistnämnda håller ingen vidare nivå just nu och att balterna ska ha något att sätta emot ett Ungern som är på rejäl frammarsch är svårt att se. Särskilt på främmande mark. Marco Rossi är en skicklig förbundskapten som sett till att Ungern tagit stadiga kliv de senaste åren och i Dominik Szoboszlai finns en matchvinnare som tidigare saknades mot lågt sittande motståndare. RB Leipzig-spelaren kan mycket väl avgöra detta på egen hand. Given etta.

Match 10: Tyskland – Colombia | Speltips: 1

Vänskapslandskamp från Gelsenkirchen där Hansi Flick och dennes Tyskland behöver ett positivt resultat. 3-3 mot Ukraina följdes upp av 0-1 mot Polen och även om förbundet uttalat förtroende för Flick går det inte att gå utan seger hur länge som helst. Colombia saknar både Falcao och Rodríguez men är samtidigt ett landslag som gärna bjuder upp till dans under relativt nytillträdde förbundskaptenen Lorenzo. Just det tror vi dock blir gästernas fall på tysk mark. Die Mannschaft är det bättre laget och vinner detta till trivsam procent. Singlad etta.

Match 11: Brasilien – Senegal | Speltips: 1x

På neutral mark i Lissabon ska Brasilien mäta svärd med Senegal. 4-1 mot Guinea löste brassarna utan större bekymmer där bland andra Joelinton utmärkte sig med en balja i debuten. Tillsammans med Bruno Guimaraes bildar Newcastle-duon ett starkt mittfält som även Senegal får problem med att hantera. Afrikanerna ska verkligen inte skrivas av som några duvungar, men mot ett lag av Brasiliens kaliber blir det trots allt fokus på att försöka freda det egna målet. Ettan är trolig och kan spikas på mindre system. På de större bör krysset hänga med.

Match 12: Bolivia – Chile | Speltips: X2

Eduardo Berizzo tog över Chile för drygt ett år sedan och det går onekligen att påstå att sydamerikanerna gjort framsteg under argentinarens ledning. Tre raka segrar på de tre senaste landskamperna är ett dugligt facit och med spetsspelare som Vidal, Sánchez och Brereton Díaz ska gästerna kunna vara ett nummer större än Bolivia. Värdnationen gynnas förvisso av att denna fight går av stapeln i Santa Cruz, men många fler fördelar än så är svåra att finna. Strecka från höger för att rätta grön bock.

Match 13: Costa Rica – Ecuador | Speltips: 2

Ecuador imponerade i VM i Qatar där Gustavo Alfaro såg till att sydamerikanerna stundtals spelade fin fotboll. Félix Sánchez har anlitats för att förfina arbetet och när spanjoren förfogar över spelare som Estupinán, Valencia och Caicedo är det inte svårt att förstå varför framtiden ser ljus ut för det ecuadorianska landslaget. Costa Rica har inte alls samma återväxt och att denna kamp utspelas på neutral mark i USA är dessutom en nackdel för costaricanerna. Tvåan kan gott lämnas på egna ben.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Ungern

Ungern har tagit flera kliv i rätt riktning de senaste åren och ska utan bekymmer kunna städa av Litauen denna tisdag. Given etta i Budapest.

Chansningen: Bulgarien

Bulgarien kan bjuda upp till dans innanför hemtrakterna där Serbien inte är någon given vinnare till kryddad procent. 1X ska finnas med till varje pris.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se