Tre Premier League-matcher inleder onsdagens Europatips som sedan sätter av i en drös av cup- och ligafotboll. Italien, Frankrike, Tyskland och Turkiet är några av länderna som ska besökas i jakten på 13 gröna bockar. För den som vill ta del av en matig analys är det bara att kasta sig in i texten!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Arsenal – Luton | Speltips: 1

Kattens lek med råttan ligger i korten i London där Arsenal tar emot ett oerhört skadeskjutet Luton. The Gunners klarade 0-0 mot Manchester City där de rödvita hade ont om bollinnehav, men här lär det bli andra bullar. Truppläget är så när som på Timber perfekt och när Luton saknar i princip en hel startelva har de ingenting att hämta i norra London. Gästernas aggressiva press bör straffa mot ett betydligt skickligare Arsenal som gör processen kort framför publiken på Emirates. Ettan är dundergiven.

Match 2: Brentford – Brighton | Speltips: 1

Vi fortsätter i London men vänder istället blickarna mot Brentford Community Stadium. Brentford satte tänderna i Manchester United i helgen och vilken annan dag som helst hade The Bees avgått med en komfortabel trepoängare. Toney och company brände dock mängder av lägen, men när retroaktiv utdelning ligger i korten mot Brighton gillas ettan skarpt. Gästerna har problem i sin offensiv där mängder av bärande pjäser saknas i huvudstaden. Då tror vi att Brighton går bort sig. Ettan är en fin spik till häftig procent.

Match 3: Manchester City – Aston Villa | Speltips: 1×2

Är det någon av storfavoriterna som ska falla tror vi att det är Manchester City. The Citizens hade inte vad som krävdes för att luckra upp Arsenal i söndags. Djupledshot saknades mot en lågt sittande backlinje och när Aston Villa lär möta City med samma medel tar vi höjd för att Guardiola och company får svårt att ladda batterierna. Villa har längre vila i kropparna och det är en faktor som verkligen inte ska underskattas när matcherna duggar tätt. I hopp om en knall garderar vi hela vägen på Etihad!

Match 4: Fiorentina – Atalanta | Speltips: 1

Semifinaldags i Coppa Italia där Fiorentina och Atalanta drabbar samman i ett dubbelmöte. Atalanta gick i helgen hela vägen mot Napoli där 3-0 var en ytterst inspirerande viktoria för La Dea. Rent spelmässigt förtäljde dock matchbilden en annan historia som Napoli dominerade med eftertryck. Fiorentina fick på näbben av Milan men Italianos mannar har för vana att kunna kräma ur starka prestationer på egen mark. I detta dubbelmöte blir hemmaplan av yppersta vikt och vi gillar ettan till låg procent. Viola spikas.

Match 5: PSG – Rennes | Speltips: 1X2

Paris Saint-Germain gjorde i söndags jobbet när Marseille besegrades med 2-0 i Le Classique. Mbappé stod dock utanför händelsernas centrum på det gröna schackbrädet fram till superstjärnan blev utbytt efter en dryg timmes spel. Anfallarens ovissa framtid är en nackdel för hela klubben som denna afton ställs mot en opponent som vållat parisarna problem i modern nutid. Rennes har bara förlorat ett av de fyra senaste inbördes mötena med PSG och när ettan sticker över 80 procent lockas vi av att tro på en favorit i repris. Gästerna är tillräckligt skickliga för att kunna bjuda upp till dans. Alla tecken och skrälljobb.

Match 6: Bayer Leverkusen – Düsseldorf | Speltips: 1

När Bayern München i helgen förlorade Der Klassiker mot Dortmund var det säkerligen många med Bayer Leverkusen-sympatier som sträckte händerna i skyn. Xabi Alonsos mannar hade tidigare vänt underläge till seger mot Hoffenheim och med 13 poäng ner till rivalen kan värdarna börja lukta på guldet. Det finns även en bra titelchans i DFB Pokal där Leverkusen är det enda kvarvarande laget från Bundesliga. Fortuna Düsseldorf slipper all press på sina axlar i denna semifinal, men på BayArena slår gästerna från flygplatsstaden ur massivt underläge. Ettan är en bank.

