På lill-lördagens Europatips har det blivit dags att ta EM-gruppspelet i hamn. Raffinerade Grupp E sätter tonen vid 18. Därefter får vi följa Georgiens desperata segerjakt mot stora stygga Portugal. Copa América, Division 2 och kvalet till Svenska Cupen fyller på innan slutklämmen hämtas från brasilianska Série A. Nu bär det av!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Slovakien – Rumänien  | Speltips: X

Due-due, biscotto eller bara ett uppgjort kryss. Kärt barn har många namn. I Grupp E, där samtliga nationer parkerar på tre poäng efter två spelade matcher, bör vi få se en klassiker. Tack vare Ukrainas bleka målskillnad så räcker det med ett kryss för att garantera att bägge nationer landar topp 3, hur den andra matchen än slutar. Fyra pinnar är också tillräckligt för att vara en av de fyra bästa treorna. Till råga på allt har vi två av mästerskapets mest defensivt viktade landslag på planen. Det luktar 0-0 lång väg och spelarna kommer att behöva anstränga sig för att det inte ska se för uppenbart ut. Singelkrysset smakar mumma!

Match 2: Ukraina – Belgien | Speltips: 12

Ukraina sitter i en prekär sits trots att hela gruppen står på samma antal poäng. Det inledande fiaskot mot Rumänien innebär nämligen att de gulblåa går in i avslutningen med -2 i målskillnad. Ett kryss i denna duell kommer bara att räcka om ett lag av Slovakien och Rumänien vinner. Det är ingenting som Rebrovs gäng kan räkna med, vilket gör tre pinnar till den enda pålitliga lösningen. Enkelt kommer det sannerligen inte att bli mot ett Belgien som kom ut med en helt annan energi senast mot Rumänien. Marginalen stannade vid 2-0, men kunde varit större om inte Lukaku vaskat läge på läge. I ett förmodat böljande möte ackompanjeras favorittvåan av den lågt streckade ettan.

Match 3: Georgien – Portugal  | Speltips: 1X2

Den historiska första georgiska mästerskapspoängen kom senast mot Tjeckien (1-1). Från protokollet verkar månne den iskalla straffskytten Mikautadze som mannen att tacka, men den stora hjälten fanns mellan stolparna. Mamardashvili stod för vad som kanske var hela EM:s bästa individuella insats när han spikade igen fullständigt i den första halvleken, då georgierna var extremt pressade. Trots att “Korsriddarna” skrev historia gick det att skönja ett missnöje efter slutsignal, då Lobjanidze frispelades men sköt över. Portugal säkrade gruppsegern genom att lägga ett stökigt Turkiet på rygg. Att förbundskapten Martínez därmed lär rotera innebär inte särskilt stora nedköp. Inställningen kan bli ett desto större problem. I det ultimata testet på om motivation slår klass nyttjas hela brädet från start.

Match 4:  Tjeckien – Turkiet | Speltips: 1

I den första halvleken var den tjeckiska dominansen total mot Georgien. Men bolluslingen ville inte in och innan halvtidsvilan åkte Haseks herrskap på en handsstraff. Schick kvitterade efter knappa timmen, men utgick sedan med en skada som inte bådade särskilt gott inför mästerskapets fortsättning. Turkiet hade vissa intressanta tendenser mot Portugal, men på grund av ett antal taffliga försvarsageranden var de aldrig i närheten av att kunna hota (0-3). Mittbacken Bardakci var antagligen sämst på planen i den första halvleken. Världen går därmed inte under för att han är avstängd. Trots det ses ettan som en tänkbar singel med tanke på tjeckernas desperata läge, där bara tre pinnar är gott nog.

Match 5: Venezuela – Mexiko | Speltips: 1X

Vi förflyttar oss till Copa América, där två premiärvinnare stöter samman. Venezuela överraskade många genom att lägga gruppfavoriten Ecuador på rygg. Ett tidigt rött kort för motståndarna hade givetvis enorm inverkan på att Jhonder Cádiz och dennes kumpaner kunde dra det längsta strået (2-1). Framstegen i den venezuelanska bollen ska dock inte förringas. Åt motsatt håll går Mexiko, som kom till mästerskapet med otaliga frågetecken. 1-0 mot Jamaica rätade inte ut särskilt många, även om utfallet var rättvist. Med spelvärde i väst är 1X ett delikat drag.

Match 6: Ecuador – Jamaica | Speltips: 1

Enner Valencia var den stora ecuadorianska behållningen i Qatar-VM, innan han skadade sig. Taggad till tårna gick han ut för att bli frälsare i nationens försök att gå långt i Copa América. Det gick väl sådär i premiären. Valencia satte lagkamraterna i skiten genom att ådra sig ett omdiskuterat rött kort efter drygt 20 minuter. Efter 1-2-förlusten behöver Caicedo och company en vinst mot Jamaica. “Reggae Boyz” har ett par PL-gubbar i truppen, men saknar storstjärnan Leon Bailey som klagat på de oproffsiga förutsättningarna. Trots brutal streckning till vänster ställs ettan ut på egna ben.

