Maraton-EU står för dörren där vi drar igång verksamheten under onsdagen för att ta saker och ting i mål framåt middagstid på torsdagen. Danmark – Sverige är givetvis matchen med stort M men även ett par fina Ettan- och Division 2-matcher väcker intresse. Köpenhamn blir första anhalt, nu brassar vi igång!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Sverige | Speltips: 1

Sverige befinner sig i Malmö för att ladda upp inför landskampen mot Danmark. Efter Tomassons första matcher med blågult finns det hopp om bättring nu då Kulan och company ska testa lyckan på Parken. Att Gyökeres inte finns tillgänglig är givetvis ett stort minus då Sporting-spelaren varit en av de allra hetaste anfallarna i Europa den här säsongen. Danskarna spelar till skillnad från Sverige EM i Tyskland om någon vecka och truppen som Hjulmand ställer ut i Köpenhamn är givetvis toppklassig. För stunden håller vi de rödvita högre och med publiken i ryggen och till stabil procent lockar, dessvärre, spikettan.

Match 2: Norge – Kosovo | Speltips: 1X

Haaland, Ödegaard och gänget kommer likt Sverige inte att spela EM. Ett misslyckande såklart och istället gäller landskamper mot Kosovo och Danmark innan baggarna får bänka sig och blicka ut mot sommarens fotbollsfest från soffan. Kosovo i Oslo är en uppgift som ett påkopplat Norge i de allra flesta fall ska rå på. Träningslandskamper har ändå en tendens att leva sina egna liv och Balkan-gänget är inte så tokiga. Muriqi, V.Berisha, Rrahmani, Aliti och gänget är tillräckligt bra för att kriga till sig ett kryss på Ullevål. 1X spelas.

Match 3: Belgien – Montenegro | Speltips: 1X

Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Lukaku, Witsel och övriga i den gyllene belgiska generationen blir inte yngre. Är det kanske sista riktiga chansen till lite framgång i sommar för dessa herrar. Innan EM drar igång så ska Tedescos mannar mäta svärd med Montenegro och därefter Luxemburg i två Bryssel-landskamper. Montenegrinerna håller visserligen inte samma klass som Belgien men en bra dag kan absolut Jovetic, Dukanovic och gänget stå upp och med lite flyt också pressa in ett oavgjort resultat. Krysset till 5-10 procent är ett måste att få med.

Match 4: Oskarshamn – Jönköpings Södra | Speltips: 1X2

J-Södra är i fritt fall och den tidigare Superettan-klubben befinner sig både i en sportslig och ekonomisk kris. Lite ljus i mörkret finns ändå. Jacob Shamoun, tidigare både Bajen och MFF, är klar säsongen ut för Södra. Även Edin Hamidovic tränar med klubben för stunden men att Aiolikos-spelaren ska ta steget över och lira matcher med de grönvita får ändå anses som ett litet önsketänkande. Oskarshamn mår inte heller särskilt bra och OAIK:s underliggande siffror vittnar om att värdarna i slutändan med största sannolikhet kommer att finnas med i botten och stångas säsongen lång. Svårtippat. Helst alla tecken.

Match 5: Viggbyholm – Karlberg | Speltips: X2

Pop-klubben Karlberg har gjort det helt okej i Ettan i år. Poäng i fem av elva matcher och 16 mål framåt vittnar om att KBK inte behöver skämmas. Nu väntar Svenska Cupen-kval mot Division 2-klubben Viggbyholm. Dessa herrskap stångades i tvåan så sent som i fjol där Viggan lyckades nypa en pinne inbördes på Hägernäs IP. Att det nu skiljer en division mellan klubbarna bör vi märka av och även om vi inte lämnar tvåan allena så ska en halvgardering räcka i detta Stockholmsderby.

Match 6: Ytterhogdal – Frösö | Speltips: 1

Frösö rankades inför säsongen som ett av de allra sämsta lagen i Division 2 Norrland. Efter tio omgångar så finner vi också gästerna som nästjumbo i serien då bara Älgarna från Härnösand gått sämre. Ytterhogdal fick en kanonstart på säsongen men har på sistone mattats en aning och visar tre raka förluster. Temiloluwa Ajibola var bra redan i fjol men har visat sig ännu bättre i år. Sex mål på tio fajter är vasst och fler baljor lär komma. Kanske redan nu. Ett i grunden sämre Frösö får smaka torsk. Etta.

