EM-kval och en landskamp är vad som gäller på Europatipset denna torsdag. Bland annat har Hamréns Island en viktig, men jobbig, drabbning mot Frankrike att försöka lösa. Sex fina miljoner i jackpot finns dessutom att lägga vantarna på. Första stoppet blir De Kuip i Nederländerna där värdnationen ställs mot Nordirland. Häng med!

Lämna in kupongen här

Match 1: Nederländerna – Nordirland | Speltips: 1

Nordirland stod utan chans i senaste kvalrundan då Tyskland monterade ner O’Neills landslag på Windsor Park i Belfast. Tufft för britterna även nu då ett formtoppat Nederländerna står för motståndet. Efter skalpen i Hamburg då värdnationen besegrade tyskarna med 4-2 följde Oranje upp med att plättlätt lösa 4-0 mot Estland. Med De Ligt, Van Dijk, Blind, Depay och nya stjärnskottet Donyell Malen ställer Nederländerna ett ruskigt fint lag på gräset. Även om besökarna övertygat i kvalet så finns det inte på kartan att de lyckas hålla hemmanationen stången över 90 minuter. Banketta i Rotterdam.

Match 2: Kroatien – Ungern | Speltips: 1X

I Grupp E har fortsatt fyra av fem nationer chansen att nypa en topp 2-plats. Kroaterna torskade bland annat senast det begav sig mot just Ungern i Budapest med 1-2. Ante Rebic slog då till med balkangängets enda mål. Samme Milanspelare har haft en del skadebekymmer och formen är tveksam hos 26-åringen här. För ungrarna blev det en jobbig 1-2-förlust mot Slovakien i senaste rundan. Att gästerna nu ska lösa en viktoria i Split är inte troligt. Kriga till sig en pinne finns däremot möjligen inom räckhåll. 1X blir därför en bra lösning där ett oavgjort resultat kommer göra mindre korsdrag bland kupongerna.

Match 3: Slovakien – Wales | Speltips: 1X

Fortsatt i Grupp E där ytterligare en viktig fajt hittas. Wales har inte övertygat i kvalet så långt och kommer behöva knipa minst en poäng här för att ge sig själva chansen till en framskjuten placering. Ryan Giggs har den stjärnprydda trion Ramsey, James och Bale till förfogande. Ett mindre frågetecken kring Juventus-liraren Ramsey råder dock där en skadekänning spökat på sistone. Slovakien tog en blytung viktoria i den svåra bortafajten med Ungern senast. Hamsik, Mak och Skrtel är rutinerade pjäser som coach Hapal har tillgång till här. Svårtippat men på City Arenan i Trnava får ändå värdnationen stå som knapp favorit. 1X!

Match 4: Lettland – Polen | Speltips: 2

Lettland har haft ett bedrövligt kval så långt. Sex raka förluster och 1-21 i målskillnad är knappast något att skryta med. Som grädde på moset kom nationens hittills enda mål i öppningsfajten mot Nordmakedonien, dessutom genom ett självmål. Polen jobbar på i toppen av Grupp G. Superstjärnan Lewandowski öser in mål i Bayern München. Tillsammans med bland annat Piatek, Milik och Grosicki finns både rutin och kvalité i massor hos gästnationen. Att balterna ska kunna stjäla poäng här är inte troligt. Tvåan är kupongens enklaste singelstreck.

Match 5: Nordmakedonien – Slovenien | Speltips: 1X2

Grupp G är ett mindre getingbo. Trots att Polen försökt göra ett mindre ryck i toppen har faktiskt fyra nationer till chansen att lösa en topp 2-placering. Nordmakedonien och Slovenien är två av dessa. Gästerna reser söderut med tre raka segrar och fina 10-2 i målskillnad dessutom på dessa kamper. 3-2 mot Israel senast satt hårt inne men Kiev-stjärnan Verbic avgjorde tillställningen i matchens absoluta slutskede. Nordmakedonien fixade 2-0 mot ett svagt Lettland senast. Goran Pandev är nationens mest lysande stjärna där bäst före-datumet dock ser ut att ha passerat. 36-åringen har lirat extremt sparsamt i Genoa denna säsong. Pandev nätade dock i senaste EM-kval-kampen vilket visar att det fortsatt finnas lite krut kvar i gubben! Utgå från höger där en helgardering trots allt gör sig allra bäst.

Match 6: Österrike – Israel | Speltips: 1X

Två av EM-kvalets vassaste målskyttar ställs här mot varandra då Österrike och Israel ska duellera på Ernst Happel Stadion i Wien. Tidigare West Ham-strikern Arnautovic ståtar med sex mål på lika många matcher men hittar ändå sin överman hos gästerna. Eran Zahavi kan nämligen stoltsera med nio strutar så långt i kvalet. Lagmässigt är det trots allt en mindre fördel för alpnationen. Även om David Alaba, som är osäker till spel här, inte lirar ska hemmalaget anses som aningen mer kompletta. Strecka mötet från vänster.

