Europatipset präglas denna gång av internationell toppfotboll när EM-kvalet rullar vidare samtidigt som det ska liras landskamper även på andra kontinenter. Många ohotade toppnationer ställs mot dänggäng så här behövs knappast något megasystem. 13 rätt är målet!

Läs vårt Europatips & rygga direkt

[europatipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Europatipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: England – Kosovo | Speltips: 1

Resan startar i Southampton där de engelska lejonen trummar vidare mot en spännande EM-sommar. I lördags vann England med hela 4-0 när Harry Kane smällde in ett hattrick mot Bulgarien. Britterna har gjort rent hus hittills och målskillnaden 14-1 lämnar inte mycket i övrigt att önska. Kosovo är en väldigt ung fotbollsnation som med tanke på omständigheterna hävdat sig klart godkänt hittills. Segern hemma mot Tjeckien senast var en fjäder i hatten men att resa hem till Harry Kane är någonting helt annat. Den här ettan är gjuten i lejonkulan.

Match 2: Montenegro – Tjeckien | Speltips: X2

Tjeckerna torskade som sagt mot Kosovo och det är absolut inte godkänt för nationen som har ljuva minnen från EM 96. Mot Montenegro har dock Patrick Schick och company goda minnen. När dessa nationer ställdes mot varandra i juni segrade Tjeckien med hela 3-0 efter att stjärnan Schick satt spiken i kistan från elva meter. Montenegro har resultatraden 0-2-2 hittills och målskillnaden 3-10 bådar inte särskilt gott inför tisdagens drabbning i Podgorica. Tydlig utgångstvåa.

Match 3: Litauen – Portugal | Speltips: 2

Regerande Europamästarna är obesegrade i detta kvalspel efter lördagens styrkebesked. 4-2 bärgades borta mot Serbien efter att en viss Cristiano Ronaldo letat sig in i målprotokollet. Ronaldo har nu klart mer uppbackning än i EM 2016 och det här laget är en av de största kandidaterna till guldet även 2020. Litauen är gruppjumbo efter att ännu inte ha fått smaka på segerns sötma. I helgen blev det torsk med 3-0 hemma mot Ukraina och balterna fick bara iväg ett enda skott på mål. Fler skott på mål blir det sannolikt inte när extremt välorganiserade portugiser kommer till Vilnius. Tvåan är komplett ohotad.

Match 4: Luxemburg – Serbien | Speltips: 2

På Stade Josy Barthel möts två tabellgrannar i kvalspelets femte omgång. Men tabellen ljuger en del eftersom Serbien mött regerande mästarna två gånger medan Luxemburg ännu inte tvingats smaka på Ronaldos slägga. Värdnationen träningsmatchade förra veckan och fick då inkassera en torsk mot Nordirland. Serberna kommer från en holmgång mot Portugal, dessförinnan segrade gästerna med 4-1 mot Litauen som plockat poäng mot Luxemburg i detta kval. Det finns gott om kvalitet i Serbien där Mitrovic och Milinkovic-Savic lär vålla stora bekymmer för de stackars luxemburgarna. Ännu en stark nation avfärdar ett blåbär utan problem.

Match 5: Albanien – Island | Speltips: X2

På Elbasan Arena finns goda förhoppningar om en mer öppen historia. När dessa nationer ställdes mot varandra i Reykjavik hade oavgjort resultat varit mest rättvist men Johann Gudmundsson ville annat och avgjorde till Islands fördel. Nu är dock anfallaren från Burnley skadad och dessutom ska vulkangänget resa långt från sin ö. Island kommer närmast från 3-0 mot Moldavien i en hemmamatch där Bödvarsson visade vägen. Albanien hade som väntat inte mycket att sätta emot världsmästarna Frankrike i Paris där det slutade 4-1 till Griezmann och hans kamrater. Krysset hänger i luften, vid gardering ska pennan lutas österut.

Match 6: Moldavien – Turkiet | Speltips: 1X2

Turkiet är fjärran från Hakan Sükürs storhetstid, dagens landslag klarar knappt av att slå blåbärsnationerna. Andorra är ett lag som Hakan hade käkat upp i sömnen men turkarna hade sanslösa problem med den motståndaren i lördags. I 88 minuter höll Andorra stången i Istanbul innan Ozan Tufan lyckades avgöra striden. Moldavien är en klass bättre än turkarnas senaste motståndare, det visade ex-bajaren Igor Armas när han sänkte dem här i Chisinau. Den gången tvingades moldaverna spela med en man mindre i andra halvlek. Lyckas värdarna behålla fullt manskap på planen nu så kan megarensaren till vänster mycket väl hitta in. Ettan kittlar för mycket för att motstå, måla hela vägen på Stadionul Zimbru!