Match 7: Juventude – Goianiense | Speltips: 1X2

Brasilianska Série A haltar en aning under öppningen av säsongen. Juventude har så långt bara spelat fem matcher där tre av dessa slutat 1-1. Caxias do Sul-klubben är tillbaka på den högsta brasse-scenen igen efter ett äventyr i Série B i fjol. Truppen 2024 är tillräckligt bra för att hålla sig kvar i år men att värdarna bekvämt ska städa av Goianiense finns inte på kartan. Även gästerna är nykomlingar och besökarna har vunnit tre av sina fyra senaste tävlingsmatcher och visar inte heller någon större respekt på den högsta brasilianska scenen. Guilherme Romao har spelat fram till fyra mål på två raka strider och megaveteranen Vágner Love visade mot EC Vitória senast att målsinnet finns kvar. Alla tecken.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Cuiabá – Vitória  | Speltips: 1

Armando Teixeira är bara en dryg månad in på sitt uppdrag som huvudtränare för Cuiabá men 47-åringen har under sin första tid med klubben fått se sina mannar som paralyserade i ligaspelet. Värdarna visar fem raka förluster i Série A och 0-11 (!) i målskillnad. Även uttåg ur Copa Verde och Copa do Brasil finns i maj-trunken. Hemma mot Vitória luktar det däremot både mål och seger. Gästerna har inte vunit en match sedan mars och har sex raka förluster i alla tävlingar. Att frånvaroläget dessutom är ansträngt gör ingenting bättre. Ettan testas ensam.

Match 9: Mexiko – Uruguay | Speltips: 1X2

Vi tar oss till Denver och en landskamp på neutral mark. Mexiko var för en handfull dagar sedan i Chicago och löste 1-0 mot Bolivia. Framtidsnamnet Efraín Álvarez skickade in det enda målet på Soldier Field i en fajt som mexikanarna hade bra koll på från start till mål. Uruguay blir en betydligt tuffare uppgift. Marcelo Bielsa ställde ut ett landslag med spelare från den inhemska ligan på gräset i San José då nationen lirade 0-0 mot Costa Rica nyligen. Något helt annat nu. 16 herrar är kallade till mötet med Mexiko där bara Luciano Rodríguez huserar i det uruguayanska seriesystemet till vardags. Ett helt nytt och således bättre lag med andra ord! X2 öppnar och ettan hakar på vid lite större byggen.

Match 10: KIF Örebro – Brommapojkarna | Speltips: 12

Örebros damer är inne i en hemsk period. En poäng på åtta raka i Damallsvenskan är sannerligen inget vidare. Defensivt så sitter ändå KIF ihop tämligen väl men det är produktionen framåt som varit klubbens stora akilleshäl. Med tre strutar i framkant är Närke-klubben, tillsammans med Trelleborg, sämst i klassen. BP har gjort det bättre under våren men är på intet sätt något lag att hålla i handen. 1-3-mötet med Kristianstad senast var en genomgående tveksam historia. Ettan är en häftig knall vi tidigt ska peta in på bongen, tvåan därefter.

Match 11: Torslanda – Ljungskile | Speltips: 1

Torslanda gör en fin första tid i Division 1. Gänget från Göteborgsregionen har spelat in poäng vid sex av elva tillfällen. Keepern Banozic har tillsammans med backveteranen Moss-Edge varit stabila och framför agerar duon Parker-Price samt Davidsson med pondus. Ljungskile befinner sig strax bakom i tabellen och ett i mångt och mycket ungt LSK har inte riktigt fått någon träff i år. Även nu tror vi att gästerna får problem. Ettan kan absolut testas ensam.

Match 12: Motala – Kumla | Speltips: 2

Kumla vann Division 3 Västra Svealand i fjol och har visat sig tillräckligt bra för att orka utmana även på pappret bättre fotbollslag. Gauthiod, Säffle och Stenungsund har alla fått stryk av Närke-klubben i år och Motala ska, trots hemmaplan, inte alls känna sig säkra. Värdarna har bara en vinst på hela våren noterad och MAIF:s läckande defensiv har varit ett aber den senaste tiden. 20 mål i gumpen på lagets sex senaste framträdanden är rent av bedrövligt och nya pytsar i baken kommer ramla in nu. Tvåan chansspikas.

Match 13: IFK Östersund – Bergnäset | Speltips: 2

Bergnäset går som tåget i den norra Division 2-serien. Åke Tornberg, Sebastian Vigerbäck och Martin Oscarsson är alla nya inför säsongen och en trio som stabiliserat och gjort gästerna bättre. Inför resan till Östersund så kan BAIK skryta med sex raka vinster och för stunden innehar Bergnäset herran på täppan-positionen i ligan. Hemmalaget har visserligen sett bra ut på sistone med två färska segrar i trunken men denna gång blir motståndet alldeles för tufft och tvåan singlas med god känsla.

Antal rader: 144 | Spelstopp: kl. 18:59

Kupongens säkra: Ytterhogdal

Frösö har inte en trupp som i slutändan ska kunna finnas med och utmana om en plats bortom nedflyttningsplatserna i Division 2. Ytterhogdal är i grunden minst en nivå upp och vinner detta bekvämt.

Chansningen: KIF Örebro

BP har gjort en jättefin vår i Damallsvenskan men överskattas borta mot Örebro som närmar sig en seger. Kiffarna ska få vara med på ett hörn.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se