Torsdagens Europatips sträcker sig över två dagar och innehåller mängder av svensk fotboll. Damallsvenskan, Ettan Norra samt Ettan Södra står på menyn. Det gör även semifinaler i Champions League, Europa League och Europa Conference League. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Real Madrid – Bayern München | Speltips: 1

Kupongens otvivelaktiga höjdpunkt hittas i Madrid där Real Madrid och Bayern München ska mäta svärd. 2-2 slutade som bekant den första akten i Tyskland där spanjorerna inledningsvis hade problem innan Ancelotti fick styr på de taktiska delarna. I den andra akten spottade Real Madrid upp sig och på sin hemmabana kommer Los Blancos att ta tag om detta från start. Oävna är inte Bayern München med all sin spets i omställningarna, men över 90 minuter tror vi att tyskarna får svårt att räcka till på Bernabeú. Så länge ettan inte sticker över 60 procent spikas spanjorerna.

Match 2: Club Brugge – Fiorentina | Speltips: 1

En av semifinalerna i Europa Conference League får sitt avgörande redan under onsdagen. Fiorentina drog det längsta strået hemma i Florens med sin 3-2-seger, men det var ingen övertygande prestation från de lilaklädda. Club Brugge hittade ständigt luckor mellan gästernas lagdelar och kan absolut lyckas med samma bedrift i Belgien. Igor Thiago är en spetsspelare som kan avgöra detta på egen hand och får brassen stora ytor att operera på blir det svettigt för Fiorentina. Club Brugge behöver vinna för att ta detta till förlängning och vi tror att belgarna lyckas. Ettan spikas.

Match 3: Peterborough – Oxford | Speltips: 1

Avgörande playoff-möte där Peterborough ska försöka vända 0-1 till seger mot Oxford för att säkra sin plats på Wembley i playoff-finalen. Grabbarna från universitetsstaden har ett psykologiskt övertag på värdarna sett till säsongens inbördes möten, men Peterborough har ett klart spetsigare material. Edwards, Randall, Mason-Clark och Poku kan alla såra Oxford på egen hand och här kommer gästerna att spendera merparten av returen på egen planhalva. Trots halvdant spelvärde lämnas ettan till sitt öde.

Match 4: Växjö – Häcken | Speltips: 1X2

Över till Svedala och fighterna som breder ut sig i vårt avlånga land. Damallsvenskan är fortfarande i sin linda där flera av lagen i toppstriden öppnat starkt. Häcken är obesegrade efter fyra omgångar, men spelmässigt har de gulsvarta inte övertygat. Den torskade cupfinalen mot Piteå var blytung och bort mot ett gäng utpräglade hemmakatter som Växjö ska tvåan inte upp och nosa på 75 procent. Småländskorna kan mycket i sina bästa stunder och har vunnit tre av de fyra inledande matcherna. I denna inspirerande uppgift ska vänstersidan inte räknas bort. Alla tecken och skrälljobb.

Match 5: AFC Eskilstuna – Stockholm Internazionale | Speltips: X2

AFC Eskilstuna trillade som bekant ur Superettan i fjol. Omställningen till Ettan Norra har tagit tid och efter sex omgångar står AFC fortfarande utan trepoängare. Spelarflykten var stor inför säsongen och trots fördel av hemmaplan mot Stockholm Internazionale slår värdföreningen ur underläge. Gästerna från huvudstaden har rustat för toppstrid och i spelare som Mattsson och Streete finns spetsegenskaper som inte motsvaras hos onsdagens kombattanter. Tvåan är trolig och kan fungera som spik på mindre bongar. På de större är X2 ett lås.

Match 6: IF Karlstad – Karlberg | Speltips: 1

Karlstad fick ett lyft när Kjell Jonevret tog över i fjol och det är den rutinerade basen som styr skutan även den här säsongen. Romulo och Bertilsson är klasspelare på den här nivån som kan se till att värmlänningarna vinner matcher som står och väger. Karlstad har haft problem med målskyttet så här långt, men i kraft av hemmaplan är värdarna en rättmätig favorit mot Karlberg. KBK gör det som vanligt bra efter sina förutsättningar och är sällan bortspelade i sina matcher. Bortaspelet har dock inletts svalt och här ligger ettan nära till hands. Karlstad spikas.