Match 7: Luleå – Boden| Speltips: 1X2

Vi har kommit halvvägs i Division 2 Norrland, vilket innebär att programmet vänder. Ett antal heta returmatcher hägrar således på Europatips-programmet. Den första hämtas från Luleå. Kamratföreningen från den hockeytokiga staden har inte infriat förväntningarna och är närmare negativt kval än uppflyttningsdito. Defensiva brister uppenbarade sig i den gångna 2-4-förlusten, men hemma på Nyabvallen är värdarna avsevärt tryggare. Boden kommer att bli övervärderade till följd av serieledningen och är ingen favorit att rygga i blindo mot kompetent motstånd och på främmande mark. Gardera favorittvåan i största möjliga mån.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Täfteå – Team TG  | Speltips: 2

0-1 borta mot Boden sved för Team TG, som sett över hela vårsäsongen varit Norrlands-Tvåans bästa lag. Utöver ett par plumpar har de kört över allt i sin väg och hur Victor Kamf fortfarande spelar på denna nivå är ett under. Redan i fjol snittade han över ett mål per match. 20 pytsar på ett dussin försök är bara löjligt. Två av dessa kom när lagen stötte samman under söndagen. Då hade Täfteå visserligen nackdelen av att behöva spela på bortagräs, men det var likväl uppenbart att klasskillnaden var påtaglig. Oavsett procent spikas tvåan av.

Match 9: Älgarna – Lucksta | Speltips: 12

Älgarna från Härnösand ligger pyrt till. Säsongens första vinst kom i den tolfte omgången hemma mot Kiruna. Dessförinnan hade onsdagens hemmalag inte visat någonting som pekar på att det inte blir nedflyttning. I premiärmatchen på Myrans IP:s nya konstgräs är det inte uteslutet att de kan ta revansch på ett ganska bräckligt Lucksta. Tack vare en stark andra halvlek på naturgräset i onsdags drog nykomlingarna det längsta strået i det vändande mötet. Här skiljer sig förutsättningarna en hel del och när systemstorleken växer måste tvåan garderas. Då ligger ettan närmast till hands.

Match 10: Karlshamn – IFK Trelleborg | Speltips: 1X2

Vi stannar i Division 2, men flyttar så långt söderut som det bara går. Karlshamn har fått upp ångan och kan möjligen vara med och utmana om en kvalplats. Målkungen Svante Håkansson blev stor hjälte i 2-1-segern borta mot Simrishamn, lagets fjärde trepoängare på de sex senaste. IFK Trelleborg är emellertid inget motstånd som tillåter att värdarna ligger på latsidan. Offensivt finns en stor uppsida med bland annat Ilir Tahiri, som toppar den interna skytteligan. Lagen har varsin avstängning att hantera och känslan är att detta kommer att bli klart jämnare än vad streckningen gör gällande. Såvida ettan stannar norr om 55 prollar är det läge att rulla ut heltäckningsmattan.

Match 11: Skellefteå – Piteå | Speltips: 2

Den inhemska bollen fortsätter att prägla kupongen, men nu i form av kval till Svenska Cupen. Skellefteå har gått starkt i en ganska svag miljö. Med blott en ligaförlust ska de inte skrivas av från kampen om uppflyttning, även om det är många om budet. Kvalitetsmässigt är hacket upp till Ettan Norra massivt, vilket tydliggörs av att lagen som flyttas upp från den nordligaste tvåan alltid är nederlagstippade och ofta har det tufft. Piteå har börjat röra på sig i botten av tredjeligan och kommer stärkta av Michael Kargbos 3-2-balja i den 93:e minuten mot FBK Karlstad. Målskyttet har spökat, men här ska gästerna, som huserar en trappa upp i seriesystemet, gälla som klar favorit. Finfin tvåa!

Match 12: IFK Östersund – Hudiksvall | Speltips: 2

Bakom lagen som rusat iväg i toppen av Division 2 Norrland har IFK Östersund visat strålande slag mot slutet. Frank Arhin, Sami Talsi och ytterligare ett gäng kvalitetslirare har steppat upp när motståndet varit blekt och sett till att kamratföreningen skrapat ihop en ansenlig mängd poäng. Dessa har de ingen nytta av när det ska kvalas i cupen. För motståndet står Hudiksvall, som med hjälp av en robust defensiv har hittat formen mot slutet. Kvaliteten på gästernas motståndare i Norra Svealands-serien ska vara klassen högre och när ettan streckas i hårdaste laget framstår högertecknet som ett fräckt spikalternativ.

Match 13:  Cruzeiro – Paranaense | Speltips: X2

Nog med blågult för den här gången. Avslutningen hämtas från brasilianska Série A, men doftar inte nödvändigtvis samba. Cruzeiro tog en tidig ledning i den tuffa bortamatchen mot Bahia. Drömmarna om poäng grusades emellertid när vänsterbacken Marlon Xavier såg rött i mitten av den andra halvleken. Då gick 1-1 att tyda från resultattavlan. När domaren flöjtade för full tid stod det 1-4. En jobbig kollaps som finns i bakhuvudet när “Rävarna” får besök av Athletico Paranaense. “Furacão” kommer från tre raka 1-1-matcher och stoltserar med ett av ligans absolut bästa försvar. Vi tror inte att gästerna lämnar Mineirão tomhänta. Fräcka X2 testas!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 17:59

Kupongens säkra: Team TG

Målmaskinen Victor Kamf banade väg för en komfortabel Team TG-vinst i det vändande mötet mot Täfteå (4-1). Att spelplatsen ändras räcker inte för att kompensera för den betydande skillnaden mellan lagen. Bergsäker tvåa.

Chansningen: Georgien

Mästerskapsdebutanterna från Kaukasien har bara ett alternativ – full fart framåt. Den klara gruppsegraren Portugal lär luta sig tillbaka och att tvåan streckas norr om 80-strecket är otänkbart att skriva under på. 1X måste med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se