Match 7: Guimarães – Porto | Speltips: 1X

Semifinaldags i Taca de Portugal där vinnaren kommer att ta sig an Benfica eller Sporting i finalen. Detta blir det första mötet mellan Vitória de Guimarães och Porto där det givetvis ska understrykas att de förstnämnda gynnas av hemmaplan. Är det någonstans som värdarna ska rubba de blåvita är det framför egen publik. Porto har stundtals problem i sin offensiv som tenderar att bli statisk. Då ska tvåan inte streckas över några 60 procent. Så länge allt spelvärde landar till vänster lockas vi av att låta våra streck göra detsamma. 1X är ett fräckt drag.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Heerenveen – Twente | Speltips: 2

Heerenveen gör det bra i Eredivisie där svensklaget har känning på en eventuell kvalplats mot Europa Conference League. Patrik Wålemark och Simon Olsson är flitigt bidragande i värdarnas offensiv, men mot ett defensivt starkt Twente får Heerenveen finna sig i att slå ur underläge. Gästerna har ett försvarsspel i paritet med de allra bästa och när rutinerade van Wolfswinkel tar plats längst fram finns även en matchvinnare av rang. Det tror vi räcker för tre poäng denna onsdag. Tvåan spikas till fin procent.

Match 9: Utrecht – Zwolle | Speltips: 12

Utrecht är ett av lagen som är med i den snortighta kampen om en eventuell kvalplats till Europa Conference League. Blott 33 gjorda mål på 27 omgångar är dock ett kvitto på en svag offensiv och sett till Expected Points har värdarna överpresterat sitt konto så det står härliga till. Vi vill därför inte lita på den betrodda ettan när Zwolle kommer på besök. Gästerna besitter kapacitet för att kunna störa de hemmahörande, inte minst i omställningsspelet där Thy är en spelare vars spetsegenskaper sticker ut. Med tysken i fören gör vi gärna plats för den lågt streckade tvåan. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

Match 10: Panathinaikos – AEK Aten | Speltips: x2

Det är tight i kampen om den grekiska ligatiteln. Niclas Eliasson hoppade in och sköt hem tre poäng för sitt AEK Aten mot Olympiakos, ett resultat som tog svensken med kamrater upp i ligaledning. AEK Aten har bara förlorat en match under säsongens gång och kan Matías Almeyda se till att hans adepter fortsätter på inslagen väg bådar det gott inför avslutningen. Panathinaikos på bortaplan blir ett eldprov, men med en förmodat passande matchbild framför sig gillas AEK:s poängchans. Jeremejeff och hans kumpaner har svajat under Terims ledning och förlusten senast mot PAOK skvallrar om brist på självförtroende. Med det i åtanke gillas X2 mest. Avslag på ettan.

Match 11:  Zürich – Winterthur | Speltips: 1×2

Innan turkisk ligafotboll tar kupongen i mål gör vi en avstickare till den schweiziska högstaligan. Winterthur har snabbt etablerat sig i finrummet och faktum är att gästerna ska ses med ypperlig chans att lösa en plats i Slutspelsgruppen. Sedan slutet av januari har Winterthur inte förlorat en enda ligamatch och mot ett Zürich som är på samma nivå som för några år sedan stänger vi inte dörren för högersidan. Värdarna drar såklart nytta av hemmaplan men det rättfärdigar inte att ettan sticker över 55 procent. Till dessa streck kopplas hela spannet på när det vankas större system.

Match 12: Kayserispor – Kasimpasa | Speltips: 1

Kasimpasa stod för en klart habil insats men fick ändå ge sig med 3-4 senast mot Galatasaray. Gästerna står således utanför Europaplatserna i Süper Lig och vi tror att detta faktum kvarstår även efter mötet med Kayserispor. Kasimpasas bästa målskytt, Kara, saknas nämligen på grund av avstängning och då lutar vi åt vänster. Kayserispor är på ungefär samma nivå som besökarna sett till xPTS och i jakt på nytt kontrakt tror vi att hemmaplan spelar en avgörande roll under onsdagen. Ettan är en solid spik.

Match 13: Konyaspor – Trabzonspor | Speltips: 1X

Trabzonspor har tredjeplatsen i egna händer och det är tveklöst säsongens målsättning då Fenerbahce och Galatasaray har dragit iväg i toppen. Gästerna har en vass offensiv att luta sig mot, men det ska raskt påpekas att defensiven sällan håller måttet på främmande mark. Då drar vi oss för att lita på den betrodda tvåan. Konyaspor är inga duvungar och med bara två poäng ned till giljotinen är värdarna angelägna om poäng för att rädda nytt kontrakt. När tipparna drar åt höger går vi i motsatt riktning. 1X är ett värdemässigt spännande val.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 19:29

Kupongens säkra: Arsenal

Arsenal är en urkraft på Emirates där ett skadeskjutet Luton kommer att bli belägrade. Ettan är, precis som streck och odds antyder, bara att banka av.

Chansningen: Vitória de Guimarães

Vitória de Guimarães inleder cupsemin mot Porto på hemmaplan. Är det någonstans värdarna ska skaka om “Drakarna” är det här. 1X får inte missas.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se