Match 7: Täby – Hammarby TFF | Speltips: 1X

Hammarby Talangfotbollsförening är ett av lagen som ser ut att vilja bråka med Umeå och Nordic United i toppen av Ettan Norra. Bajens andralag hänger med i toppen efter bara en förlust på de sex inledande omgångarna. Bajrovic och Mohammad är spelare som sticker ut i de främre leden, men borta mot Täby blir de grönvita brutalt övervärderade. Täby gjorde det bra i fjol och har likt HTFF en spännande trupp fylld av talanger. Sunesson och Smajic är spelare som kan såra HTFF på egen hand. När allt spelvärde faller till vänster gör våra streck detsamma. 1X liras.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Örebro Syrianska – Sollentuna  | Speltips: 12

Svårsiad tillställning från Närke där Örebro Syrianska drabbar samman med Sollentuna. Bägge lagen har bara varsin seger efter sex omgångar och kommer troligen att få slåss om att ordna nytt kontrakt, men det är just sådana här matcher som ska vinnas för att undvika den definitiva bottenstriden. Sollentuna har det större kunnandet i grunden, men utanför sin hemmabana rosar stockholmarna normalt inte marknaden. Örebro Syrianska räknas inte bort med publiken i ryggen. “Gubben” (etta-tvåa) är nära förestående.

Match 9: Ariana – Rosengård | Speltips: 1

Spännande Malmöderby från Malmö Stadion där Ariana ska mäta svärd med Rosengård. Efter att ha etablerat sig i Söderettan i fjol har Ariana tagit ny sats med Firat Sahan som tränare och en mängd profilstarka nyförvärv. “Lejonen” toppar tabellen och 14 gjorda mål är ett kvitto på styrkan som finns i bland annat Awad, Reinholdsson och Nouri. Rosengård gör det i sin tur bra som nykomlingar där det höga presspelet har fällt flera kombattanter. Ariana blir dock en annan typ av motstånd som kan nöta ner gästerna i skosulorna. Ettan streckas sunt och är en vettig spik på kupongen.

Match 10: Karagümrük – Trabzonspor | Speltips: 1X

Avgörande semifinal från Turkiska Cupen där det sista finallaget ska koras. Trabzonspor står med ena benet i final efter 3-2-segern i hemmamatchen, men det innebär å andra sidan att gästerna har råd att spela oavgjort i returen mot Fatih Karagümrük men ändå ta sig vidare. Det tar inte tipparna hänsyn till i sin värdering av fighten. I kraft av hemmaplan kommer Karagümrük att få ett mäktigt stöd och det tror vi räcker tillräckligt långt för att skörda spelvärdet som uppstår till vänster. Den betrodda tvåan avslås helt. 1X!

Match 11: Atalanta – Marseille | Speltips: 1X2

Atalanta och Marseille delade på äran i Frankrike där 1-1 speglade den tillbakadragna matchbilden. Inget av lagen gjorde någon större ansträngning i slutet för att få med sig en ledning till returen i Bergamo, något som kan borga för en liknande tillställning på Gewiss Stadium. Här är Atalanta erkänt starka, men till överdriven procent vågar vi inte hålla Gasperinis gäng i handen. Avbräck finns i värdarnas bakre led där bland annat Emil Holm är ytterst tveksam till spel. Marseille trivs i sin tur när de får spela på omställningar och till vänstervridna streck ska garderingar flöda. Alla tecken åker med.

Match 12: Bayer Leverkusen – Roma | Speltips: 1X2

Bayer Leverkusen gjorde precis allt rätt i Rom. Tyskarna gick hela vägen upp till 2-0 innan Roma började ta för sig i den första akten, men då var det redan för sent. De Rossis mannar har en brant uppförsbacke framför sig på BayArena, men uppgiften ska inte ses som omöjlig. Det finns gott om spets i Giallorossis offensiv och i en match som Bayer Leverkusen inte nödvändigtvis behöver vinna ska ettan knappast krypa upp över 75 procent. Romas skrälläge gillas skarpt och i jakten på större pengar bör X2 tidigt ges plats. Utrullad heltäckningsmatta.

Match 13: Olympiakos – Aston Villa | Speltips: 2

Under våren har Aston Villa radat upp tveksamma insatser och förra veckan blev Emerys gäng synade av Olympiakos. Grekerna vann med 4-2 på Villa Park där Luiz brände en straff i slutskedet som kunde givit 3-4 inför returen. Straffmissen var signifikativ för Villas insats, men räkna med att engelsmännen kommer att ge returen i Pireus ett ärligt försök. Sanningen att säga var Olympiakos ruskigt effektiva i Birmingham, men när returen går av stapeln kommer grekerna snarare att försöka bevaka sin ledning än att dryga ut densamma. Till vad som ser ut att bli korrekt procent är tvåan en lockande spik.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 18:44

Kupongens säkra: Real Madrid

Real Madrid stod för en kontrollerad insats i Tyskland och ska kunna lägga i en ännu högre växel i den spanska huvudstaden. Los Blancos är en solid singel att sluta sig mot.

Chansningen: Växjö

I svallvågorna av Champions League har Häcken inte övertygat så det förslår under inledningen. Mot ett upräglat hemmalag som Växjö är tvåan inte given.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se