Match 7: Ryssland – Skottland | Speltips: 1X2

Efter förlusterna mot både Belgien och Ryssland på senaste samlingen är Skottland borta från topp 2-diskussionerna. Chans till att försöka repa mod och fixa en bra avslutning på kvalet får nu vara målet för britterna som trots allt ställer ett rätt hyggligt lag på banan. Scott McTominay har varit en frisk fläkt hos United denna säsong. Ryan Fraser har fått sparsamt med speltid hos Bournemouth på slutet men är trots allt en kompetent lirare. Det stora landet i öst har tillsammans med Belgien kopplat ett järngrepp om de översta platserna i Grupp I. Cherchesovs mannar streckas dock hårt här vilket inte är korrekt. Helgardera och hoppas på en knall från höger i Moskva!

Match 8: Serbien – Paraguay | Speltips: 1

En träningsfajt har letat sig in på tipset denna torsdag då Serbien ska ställas mot Paraguay på Mladost Stadium. Sydamerikanerna är i Europa för två drabbningar och ställer ett rätt intressant lag på banan. Balkan-nationen ser på pappret riktigt fina ut. Ungefär som vanligt med andra ord! Tadic, Kolarov, Mitrovic, Milinkovic-Savic med flera är klass rakt igenom. Real Madrids Jovic saknas här dock med anledning av en skadekänning. Visst ska hemmasegern ligga allra närmast till hands här och när dessutom streckfördelningen är klart fördelaktigt till vänster spikas örnarna!

Match 9: Montenegro – Bulgarien | Speltips: 1

Fem fredagskamper avslutar kupongen där Montenegro mot Bulgarien blir först ut. Drabbningen är en renodlad jumbofinal i Grupp A där inget av lagen så långt bärgat en seger. Bulgarerna får ändå anses som största floppen! De vitgrönröda lejonen har inte vunnit en match sedan oktober förra året. Montenegrinerna kommer med ett ganska fint lag till drabbningen i Podgorica. Med Savic som den stora stjärnan finns även bland annat Norrköpings Haksabanovic med god form i truppen. Även fast värdnationen saknar ordinarie mittbacken Tomasevic och även viktige mittfältaren Vesovic ska ettan hållas högt här.

Match 10: Tjeckien – England | Speltips: 2

England gör ett strålande kval så långt! Nationen öser in mål framåt där Sterling och Kane briljerat med sina sex mål vardera. Förbundskapten Southgate har denna gång också plockat med Chelsea-grabbarna Abraham och Tomori samt Mount som åter får chansen. Spännande minst sagt! Tjeckiens förra batalj med de tre lejonen var ingen höjdare, 0-5 på Wembley var kanske inte vad förbundskapten Silhavy räknat med. Svår uppgift även denna gång och trots hemmagräs får tvåan anses som en ganska klar spik.

Match 11: Island – Frankrike | Speltips: X2

I Reykjavik ska Hamrén och hans landslag gå en ruskigt viktig tvekamp då världsmästarna Frankrike kommer på besök. Ö-nationen föll förödande mot Albanien senast och här behöver nog med största sannolikhet öns pojkar minst lösa poäng för att inte hoppet om topp 2 ska vara helt borta. Fransmännen reser norröver utan bland annat Pogba, Mbappé och Martial men har trots detta ett världslag som kommer äntra Laugardalsvöllur. X2 ska räcka här.

Match 12: Turkiet – Albanien | Speltips: 1X2

Efter två sämre insatser (1-0 Andorra, 1-2 Island) tog sig turkarna i kragen och löste enkelt 4-0 mot Moldavien. Segern innebär att värdnationen fortsatt toppar Grupp H. Tvåmålsskytten från mötet senast, Cenk Tosun, har haft begränsat med speltid hos sitt klubblag Everton på slutet vilket bör oroa en aning. Albanien tog en meriterande skalp då Island besegrades med klara 4-2 senast. När nationerna möttes i våras vann Turkiet med 2-0 trots ett spelövertag fördelaktigt för albanerna. När ettan målas på rätt hårt ska alla tecken ritas ner. X2 rensar riktigt fint!

Match 13: Andorra – Moldavien | Speltips: 2

Avslutningsvis är det en fajt i Grupp H:s nedre region som gäller. Furstendömet Andorra ska besökas där gästerna Moldavien får anses med allra bäst chans till en skalp. Värdnationen står fortsatt utan seger och gjorda mål framåt. Laget föll med 0-1 när mötet med moldaverna skedde i Chisinau i juni. Besökarna, med Ionita och Armas i spetsen, är en klass bättre här där lejonparten av hemmalaget består av spelare från den inhemska och okända Primera Divisó. Tvåa!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Polen

Lettland är bedrövliga i detta kval och ställs nu mot ett riktigt bra Polen. Trots att mötet spelas på hemmagräs i Riga finns ingen chans att de vinröda ska kunna matcha Brzeczeks mannar. Banktvåa!

Chansningen: Albanien

Med 4-2 i ryggen mot Island och dessutom en riktigt bra förstamatch mot Turkiet senast det begav sig finns god möjlighet till en knall i Istanbul. Tvåan ska med!

Lämna in Europatipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se