Match 7: Grimsby – Macclesfield | Speltips: 1X

En klubblagskamp bryter in mitt i landslagsliret och då handlar det om engelska Ligacupen. Båda dessa herrskap huserar i League Two till vardags, där har de inkasserat lika många poäng hittills. Elva pinnar vardera är ett faktum efter sju spelade omgångar. Förra säsongens två möten slutade med varsin 2-0-viktoria och även i denna cupkamp lär det kunna vippa över åt vilket håll som helst. Spelvärdet fäller avgörandet och därför ska ettan ha första strecket på Blundell Park.

Match 8: Irland – Bulgarien | Speltips: 1X2

Åter till landskamperna där Aviva Stadium är nästa anhalt. Här gäller det enbart heder och ära för nationerna som inte stött på varandra de senaste tio åren. 00-talets samtliga tre inbördes strider har slutat 1-1 men idag är detta inte riktigt samma likvärdiga landslag. Irland är på frammarsch och har gått obesegrade i sin EM-kvalgrupp där bland andra Danmark och Schweiz återfinns. Bulgarien är däremot segerlösa i sin grupp men gör titt som tätt starka prestationer. I VM-kvalet fick både Sverige och Nederländerna bita i det sura äpplet mot bulgarerna. Ettan är mest trolig men värdet som dukas upp på tvåan är svårt att förbise. Om inte helgarderingen faller på läppen så kan gaffeln (etta-tvåa) smaka gott i Dublin.

Match 9: Argentina – Mexiko | Speltips: 2

Första stoppet för de utomeuropeiska landskamperna är San Antonio där Argentina och Mexiko alltså ska göra upp på neutral mark. I lördags var sydamerikanerna inblandade i en en mållös historia i Los Angeles. Chile stod för motståndet där de haglande ostskivorna var det enda som eldade igång publiken. Argentina ställde ett skapligt manskap på benen, även om inte Messi medverkade. Nu tycks det dock bli en rejäl försvagning när både Otamendi och Lo Celso har lämnat truppen. Mexiko har inte förlorat en enda landskamp under hela 2019 och lär vara det mest motiverade gänget i Texas. Tvåan är en skön chansspik till trevlig procent!

Match 10: Brasilien – Peru | Speltips: 1X2

På Los Angeles Memorial Coliseum möts de två nationer som gjorde upp i finalen av Copa América i somras. Då vann brassarna med 3-1 på Maracana men nu är det alltså neutral plan som gäller. Brasilien spelade 2-2 mot Colombia i lördags när Neymar satte lagets ena balja och spelade fram till den andra. Peru har fått en dags mer vila efter sin fredagsfight där Ecuador drog längsta strået. Nu undervärderas peruanerna kraftigt av de svenska europatipparna, både krysset och tvåan är av högsta prio. De rödvita har slagit brassarna förr och kan mycket väl göra det igen.

Match 11: Colombia – Venezuela | Speltips: 1

Colombia stod som sagt upp riktigt bra mot Brasilien senast när Luis Muriel svarade för dubbla kassar. Anfallaren från Atalanta är stekhet för stunden och har gjort åtta mål på sina senaste sex matcher, försäsongen inkluderad. Venezuelas landslag har inte spelat match sedan Copa América, då blev det uttåg mot Argentina. Senaste inbördes mötet mellan dessa nationer slutade 2-1 till Colombia och det råder ingen tvekan om att Muriel och grabbarna är det bättre laget. Säker etta i Tampa.

Match 12: Ecuador – Bolivia | Speltips: 1X

I Cuenca är det inte neutral plan för här är Ecuador herrar på täppan. Denna värdnation besegrade Peru i helgen då Erick Leonel Castillo Arroyo svarade för matchens enda fullträff. Bolivias senaste framträdande var i Copa América där de hamnade i tuffast tänkbara grupp och inte hade något att säga till om mot turneringens två bästa lag. När dessa nationer mötte varandra i VM-kvalet slutade ena matchen 2-0 till Ecuador och den andra blev 2-2. Halvgarderingen till vänster känns riktigt stabil.

Match 13: USA – Uruguay | Speltips: 2

Sista matchen står mellan nordamerikaner och sydamerikaner. USA kommer från ett 3-0-nederlag mot Mexiko där Joshua Sargent brände en straff. Då hade ändå Berhalter sin stjärna Christian Pulisic på planen, nu är Chelseas nyförvärv inte med och då lär det inte gå bättre. Dessutom höjs svårighetsgraden när Uruguay står för motståndet. Óscar Tabárez mannar slog Costa Rica med 2-1 i helgen och ska kunna ro hem den här duellen utan darr på ribban.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: England

Efter mycket snack och lite verkstad är nu England en stornation att räkna med. När Raheem Sterling och Harry Kane kommer flygande är det inte många lag som kan stå emot. Kosovo kan definitivt inte stå emot.

Chansningen: Peru

Brasilien målas upp som om de skulle möta Grunden Boys men Peru är en nation som kräver största möjliga respekt. Dessa peruaner öppnar för att skapa korsdrag i kuponghögen och den möjligheten vill man inte missa!

Lämna in Europatipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.